E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έκκληση για αίμα στο Παπανικολάου: Για 3 ‑ 4 μέρες τα αποθέματα

«Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πολλούς αιμοδότες σε αυτή την καραντίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκανίδου κι έκανε έκκληση να συνεχίσουν οι πολίτες να αιμοδοτούν.

Έκκληση για αίμα στο Παπανικολάου: Για 3 ‑ 4 μέρες τα αποθέματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 17/11/2020 | 15:14

Για 3-4 ημέρες υπάρχει απόθεμα αίματος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας Μαρία Γκανίδου, καλώντας τους πολίτες να αιμοδοτήσουν πριν δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν λόγω της πανδημίας Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε περίπου 4-5 αιμοδότες καθημερινά και τα αποθέματα αίματός μας είναι για τρεις με τέσσερις ημέρες», επισήμανε και διευκρίνισε πως «σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας οι αιμοδότες είναι λιγότεροι και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο μας, τον Νοέμβριο είναι 58% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα βέβαια έχουν ελαττωθεί οι ανάγκες του νοσοκομείου διότι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιοριστεί κάποιες δραστηριότητες, αλλά υπάρχουν ακόμα ανάγκες».

Η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Παπανικολάου, υπογράμμισε πως για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα έλλειψης μονάδων αίματος, «από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχει μια αίθουσα αιμοδοσίας στον Εύοσμο για μια εβδομάδα».

Παράλληλα, όπως είπε, «έχουμε επικοινωνήσει και με τον δήμο Παύλου Μελά έτσι ώστε να μπορούν οι αιμοδότες να έρχονται κι εκεί τρεις φορές την εβδομάδα και να μην χρειάζεται να προσέλθουν στο νοσοκομείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε πολλούς αιμοδότες σε αυτή την καραντίνα, διότι πολλοί είναι αυτοί που πλέον νοσούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκανίδου κι έκανε έκκληση να συνεχίσουν οι πολίτες να αιμοδοτούν.

Υπενθυμίζεται πως το τμήμα αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου λειτουργεί από τις 8:30 έως τις 14:00 τις καθημερινές, ενώ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή εξυπηρετούνται οι αιμοδότες και τις απογευματινές ώρες, από τις 17:00 έως τις 20:00.

Στον Εύοσμο, η έκτακτη αιμοδοσία θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 12:00 μέχρι τις 19:00, για να μπορούν να αιμοδοτήσουν όσοι το επιθυμούν, καθώς όπως διευκρίνισε η κ. Γκανίδου, είναι ένα βολικό ωράριό που ζήτησαν οι ίδιοι οι αιμοδότες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία στα Τζουμέρκα: Γκρεμίστηκαν σπίτια ‑ Αποκλείστηκαν χωριά στα Μετέωρα

Σήμερα

Στη δυτική Ελλάδα οι μεγαλύτερες καταστροφές από την κακοκαιρία - Αποκλεισμένα χωριά και κατεστραμμένα σπίτια

Κωνσταντινούπολη: Αντιδράσεις για τα φορτηγά μέσα στην Αγία Σοφία

Σήμερα

Οι τουρκικές Αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι, με τις κινήσεις τους, προκαλούν φθορές σε ένα παγκοσμίου ακτινοβολίας πολιτιστικό μνημείο όπως είναι εκείνο της Αγίας Σοφίας

O Τραμπ κατήργησε την υπηρεσία DOGE που είχε επικεφαλής τον Ίλον Μασκ

Σήμερα

Oκτώ μήνες νωρίτερα από την ολοκλήρωση της αποστολής του

Φόρο στους τουρίστες ετοιμάζεται να επιβάλει το Λονδίνο

Σήμερα

Η Αγγλία είναι η μόνη χώρα των G7 όπου η εθνική κυβέρνηση εμποδίζει τις τοπικές αρχές ή τους δημάρχους να επιβάλλουν φόρους στους τουρίστες

Τι είπε η Μπέττυ Μπαζιάνα στον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη και Τάιλερ

Σήμερα

«Πώς θα μεγαλώσουμε το παιδί μας στο Μαξίμου;» - Η απάντηση του Τάιλερ Μακμπέθ

Πώς λειτουργούν οι κάμερες που εντόπισαν το αυτοκίνητο του Στέφανου Τσιτσιπά στην Αττική Οδό

Σήμερα

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένσταση από τον πολίτη που λαμβάνει αυτό το μήνυμα, για την Ελληνική Αστυνομία παραβάτης είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος

Πέθανε ο Udo Kier

Σήμερα

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

Βηρυτός: To Iσραήλ σκότωσε τον υπαρχηγό της Χεζμπολάχ στο κρυσφύγετό του

Σήμερα

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε ανώτερο στέλεχος της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, παρά την εκεχειρία

Τραγωδία στο Νόβι Σαντ της Σερβίας ‑ Νεκρός σε τροχαίο 32χρονος Έλληνας

Σήμερα

Οδηγός του οχήματος ήταν φίλος του θύματος

Αιζακ Τζόνσον: Νεκρός ο «αστέρας» του MMA σε ηλικία 31 ετών – Κατέρρευσε μέσα στο ρινγκ

Σήμερα

Ο μαχητής του MMA υπέκυψε στα σοβαρά του τραύματα, σε αγώνα κοντά στο Σικάγο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.