E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκ στη Γαλλία: Σχέδιο νόμου για περιοριστικά μέτρα ως τον Απρίλιο του 2021

Σήμερα 2.168 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ

Σοκ στη Γαλλία: Σχέδιο νόμου για περιοριστικά μέτρα ως τον Απρίλιο του 2021
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/10/2020 | 18:19

Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων, της λειτουργίας των καταστημάτων τουλάχιστον έως την 1η Απριλίου 2021 για την καταπολέμηση της Covid-19, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Οι περιορισμοί αυτοί, που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα ή σε ένα μέρος αυτής, θα προσαρμόζονται ανάλογα με την ένταση της επιδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από ένα πρώτο κύμα που άφησε πίσω του 30.000 νεκρούς την άνοιξη και μια γενικευμένη καραντίνα δύο μηνών, η Γαλλία περνά τώρα ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Σήμερα 2.168 ασθενείς βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ο υψηλότερος αριθμός από τα μέσα Μαΐου. Συνεπώς, καλύπτεται το 40% των κλινών στις ΜΕΘ λόγω της μεγάλης εισροής ασθενών με COVID-19, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ. Συνολικά 33.885 έχουν πεθάνει από τη νόσο από την αρχή της επιδημίας.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα νοσοκομεία στις πόλεις Κλερμόν και Ντιζόν θα τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που σημαίνει ότι αναβάλλουν τις επεμβάσεις που δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό και αναστέλλουν τις διακοπές του προσωπικού. Τα νοσοκομεία στο Παρίσι τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις αρχές Οκτωβρίου, γιατί οι ασθενείς με κορονοϊό αποτελούσαν σχεδόν τους μισούς αρρώστους που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είκοσι εκατομμύρια Γάλλοι στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις ζουν από το Σάββατο σε καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύχτα από τις 21.00 έως τις 06.00. Το μέτρο ισχύει για τέσσερις εβδομάδες αλλά μπορεί να παραταθεί στις έξι εβδομάδες.

Αρκετοί νέοι νομοί θα συμπεριληφθούν αύριο, Πέμπτη, στις περιοχές που έχουν τεθεί σε μέγιστο συναγερμό και νέες πόλεις θα εφαρμόσουν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Η Γαλλία είναι σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε με απλό διάταγμα και ισχύει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Η επέκτασή της πέραν του ενός μηνός προϋποθέτει ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Στο νομοσχέδιό της, η κυβέρνηση θέλει να μπορεί να την παρατείνει έως την 16η Φεβρουαρίου 2021, όπως είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, με αφορμή την κρίση της Covid-19, εφαρμόστηκε ήδη από τις 23 Μαρτίου έως τις 10 Ιουλίου 2020.

Αυτή η έκτακτη κατάσταση επιτρέπει, αν κρίνεται αναγκαίο, τον περιορισμό ακόμη και την απαγόρευση των μετακινήσεων ή την εφαρμογή μερικής ή πλήρους καραντίνας του πληθυσμού.

Η Εθνοσυνέλευση θα συνεδριάσει κατ΄εξαίρεση το Σάββατο και την Κυριακή για να εξετάσει αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο στη συνέχεια θα εξεταστεί από το άλλο σώμα, τη Γερουσία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

CNN: Καταρρίφθηκαν ιρανικά βομβαρδιστικά δύο λεπτά πριν την επίθεση σε βάση των ΗΠΑ στο Κατάρ

Σήμερα

Τα ιρανικά αεροσκάφη βρίσκονταν «δύο λεπτά» μακριά από τους στόχους τους - Στη βάση βρίσκονται συνήθως 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες

Γαλλία: «Όχι» στη χρήση των γαλλικών βάσεων στη Μέση Ανατολή από τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ

Σήμερα

Τα αεροσκάφη υποστήριξης των ΗΠΑ, και όχι τα μαχητικά αεροσκάφη, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση Istres στη Γαλλία, λέει ο γαλλικός στρατός

Οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίστηκαν ότι έπληξαν το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν» με drones

Σήμερα

Το σώμα των Φρουρών είχε ήδη ισχυριστεί το Σάββατο ότι το έπληξε με βαλλιστικούς πυραύλους, κάτι που το Πεντάγωνο αρνήθηκε

Ελευσίνα: Προσγειώθηκε το C‑130 με τους 91 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Αμπου Ντάμπι

Σήμερα

Οι επαναπατριζόμενοι Έλληνες μόλις αποβιβαστούν από το αεροσκάφος θα μεταφερθούν με πούλμαν για αποβίβαση στην Ακαδημίας 1, στο κέντρο της Αθήνας

Γυναικοκτονία 31χρονης στον Κολωνό: «Της είχα ρίξει δύο χαστούκια πριν δύο μήνες»

Σήμερα

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας

Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ: Πότε θα αναρτηθούν ‑ Ποιοι θα δουν αύξηση 20%

Σήμερα

Πληρωμή σε 12 δόσεις έως τον Φεβρουάριο 2027

Πόλεμος στο Ιράν: Πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή

Σήμερα

Ακολουθεί ο αριθμός των θυμάτων σε ολόκληρη την περιοχή -όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα-, σύμφωνα με το Reuters

Πρόταση για περιορισμό των εξουσιών του Τραμπ στον πόλεμο του Ιράν ψηφίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ

Σήμερα

Η πρωτοβουλία αυτή φαίνεται να είναι καταδικασμένη σε αποτυχία καθώς ήδη η Γερουσία έχει απορρίψει αντίστοιχη πρόταση

Καίγονται οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Μπαχρέιν

Σήμερα

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με απώλειες ή την έκταση των ζημιών.

Μαζική έξοδος από τη Βηρυττό – Χτυπήθηκε βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ

Σήμερα

Το Ιράν απειλεί την ΕΕ πως θα πληρώσει το τίμημα αν δεν πάρει θέση υπέρ του Ιράν στην επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.