E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: Οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά

«Πέσαμε έξω στη Θεσσαλονίκη, για τον τρόπο που αυξήθηκαν τα κρούσματα»

Μητσοτάκης: Οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/11/2020 | 18:17

Κλείσαμε επτά ώρες συζήτησης και θα ήθελα να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου με μία πιο αισιόδοξη, θετική προσέγγιση στα πράγματα. Μέσα από τη συζήτηση ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1ον τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη; εύλογο ερώτημα

Θέλω να απαντήσω στην κα Γεννηματά ότι με έψεξε γιατί δεν άκουσα αυτά που είπε και με κατηγόρησε ότι δεν κάνω αυτοκριτική. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα.

Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση αλλά και τους τοπικούς άρχοντες που γιορτάσαμε με αυτό τον τρόπο τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Η αλήθεια είναι ότι πέσαμε έξω στη Θεσσαλονίκη, για τον τρόπο που αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Αλλά επειδή ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, γίνεται ότι είναι δυνατόν για να διορθώσουμε. Αναφέρθηκε ο κος Τσίπρας στο διαβαλκανικό. Βεβαίως, και αξιοποιούνται τα πάντα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο τα κρούσματα να αρχίσουν να πέφτουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το θέμα της επίταξης

Θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι θα είχαμε δαπανήσει αχρείαστα χρήματα αν το κάναμε νωρίτερα, διότι ουδέποτε χρειαστήκαμε κλίνες του ιδιωτικού τομέα. Εμείς το κάνουμε, όποτε είναι απαραίτητο.

Αναστολή πλειστηριασμών

Σωστή πρόταση. Βεβαίως θα υπάρξει με σχετική διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για την παιδεία

Ο κος Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει ότι υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Αλλά έχουμε και εμείς δίκιο όταν διαθέτουμε πάνω από 40.000 τάμπλετς και λάπτοτ στα σχολεία και ο προγραμματισμός είναι να φτάσουμε στις 90.000. δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που παιδί να πρέπει να έχει πρόσβαση και να μην μπορεί να την έχει. Εκεί δημιουργούνται όντως ανισότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζικά τεστ

Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα κάνουμε έξυπνα- στοχευμένα τεστ στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ιικό φορτίο σε αυτές τις ηλικίες για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε τα σχολεία στα τέλη του μήνα ή θα πρέπει να παρατείνουμε την τηλεκπαίδευση για λίγο ακόμα. Το τεστ όμως πολλές φορές δημιουργεί μία αίσθηση εφησυχασμού.

Πρόταση Τσίπρα για οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών
Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση τα Χριστούγεννα. Το πόσα χρήματα θα δώσουμε θα εξειδικευτεί από το υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα με απτή στήριξη, κοντά στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

Τέλος, θέλω να ζητήσω από όλα τα κόμματα να υποδείξουν από ένα συγκεκριμένο συνομιλητή του υπουργείου Υγείας, για τον τρόπο που θα προχωρήσουμε στην στρατηγική εμβολιασμού, όταν θα είναι έτοιμο το εμβόλιο. Ειδικά το εμβόλιο της … έχει περίπλοκη διαδρομή εφοδιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα ήθελα αυτή η αποστολή του εμβολιασμού… Θα ζητήσω από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να επαναλαμβάνουν το βασικό μήνυμα: περιορίστε τις περιττές μετακινήσεις. Ειδικά να μην υπάρχουν συγχρωτισμοί με όσους δεν είναι συγγενείς. Όπως έχω ζητήσει και από την επιθεώρηση εργασίας, να υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι.

Θέλω να κλείσω σε αυτή τη δύσκολη εβδομάδα με ένα τόνο αισιοδοξίας. Το εμβόλιο θα έρθει και τότε θα αφήσουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια. Αλλά θα χρειαστεί να αντέξουμε κάποιους μήνες ακόμα. Θα ζητήσω εναλλακτική πρόταση σε αυτούς που δεν θέλουν να κάνουμε τη στρατηγική ακορντεόν. Με το άνοιξε – κλείσε δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην εισαγγελέα οι ιατροδικαστές της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου – Έρευνα για «ψευδείς καταθέσεις»

Πριν 11 ώρες

«Δεν παραδέχθηκαν καν εδώ ότι έκαναν λάθος. Επέμεναν στην ίδια άποψη»

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν πορτοφόλια και τσάντες καταναλωτών σε λαϊκές αγορές

Πριν 11 ώρες

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 11 περιπτώσεις κλοπών με λεία πάνω από 1.000 ευρώ

Βορειοαφρικανικός λίβας εισβάλει στην Ελλάδα

Πριν 11 ώρες

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες

Στο εδώλιο ο 39χρονος που σκότωνε και βασάνιζε αδέσποτα κατά συρροή στον Βόλο

Πριν 11 ώρες

O ίδιος υποστηρίζει πως πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή, κάτι που θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική

Απίστευτο περιστατικό στην Λάρισα: Μέθυσε και έβγαλε τα ρούχα του στην πλατεία μέρα – μεσημέρι

Πριν 11 ώρες

Ο άνδρας άρχισε να γδύνεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών

Ανάκληση ΕΟΦ για γνωστό φάρμακο και βερνίκι νυχιών – Για ποιους λόγους

Πριν 11 ώρες

Οι ανακοινώσεις για τα δύο προϊόντα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων

Συνελήφθη ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Πριν 11 ώρες

20 οχήματα με αστυνομικούς στάλθηκαν στο σπίτι του

Ακυρώθηκε το πτυχίο του Ιμάμογλου στην Τουρκία: Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος

Χτες

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, είναι ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της αντιπολίτευσης και θεωρείται ο ισχυρότερος αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές

Προανακριτική: Τι σημαίνει η κίνηση του Χρήστου Τριαντόπουλου

Χτες

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.