E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί ζητούν από τον Τραμπ να παραδώσει την εξουσία

Τι σημαίνει μια καθυστέρηση παράδοσης καθηκόντων

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί ζητούν από τον  Τραμπ να παραδώσει την εξουσία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/11/2020 | 10:22

Ρεπουμπλικάνοι πρώην αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, αλλά και βετεράνοι προηγούμενων διαδικασιών μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας, καλούν την αμερικανική κυβέρνηση να ξεκινήσει την επίσημη μετάβαση από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Τζο Μπάιντεν.

«Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν νομικά ζητήματα που απαιτούν δικαστικές αποφάσεις, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών] είναι επαρκώς ξεκάθαρο και η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας πρέπει να ξεκινήσει τώρα» ανέφερε σε μία επιστολή του, το ανεξάρτητο Κέντρο Μεταβίβασης της Προεδρικής Εξουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επιστολή, που δημοσιεύει το Politico, υπογράφουν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ειδικοί στη μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας.

Ποιοι υπογράφουν την επιστολή

Μεταξύ αυτών, ο πρώην προσωπάρχης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, ο Τζος Μπόλτεν, αλλά και ο Ρεπουμπλικάνος πρώην κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας Γιούτα, ο Μάικ Λεβίτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια επιστολή, υπογράφει επίσης, ο πρώτος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, ο Τόμας Μακλάρτι, αλλά και η υπουργός Εμπορίου επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάκα Πένι Πρίτσκερ.

«Παροτρύνουμε την κυβέρνηση Τραμπ να αρχίσει αμέσως τη μετεκλογική διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, αλλά και την ομάδα Μπάιντεν να εκμεταλλευτεί πλήρως τα διαθέσιμα μέσα υπό το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο», αναφέρεται στην ίδια επιστολή.

Η επιστολή κλιμακώνει την άσκηση της πίεσης στην αρμόδια διοικητική υπηρεσία (General Services Administration, GSA) και στη διευθύντριά της, την Έμιλι Μέρφι, η οποία έχει αντισταθεί στο να ανακοινώσει ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, η ίδια υπηρεσία ανέφερε: «εξακρίβωση δεν έχει γίνει ακόμη. Η GSA και η διευθύντριά της θα συνεχίσουν να συμμορφώνονται και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο».

Η ίδια υπηρεσία δεn σχολίασε περαιτέρω στη διάρκεια της χθεσινής ημέρα.

Τι σημαίνει μια καθυστέρηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι η Μέρφι να επιβεβαιώσει ότι ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος, η ομάδα μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας που έχει συγκροτήσει ο ίδιος, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε ομοσπονδιακά κονδύλια ούτε να επικοινωνεί με ομοσπονδιακές υπηρεσίες, τις οποίες και θα στελεχώσει.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η καθυστέρηση αυτή θα επιβραδύνει την προσπάθεια του Μπάιντεν. «Η κάθε ημέρα μετράει στη [διαδικασία] μεταβίβασης της εξουσίας, τη χρονιά αυτή περισσότερο από κάθε άλλη διαδικασία μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας από το 1932» δήλωσε ο Ντέιβιντ Μάρτσικ, διευθυντής στο Κέντρο Μεταβίβασης της Προεδρικής Εξουσίας.

Η εξέλιξη αυτή τοποθετεί την –χαμηλών τόνων- Μέρφι στο επίκεντρο της διαμάχης για την προεδρία των ΗΠΑ. Η καθυστέρηση της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος από το GSA αποδίδεται μερικώς στην αποφυγή κάθε υπαινιγμού κομματικής προκατάληψης. Καθώς, ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει αποδεχτεί το αποτέλεσμα και καταφεύγει σε αρκετές δικαστικές προσφυγές, η ανακήρυξη του Μπάιντεν ως νικητή των εκλογών θα προκαλούσε την οργή των δεξιών ψηφοφόρων.

Η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα σχολιασμού για τη στάση (αναμονής) του GSA.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.