E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

O παιδοκτόνος που απέδρασε από την φυλακή κι δεν βρέθηκε ποτέ

Μια υπόθεση που κρατάει σχεδόν μισό αιώνα

O παιδοκτόνος που απέδρασε από την φυλακή κι δεν βρέθηκε ποτέ
@news5cleveland.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

To 1966 ο Lester Eubanks καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς την δυνατότητα αναστολής. Για τα επόμενα επτά χρόνια υπήρξε παράδειγμα κρατουμένου και συγκρατουμένου στις φυλακές του Οχάιο. Ήταν τόσο καλή η συμπεριφορά του που η φυλακή του επέτρεψε να βγει για λίγες ώρες και να ψωνίσει για τα Χριστούγεννα.

Το πλήθος κόσμου στα μαγαζιά ήταν όμως αυτό ακριβώς που του έδωσε την ευκαιρία. Οι φύλακες του είχαν ζητήσει να είναι σε ένα συγκεκριμένο σημείο και μια συγκεκριμένη ώρα. Αλλά ο Eubanks εξαφανίστηκε. Και δεν τον έχει ξαναδεί ποτέ κανένας μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε καταδικαστεί επειδή προσπάθησε να βιάσει ένα 14χρονο κορίτσι και ύστερα την χτύπησε με ένα τούβλο στο κεφάλι. Η εξαφάνιση του κινητοποίησε για δεκαετίες την αστυνομία αλλά και τα μέλη της οικογένειας του θύματος.

https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/12960994/lester-eubanks-prison-escape-netflix-unsolved-mysteries/

@thesun.co.uk

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πως συνέβη αυτή η εύκολη απόδραση; Αυτό προσπάθησε να απαντήσει το Netflix και το «Unsold Mysteries» στην δεύτερη σεζόν του. Ο Eubanks όταν σκότωσε την 14χρονη, είχε στην πλάτη του ήδη αρκετά σeξουαλικής κακοποίησης. Αλλά ήταν η δολοφονία του έφηβου κοριτσιού που τον τοποθέτησε στην εσωτερική πλευρά του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ.

Η 14χρονη με την 12χρονη αδερφή της έκαναν μπουγάδα. Η έφηβη στην προσπάθεια της να κάνει ψιλά, έπεσε πάνω στο Eubanks. Η αντίστασή της εξόργισε τον Eubanks, που την πυροβόλησε δυο φορές και άρχισε να την χτυπάει με ένα τούβλο.

Ο Lester Eubanks ομολόγησε την πράξη του την επόμενη ημέρα, όταν συνελήφθη από τις τοπικές αρχές. Προσπάθησε να βγάλει τον εαυτό του τρελό, αλλά το δικαστήριο τον Ιούνιο του 1966 τον έκρινε ένοχο, καταδικάζοντάς τον σε θάνατο. Μέχρι το 1972, η εκτέλεση του δεν έγινε. Τότε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε αντισυνταγματική την θανατική ποινή και ο Eubanks θα έμενε πλέον στην φυλακή σε όλη του τη ζωή. Έμεινε ακόμα έναν χρόνο στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 1966 μέχρι το 1973, η συμπεριφορά του ήταν υποδειγματική και ανακηρύχθηκε σε «επίτιμος κρατούμενος», κάτι που του έδωσε κάποια προνόμια. Στις 7 Δεκεμβρίου του 1973, οδηγήθηκε στο Great Southern Shopping Center. Και από εκεί και πέρα εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σημείο συνάντησης και παραμένει ασύλληπτος μέχρι και σήμερα. Οι συγγενέις της 14χρονης είπαν πως ξαναέζησαν την ημέρα του φόνου, όταν απέδρασε ο Eubanks.

Η πολιτεία του Οχάιο τον τον έβαλε αμέσως στη λίστα των φυγάδων, αλλά πήρε δεκαετίες ώστε να γίνει το ίδιο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ο άνδρας που ανέλαβε την υπόθεση το 2016, δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι ο Eubanks σχεδίαζε από την αρχή την απόδρασή του. «Έπρεπε να είχε ξεκινήσει αυτή την διαδικασία δυο ή τρία χρόνια νωρίτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.popsugar.com/entertainment/unsolved-mysteries-where-is-lester-eubanks-now-47836595

@popsugar.com

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, υπήρξε μια αναθέρμανση της ερευνάς για την υπόθεση, από τον νεαρό αστυνομικό John Arcudi. Ήταν τότε που έγινε καταζητούμενος σε ολόκληρη την χώρα. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως ο Eubanks θα μπορούσε να κάνει μικροπαραβάσεις του νόμου, χωρίς κανείς να του πάρει αποτυπώματα ή να ζητήσει διασταύρωση με τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Οι ερευνητές της υπόθεσης υποψιάζονται πως ο Lester Eubanks κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο Victor Young. O John Arcudi δεν βρήκε και μεγάλη βοήθεια από τις αρχές και έτσι κατέφυγε στην τηλεοπτική εκπομπή «America’s Most Wanted». Το επεισόδιο του 1994 βοήθησε αρκετά, αφού έγιναν εκατοντάδες χιλιάδες τηλεφωνήματα.

Ο Arcudi βρήκε τον ντετέκτιβ της αστυνομίας Tim Conner που ήθελε να βοηθήσει στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Μαζί πήγαν για να ερευνήσουν ένα εργοστάσιο στρωμάτων, στο οποίο εργαζόταν οι Eubanks σύμφωνα με μια πηγή. Αλλά το πιο πιθανό είναι ο Eubanks να μετακινούνταν συνεχώς. Η εκπομπή έριξε τα βλέμματα πάνω στην υπόθεση και ο καταζητούμενος μπήκε στους top 15 καταζητούμενους των ΗΠΑ. Αλλά ο Lester Eubanks είναι σίγουρο πως τα είδε όλα αυτά. Για αυτό και όταν έφτασαν στο εργοστάσιο οι αστυνομικοί, είχε ήδη παραιτηθεί και είχε εξαφανιστεί για ακόμα μια φορά.

https://www.bustle.com/entertainment/lester-eubanks-updates-us-marshals-are-closing-in-on-the-unsolved-mysteries-subject

@bustle.com

Οι ντετέκτιβ πιστεύουν πως προστατεύεται από μερικούς ανθρώπους που δεν ξέρουν καν ποιος είναι. Το πιο πιθανό είναι να έγινε πατέρας και παππούς. Ο Lester Eubanks γνώριζε πολλά γύρω από τις πολεμικές τέχνες και αγαπούσε την μουσική και την τέχνη. Αναγνωρίζεται εύκολα και έχει μια μεγάλη ουλή στον δεξί του χέρι.

Μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να είχε λυθεί, αλλά έγινε μέρος του «Unsolved Mysteries» του Netflix ακριβώς γιατί η συνέχειά της ήταν μυστηριώδης και παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και 47 χρόνια.

Ο ντετέκτιβ Conner πιστεύει πως είναι ακόμα ζωντανός. «Πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τι έκανε και ποιος είναι. Αλλά δεν τον παραδίδουν. Αλλά και οι αρχές δεν τα παρατάνε και εξαντλούν σχεδόν μισό αιώνα μετά όλες τις πιθανότητες για να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του Lester Eubanks.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.