E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα από τον Ιανουάριο του 2021

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα από τον Ιανουάριο του 2021
@JJFarquitectos via Twenty20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Αναλυτικοί πίνακες με τα καθαρά ποσά που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Πόσο θα μειωθούν οι κρατήσεις ασφαλιστικών και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Πόσο θα μεταβληθούν οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος.

Αυξήσεις από 1,45% έως και 10,43% αναμένεται να λάβουν από τον Ιανουάριο του 2021 στα καθαρά ποσά των μηνιαίων μισθών τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αυξήσεις θα προκύψουν από την εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση των κρατήσεων ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση των κρατήσεων ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, που νομοθετεί η κυβέρνηση.

Τα ποσά και τα ποσοστά των αυξήσεων που θα λάβουν από το επόμενο έτος οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αποτυπώνονται σε πίνακα με αναλυτικά παραδείγματα που παρουσιάζει σήμερα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής. O πίνακας δείχνει τις μεταβολές στις ασφαλιστικές και φορολογικές κρατήσεις επί των ακαθάριστων (μικτών) μηνιαίων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα τις οποίες θα προκαλέσουν οι μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών και η προσωρινή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα παραδείγματα του πίνακα τα οποία αφορούν εργαζομένους χωρίς εξαρτώμενα τέκνα προκύπτει ότι από την 1η-1-2021:

  1. Οι μηνιαίες κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών θα μειωθούν κατά 8 έως 78 ευρώ για εργαζομένους με μικτές μηνιαίες αποδοχές από 650 έως 6.500 ευρώ.
  2. Οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος θα παραμείνουν μηδενικές για εργαζομένους με μικτές μηνιαίες αποδοχές από 650 έως 780 ευρώ και θα αυξηθούν κατά 0,80 έως 34,32 ευρώ για εργαζομένους με μικτές μηνιαίες αποδοχές πάνω από 780 και έως 6.500 ευρώ. Οι μικρές αυτές αυξήσεις στις κρατήσεις φόρου εισοδήματος θα οφείλονται στο γεγονός ότι, εξαιτίας της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, από την 1η-1-2021 οι φορολογητέες μηνιαίες αποδοχές, δηλαδή αυτές που θα απομένουν μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών κρατήσεων, θα είναι αυξημένες. Έτσι, οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος θα υπολογίζονται από την 1η-1-2021 επί αυξημένων φορολογητέων μηνιαίων αποδοχών με αποτέλεσμα να αυξηθούν.
  3. Οι μηνιαίες κρατήσεις ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα παραμείνουν μηδενικές για όσους εργαζομένους λαμβάνουν μικτές αποδοχές μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα και θα μηδενιστούν πλέον και για όσους λαμβάνουν μικτές αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ, λόγω της προσωρινής κατάργησης της εισφοράς αυτής για τους μισθούς του 2021 στον ιδιωτικό τομέα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται σε ετήσια φορολογητέα εισοδήματα από μισθούς άνω των 12.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε μηνιαία φορολογητέα ποσά μισθών άνω των 858 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Μηνιαία φορολογητέα ποσά μισθών άνω των 858 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα θα αντιστοιχούν από την 1η-1-2021 σε ακαθάριστα (μικτά) ποσά μισθών άνω των 1.000 ευρώ, δεδομένου ότι από το επίπεδο αυτό των μικτών αποδοχών και πάνω οι μηνιαίες κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών θα ξεκινούν από τα 141 ευρώ. Συνεπώς, η προσωρινή κατάργηση των μηνιαίων κρατήσεων ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα θα ωφελήσει μόνο όσους εργαζομένους λαμβάνουν μικτά ποσά αποδοχών (ποσά μισθών πριν αφαιρεθούν οι κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών, φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) άνω των 1.000 ευρώ το μήνα ή φορολογητέα ποσά αποδοχών άνω των 858 ευρώ το μήνα. Οι εργαζόμενοι αυτών των περιπτώσεων θα αποκομίσουν από την προσωρινή κατάργηση των μηνιαίων κρατήσεων ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης οφέλη τα οποία θα ξεκινούν από 1,07 ευρώ το μήνα για όσους έχουν μικτές αποδοχές 1.070 ευρώ το μήνα και θα φθάνουν έως τα 306,15 ευρώ για όσους έχουν μικτές αποδοχές 6.500 ευρώ το μήνα.
  4. Εν τέλει, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με μικτές μηνιαίες αποδοχές από 650 έως 6.500 ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν σήμερα σε καθαρές μηνιαίες αποδοχές από 550 έως 3.354,67 ευρώ (μετά την αφαίρεση των μηνιαίων κρατήσεων ασφαλιστικών εισφορών, φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) θα λάβουν επί των καθαρών μηνιαίων αποδοχών τους αυξήσεις που θα κυμαίνονται σε ποσοστά από 1,45% έως και 10,43% και σε ποσά από 8 έως και 349,83 ευρώ. Ετσι, από τον Ιανουάριο του 2021, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές τους θα κυμαίνονται πλέον από 558 έως 3.794,49 ευρώ!

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ανοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για τους γονείς – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σήμερα

Οι γονείς που ψάχνουν άνθρωπο για τη φροντίδα του μωρού τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο ntantades.gov.gr

Εικόνες καταστροφής στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση

Σήμερα

Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες και ζημιές σε διπλωματικές αποστολές

Παρέλυσε η Πορτογαλία από γενική απεργία: Ακυρώθηκαν πτήσεις, ανεστάλησαν δρομολόγια τρένων, έκλεισαν σχολεία

Σήμερα

Τα συνδικάτα αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει ευκολότερες απολύσεις και αλλαγές στον εργασιακό κώδικα

Πέθανε ο ηθοποιός Αγγελος Αντωνόπουλος

Σήμερα

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού

Νέες ταυτότητες: Πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές και για ποιες διαδικασίες

Σήμερα

Τι αλλάζει από τις 3 Αυγούστου, το κόστος έκδοσης και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ιταλία: Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φλεγόμενο βαν με τους τέσσερις νεκρούς στην Καλάβρια

Σήμερα

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε το μίνι βαν να τυλίγεται στις φλόγες στην Καλάβρια της Ιταλίας - τέσσερις νεκροί

Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία» λόγω μεθυσμένου Βρετανού επιβάτη

Σήμερα

Επιβάτης βρετανικής υπηκοότητας, σε κατάσταση μέθης, προκάλεσε αναστάτωση κατά τη διάρκεια πτήσης από το Μάντσεστερ προς την Αττάλεια.

Παιανία: Ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε ανήλικους ‑ Χτύπησαν τον έναν με ρόπαλο στο κεφάλι

Σήμερα

Tο παιδί που χτυπήθηκε από το ρόπαλο μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Μαρουσάκης: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά έρχονται καταιγίδες ‑ Πού και πότε θα χρειαστεί προσοχή

Σήμερα

Πού οφείλεται η αστάθεια στον καιρό σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Η 39χρονη είχε ενημερώσει συμμαθητές της στη σχολή χορού για την κακοποίηση που δεχόταν

Σήμερα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα, όπου μία 39χρονη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.