E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Πρόταση σοκ από την Ελβετία

Καταρρέει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο

Κορωνοϊός: Πρόταση σοκ από την Ελβετία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/11/2020 | 11:22

Τί και αν η Ελβετία έχει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο; Τί και αν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης θεωρείται από τα καλύτερα στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών προς όλους, ως δημόσιο νοσοκομείο;

Η έξαρση της πανδημίας διαμορφώνει μία ολοένα και πιο ασφυκτική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η πληρότητα των οποίων έχει αγγίξει και σε πολλές περιπτώσεις ξεπεράσει το 100% από τις 13 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που ο Γουίλι Όγκιερ, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους για θέματα δημόσιας υγείας στην Ελβετία, πρότεινε κάτι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο για να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός. Αν κάποιος ανήκει στους σκεπτικιστές ή ακόμα χειρότερα στους αρνητές του ιού να χάνει το δικαίωμα σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ, τη στιγμή που υπάρχει τέτοια συμφόρηση.

«Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας».

Ακόμα πιο σοκαριστική, όμως είναι η ανακοίνωση της Ελβετικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (SGI). Αφού ενημέρωσε τουα πολίτες ότι οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν πλέον γεμίσει, και καθώς δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, ζητά από αυτους να δηλώσουν αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση βαριάς νόσησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλα τα άτομα – ειδικά εκείνα που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κορονοϊό – καλούνται να δηλώσουν εκ των προτέρων την επιθυμία τους, γραπτά ή τηλεφωνικά, για το αν θα ήθελαν ή όχι να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν τη ζωή σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Η δήλωση υποστηρίζει τους συγγενείς σας καθώς και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας στη λήψη αποφάσεών τους, και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Παρ’ ότι οι αρχές της χώρας έχουν λάβει δραστικά μέτρα, η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν προστεθεί πρόχειρα επιπλέον κρεβάτια στους θαλάμους των νοσοκομείων, ενώ ασθενείς με άλλα νοσήματα διατρέχουν κίνδυνο να νοσήσουν και από κορονοϊό εξαιτίας της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί.

H ελβετική κυβέρνηση έχει ήδη θέσει τον στρατό στη διάθεση των νοσοκομείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υγειονομικό προσωπικό είναι ήδη εξαντλημένο. Χθες Τρίτη, στην Ελβετία καταμετρήθηκαν 4.560 νέα κρούσματα. Στη δίνη της πανδημίας βρίσκεται ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που έχει τα γραφεία του στην χώρα των Άλπεων. Δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη νοσηλευθεί.

Η Γαλλία έχει προσφερθεί να δεχτεί στα δικά της νοσοκομεία ασθενείς από την Ελβετία. Κάποιοι άλλοι βγαίνουν από την μονάδα εντατικής θεραπείας νωρίτερα, σε μία προσπάθεια να απελευθερωθούν κρεβάτια. Ασθενείς ενθαρρύνονται να παραμείνουν στην οικεία τους ακόμα και αν η κατάσταση τους εμφανίζει ανησυχητική επιδείνωση.

Το αδιέξοδο φάνηκε και λίγες ημέρες νωρίτερα. Τότε που η ελβετική κυβέρνηση έθεσε τον στρατό στη διάθεση των νοσοκομείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου η κυβέρνηση «αποφάσισε να στηρίξει τον τομέα της δημόσιας υγείας, επιστρατεύοντας έως 2.500 στρατιώτες ως υπηρεσία υποστήριξης». Οι δε αιτήσεις από τα καντόνια θα εξεταστούν από την κεντρική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρεις ημέρες νωρίτερα ένας εντατικολόγος προειδοποίησε με ιδιαίτερα τραγικούς τόνους τους πολίτες. Έκανε λόγο για υγειονομική καταστροφή. Περιέγραψε πως ανά 15 λεπτά τα φορεία φέρνουν ασθενή με κορονοϊό, ενώ σε περιοχές τα μισά από τα τεστ –και είναι πολλά τα τεστ που διενεργούνται– βγαίνουν θετικά!

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα που αποτυπώνει την φρίκη της κατάστασης είναι ότι γιατροί και νοσοκόμοι, προσβεβλημένοι από κορονοϊό, αλλά που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ενθαρρύνονται να συνεχίσουν να εργάζονται στα νοσοκομεία, τηρώντας βέβαια όλες τις προφυλάξεις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Καρδίτσα: 50χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με τραύμα από ψαροντούφεκο στο κεφάλι

Σήμερα

Τα αρχικά στοιχεία αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Ξανά στην κυκλοφορία η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας ‑ Τι αλλάζει για πεζούς και οχήματα

Σήμερα

Το έργο θα παραδοθεί ξανά στην κυκλοφορία περί τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου 2025, σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, ώστε να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό

Μονή Σινά: Πραξικοπηματίες μοναχοί επιχειρούν να σπάσουν τις πόρτες και να καταλάβουν το μοναστήρι

Σήμερα

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός έχει απευθύνει έκκληση προς τις αιγυπτιακές αρχές να αναλάβουν δράση για την απομάκρυνσή τους, ωστόσο αυτές δεν ανταποκρίνονται

Ξυλοδαρμός σε χωριό του Ηρακλείου: Τρεις ανήλικοι επιτέθηκαν σε 17χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο και τον 15χρονο με τους κηδεμόνες τους για παραμέληση ανηλίκου

ΔΕΘ: Μειώνονται οι φόροι για οικογένειες ‑ Έρχεται μέτρο έκπληξη στη ΔΕΘ

Σήμερα

Το πακέτο των μέτρων που θα εξαγγελθούν στη ΔΕΘ, προβλέπει μεταξύ άλλων αυξήσεις στα πρόσθετα αφορολόγητα όρια

SpaceX: Επιτυχής εκτόξευση του Starship έπειτα από τρεις συνεχόμενες αποτυχίες

Σήμερα

Όλες οι προηγούμενες δοκιμαστικές πτήσεις του νέας έκδοσης του πυραύλου είχαν καταλήξει σε θεαματικές εκρήξεις

Παλαιό Φάληρο: Ξυλοκόπησαν άγρια διανομέα μέσα σε διαμέρισμα

Σήμερα

«Με χτύπησαν με σφυρί και ένα ξύλινο τραπεζάκι»

Πάφος ‑ Ερυθρός Αστέρας 1‑1: Εγραψε ιστορία η κυπριακή ομάδα και βρέθηκε στ` αστέρια!

Σήμερα

Η Πάφος των... θαυμάτων ζει στιγμές μοναδικές, πέταξε εκτός συνέχειας τον Ερυθρό Αστέρα (1-1) και εξασφάλισε θέση στη League Phase του Champions League

Φωτορεπόρτερ παραιτείται καταγγέλλοντας «νομιμοποίηση» της σφαγής από το Reuters – Viral η κομμένη δημοσιογραφική ταυτότητα

Χτες

Σύμφωνα με την Zink τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνέβαλαν να δημιουργηθεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα αυτές οι ισραηλινές επιθέσεις σε δημοσιογράφους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.