E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κοντά σε «εικόνες Ιταλίας» η Θεσσαλονίκη

Συγκλονιστικές εικόνες από την Εντατική του «Παπανικολάου»

Κοντά σε «εικόνες Ιταλίας» η Θεσσαλονίκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/11/2020 | 08:26

Στο κατακόρυφο έχει φτάσει η αγωνία στη Θεσσαλονίκη για τις πραγματικές αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ -με την πόλη να αποδεικνύεται «πρωταθλήτρια» με 777 νέα κρούσματα- αποτυπώνουν το υψηλό ιικό φορτίο που υπάρχει διάχυτο στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Για επανάληψη «εικόνων από το Μπέργκαμο» στον ελληνικό βορρά προειδοποίησε χθες σε δραματικούς τόνους ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο οποίος -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- μετέφερε την εκτίμηση της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ, ότι δηλαδή στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή υπάρχουν 60.000 ενεργά κρούσματα. «Το 32% των τεστ βγαίνουν θετικά, αλλά και 60.000 να είναι οι νοσούντες, όπως εκτιμά το ΑΠΘ, θα χρειαστεί χρόνος για να δούμε κάμψη. Επιπλέον, υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα σε σχέση με το προηγούμενο lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος και σε δραματικούς τόνους απηύθυνε έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το σύστημα υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν υπερβεί τα όρια των φυσικών αντοχών τους στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κατάσταση είναι κρισιμότατη» εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε πως «οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες που είδαμε στα νοσοκομεία στην Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας».

Η σοβαρή επιδημιολογική επιβάρυνση που υπάρχει στην πόλη και δεν φαίνεται να υποχωρεί παρά τις 12 συνεχόμενες ημέρες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στο ΕΣΥ, με τα νοσοκομεία της πόλης να γεμίζουν σε χρόνο ρεκόρ τις κλίνες ΜΕΘ COVID που διαθέτουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι είναι σοβαρή η κατάσταση στο Νομό Θεσσαλονίκης, στη Β. Ελλάδα» δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισκεπτόμενος την πόλη και μετά από διαδοχικές συσκέψεις με τις υγειονομικές αρχές ανακοίνωσε πως εντάσσονται στο τοπικό σύστημα υγείας 50 νέες ΜΕΘ, δηλαδή 6 στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 5 στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, 6 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

Επιπλέον, «στη μάχη, αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα ρίξει τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ θα αυξηθούν οι θέσεις που διαθέτουν οι ιδιωτικές κλινικές» τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με το υπουργείο Υγείας να ετοιμάζεται να ρίξει στην μάχη με τον κορωνοϊό όλα του τα όπλα.

Στο πλαίσιο του γενικού, υγειονομικού συναγερμού που έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη, πληροφορίες θέλουν να έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φέρεται να προετοιμάζεται το καταφύγιό του να δεχτεί ασθενείς COVID ή ακόμη και να μετατραπεί σε αυτόνομη μονάδα COVID εντός όμως του νοσοκομείου, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, σαρωτικοί ήταν χθες στη διάρκεια όλης της ημέρας οι έλεγχοι στην πόλη, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να απευθύνει έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, λόγω της έκκρυθμης υγειονομικά κατάστασης. «Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας» τόνισε χθες ο κ. Χρυσοχοϊδης και στρεφόμενος προς τους κατοίκους «μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με μετακινήσεις, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάνω έκκληση γι’ αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε λίγους μήνες ακόμη, χωρίς άλλες απώλειες», τόνισε ο ίδιος. Μάλιστα, τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν δεκάδες ελέγχους σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και στις πύλες εισόδου- εξόδου στη διάρκεια της ημέρας, εστιάζοντας σε πολυσύχναστα σημεία, όπως η Νέα Παραλία.

Στο πλακόστρωτο, άλλωστε, της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης είχε παρουσιαστεί έντονη κινητικότητα της νεολαίας που κυρίως τις βραδινές ώρες περπατούσαν κατά ομάδες, κρατώντας άλλοτε και κουτάκια με μπύρες ή αναψυκτικά και έχοντας προηγουμένως αποστείλει μήνυμα με τον κωδικό 6, δηλαδή για σωματική άσκηση στο 13033. Η συχνότητα του φαινομένου είχε εντείνει τις πληροφορίες για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στη συμπρωτεύουσα με απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά η σχετική απόφαση ελήφθη τελικά για το σύνολο της χώρας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ισραήλ αποδέχεται την πρόταση για εκεχειρία με το Ιράν

Πριν 11 ώρες

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχουν αναμένεται να κάνει δηλώσεις εντός της ημέρας, ενώ όλα δείχνουν πως μπαίνει τέλος στον 12ήμερο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν έρχεται στην Ελλάδα: Αναφορές ότι το Κογκρέσο δεν θα εγκρίνει τον διορισμό της

Πριν 11 ώρες

Αντιμετωπίζει προβλήματα οικονομικής και φορολογικής φύσεως που δεν μπορούν να προσπελαστούν

Πάτρα: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με προορισμό τη Βενετία

Πριν 11 ώρες

Πάνω από 300 άνθρωποι βρίσκονταν στο επιβατηγό - οχηματαγωγό

Καιρός: Καμπανάκι από Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες ‑ «Πάμε σε επικίνδυνο... κοκτέιλ»

Πριν 11 ώρες

Ο γνωστός μετεωρολόγος κρούει τον... κώδωνα του κινδύνου

Σούδα: Για ποιον δούλευε ο Αζέρος κατάσκοπος;

Πριν 11 ώρες

Οι 5.000 φωτογραφίες και η σχέση με τη σύλληψη στην Κύπρο

Τι είναι ο κωδικός 72 στο δίπλωμα οδήγησης ‑ Ποιοι πρέπει να τον έχουν στην άδειά τους

Πριν 11 ώρες

Στο πίσω μέρος του διπλώματος οδήγησης κρύβεται ένας «θησαυρός» πληροφοριών

Υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Ο Αζέρος ήταν κλεισμένος 4 μέρες στο δωμάτιο και έβγαζε φωτογραφίες τη βάση

Πριν 11 ώρες

Οι Αρχές εξετάζουν αν έχει διασυνδέσεις με άλλον Αζέρο που συνελήφθη το Σάββατο στην Κύπρο

Απεργία διαρκείας από τα συνεργεία αυτοκινήτων για το ψηφιακό πελατολόγιο της ΑΑΔΕ

Πριν 11 ώρες

Από 1η Ιουλίου η υποχρεωτική καταγραφή κάθε εργασίας σε πλατφόρμα της ΑΑΔΕ - Ο κλάδος δηλώνει τεχνικά ανέτοιμος και προειδοποιεί για λουκέτα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Πριν 11 ώρες

Στάση αναμονής από Ισραήλ και Ιράν

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι έχει το δικαίωμα να απαντήσει στην ιρανική επίθεση στην Ντόχα

Χτες

Το Ιράν ενδέχεται να προειδοποίησε πριν την επίθεση

Ο Diddy δεν θα καταθέσει στη δίκη του, ούτε θα καλέσει μάρτυρες υπεράσπισης: Το σχέδιο της νομικής του ομάδας

Χτες

H oμάδα υπεράσπισης του ράπερ σκοπεύει να καταθέσει μόνο αποδεικτικά στοιχεία στη δικογραφία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.