Συνταγή για αφράτα τσουρέκια
Και Καλό Πάσχα!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Φτιάξτε τσουρέκια για το Πάσχα! Θυμηθείτε τις συνταγές της γιαγιάς και γεμίστε το σπίτι με μυρωδιές από αρώματα και λαχταριστή ζεστή ζύμη που ψήνεται στο φούρνο!
Τι χρειάζεστε:
2 κιλά αλεύρι σκληρό
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 φακελάκια ξερή μαγιά
1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)
1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
500 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
σουσάμι
Χτυπάτε τα αυγά με την άχνη. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη. Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε μέσα το βούτυρο, τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα πορτοκάλι, κακουλέ). Ρίξτε σε αυτό το μείγμα το αλεύρι και τα αυγά με την άχνη. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάζετε με πετσέτα ή κουβέρτα. Φτιάχνετε τσουρέκια σε πλεξούδες (δείτε το video), τα αλείφετε με αραιωμένο κροκάδι και ρίχνετε σουσάμι. Έπειτα, τα βάζετε στο φούρνο, ψήνοντας στους 180 βαθμούς.