E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιάννης Μυλόπουλος: Εισαγγελική έρευνα για την ανάρτηση με τα τεστ του ΕΟΔΥ

Η παραγγελία αφορά τις σχετικές αναρτήσεις του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ

Γιάννης Μυλόπουλος: Εισαγγελική έρευνα για την ανάρτηση με τα τεστ του ΕΟΔΥ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/11/2020 | 14:39

Eντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλους, μετά το σχόλιο του Γιάννη Μυλόπουλου που προκάλεσε σάλο σχετικά με εικονικά τεστ κοροναϊού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγγελία αφορά τις σχετικές αναρτήσεις του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και πρώην προέδρου της Αττικό Μετρό, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που είδαν ο φως της δημοσιότητας.

«Βόμβα» για την Ελλάδα: 55.000 κτίρια χωρίς προσεισμικό έλεγχο
Ο προϊστάμενος, όπως αναφέρει το grtimes, ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σάλος είχε δημιουργηθεί με τον Γιάννη Μυλόπουλο -ο οποίος είχε διοριστεί πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- καθώς μια ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση του ΕΟΔΥ. Μάλιστα, ο ίδιος αναγκάστηκε στη συνέχεια να την «κατεβάσει» με… αστείες δικαιολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρώτη ανάρτηση ανέφερε ότι μια γνωστή του περίμενε στην ουρά του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ κοροναϊού, αλλά επειδή καθυστερούσε τελικά έφυγε και δεν το πραγματοποίησε.
Υστερα από μερικές ημέρες, όπως αναφέρει ο ίδιος, ο ΕΟΔΥ της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι το τεστ που δεν είχε γίνει ήταν… θετικό.

Ψεύτικο το περιστατικό
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το εν λόγω περιστατικό δεν συνέβη ποτέ και ο οργανισμός προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή θίγεται από την ψευδή ανάρτηση, η οποία τον παρουσιάζει να διακινδυνεύει τη δημόσια υγεία.

Στη συνέχεια ο πρώην πρύτανης απέσυρε την ανάρτησή του στο facebook που παρουσίαζε τον ΕΟΔΥ ότι διενεργεί εικονικές εξετάσεις για τον κοροναϊό και μετά τις αντιδράσεις, με νεότερη ανάρτηση του στο twitter, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω. Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της. Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία», έγραψε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη για 12χρονη στην Τσεχία: Γέννησε το παιδί του 16χρονου αδερφού της

Σήμερα

Οι γονείς δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε έναν χρόνο μέσα στο σπίτι

Βρετανοί πεζοναύτες κάνουν ρεσάλτο σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» στη Μάγχη

Σήμερα

«Φέρεται να βοηθούσε μυστικά στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Αμυνας - Η επιχείρηση διήρκεσε συνολικά έξι ώρες

Reuters: Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην αποκτήσει πυρηνικά ‑ «Κλείνει» η συμφωνία με τις ΗΠΑ

Σήμερα

Σε οριστική συμφωνία με τις ΗΠΑ καταλήγει το Ιράν, καθώς αποδέχεται τον βασικό όρο της Ουάσιγκτον να μην αποκτήσει πυρηνικά. Σημαντικές αποκαλύψεις για το

Πανελλήνιες 2026: Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Σήμερα

Με τα Ειδικά Μαθήματα και τις Πρακτικές Δοκιμασίες συνεχίζονται οι πανελλήνιες

Καλοκαιρινή άδεια 2026: Τι έχει αλλάξει φέτος ‑ Τα δικαιώματα των εργαζομένων

Σήμερα

Εργατολόγος παρουσίασε τις αλλαγές στην καλοκαιρινή άδεια

Μετρό: Οι 5 σταθμοί της Γραμμής 3 που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα έως 18 Ιουνίου

Σήμερα

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους πέντε σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικαστάστασης σιδηροτροχιών.

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Σήμερα

Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

Χτες

Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

Χτες

«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.