E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόσο θα αυξηθεί ο μισθός σας από την 1η Ιανουαρίου

Αναλυτικά παραδείγματα

Πόσο θα αυξηθεί ο μισθός σας από την 1η Ιανουαρίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/11/2020 | 12:22

Σημαντικές αυξήσεις θα δουν στους μισθούς τους από την 1η Ιανουαρίου χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, τόσο από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όσο και από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η ανάσα που θα πάρουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, οι οποίοι πλήρωναν την έκτακτη εισφορά με βάση τα ακαθάριστα έσοδα και όχι με βάση τα κέρδη τους. Οι τελευταίοι βέβαια θα δουν το όφελος με την κατάθεση της φορολογικής τους δήλωσης το προσεχές καλοκαίρι.

Για παράδειγμα οι αυξήσεις στους μισθούς θα ξεκινήσουν από 213 ευρώ τον χρόνο, για κάποιον που αμείβεται με 1.000 τον μήνα και μπορεί να φτάσει και τα 4.400 ευρώ για κάποιον με μισθό 4.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα δει τον φόρο του να μειώνεται κατά 1.000 ευρώ, αν έχει ακαθάριστα έσοδα 35.000 τον χρόνο.

Ας δούμε μέσα από αναλυτικούς πίνακες, το κέρδος που θα έχουν οι μισθωτοί, ανάλογα το μηναίο εισόδημά τους, αλλά οι επαγγελματίες με βάση τον ετήσιο τζίρο τους. Μάλιστα οι τελευταίοι θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά με βάση τα εφετινά έσοδα. Η μετάθεση αυτή γίνεται προκειμένου το συνολικό όφελος να το δουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το καλοκαίρι του 2021 όταν και θα υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Μισθωτοί

Με βάση την ανάλυση των στοιχείων ένας μισθωτός που λαμβάνει καθαρά κάθε μήνα 1.000 ευρώ, θα δει τον μισθό του να αυξάνεται κατά 15,24 ευρώ τον μήνα. Η αύξηση θα προέλθει: 12,10 ευρώ από τις μειωμένες εισφορές και 3,14 ευρώ. Σε ετήσια βάση το κέδρος είναι 213 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας δούμε και άλλες περιπτώσεις με διαφορετικό ύψος μισθού:

  • Εάν ο καθαρός μισθός ανέρχεται σε 1.500 ευρώ, το συνολικό μηναίο όφελος είναι 34,29 ευρώ(18,15ευρώ από τις εισφορές και 16,14 ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης), με ετήσιο όφελος 480 ευρώ.
  • Με καθαρές αποδοχές 2.000 ευρώ το κέρδος για τον εργαζόμενο θα είναι 65,34 ευρώ (24,20 ευρώ από τις ασφαλιστικές εισφορές και 41,14 ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης). Ετήσιο όφελος 914 ευρώ.
  • Όταν ο μισθός ανέβει στις 2.500 ευρώ το όφελος πηγαίνει στα 101.75 ευρώ (302,5 ευρώ από τις ασφαλιστικές εισφορές και 71,50 ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης). Ετήσιο όφελος 1.424 ευρώ.
  • Με καθαρό μισθό στις 3.000 ευρώ το όφελος, πηγαίνει στα 141,73 ευρώ για τον μήνα και 1.984 ευρώ.
  • Όταν οι καθαρές ανεβαίνουν στα 3.500 ευρώ το κέρδος είναι στα 185,28 ευρώ και σε ετήσια βάση 2.593 ευρώ, ενώ όταν πηγαίνει στις 4.000 ευρώ (στις ελάχιστες περιπτώσεις), τότε το μηναίο κέρδος εκτοξεύεται στα 314 ευρώ τον μήνα και για το έτος 4.403 ευρώ.

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Ακόμη μεγαλύτερο είναι θα είναι το όφελος για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, οι οποίο πληρώσουν έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης με βάση τα ακαθάριστα έσοδά τους.

Στην περίπτωση που κάποιος έχει έσοδα 12.000 ευρώ, τότε δεν θα έχει κανένα όφελος, αφού και πριν δεν πλήρωνε εισφορά αλληλεγγύης.

  • Όταν τα έσοδα ανέρχονται στα 15.000 ευρώ, το όφελος θα είναι 66 ευρώ.
  • Στα 20.000 ευρώ, το όφελος θα είναι 176 ευρώ.
  • Στα 30.000 ευρώ 676 ευρώ.
  • Στα 40.000 ευρώ, 1.326 ευρώ και
  • Στα 50.000 ευρώ 2.076 ευρώ.
  • Αν μάλιστα το ποσό εκτοξευτεί στα 100.000 ευρώ, τότε το όφελος εκτοξεύεται στα 6.351 ευρώ.
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify: Τι καταγγέλουν

Σήμερα

Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify, καταγγέλλοντας ότι τα έσοδα των καλλιτεχνών καταλήγουν να χρηματοδοτούν στρατιωτικές τεχνολογίες μέσω των επενδύσεων του Daniel Ek σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για πολεμική χρήση

Οι ξένοι τουρίστες μένουν λιγότερο και ξοδεύουν λιγότερα: Δοκιμάζεται το ελληνικό μοντέλο

Σήμερα

Από τις 10,7 ημέρες το 2005, η μέση διαμονή έπεσε στις 5,9 ημέρες το 2024

Ο Σενγκούν γλεντάει σε ελληνικό εστιατόριο και ο ιδιοκτήτης του σπάει πιάτο στο κεφάλι!

Σήμερα

Γεύση από ελληνικό γλέντι πήρε ο Αλπερέν Σενγκούν μετά το τέλος του Eurobasket, με τον Τούρκο σέντερ να... γνωρίζει ήθη και έθιμα της πατρίδας μας σε εστιατόριο στην Μαρμαρίδα

«Ένας αξιόλογος γιος»: Το αιχμηρό σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Σήμερα

Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στον πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο στο κάστρο του Ουίνδσορ, που πυροδότησε εικασίες για το «ποιον» άφησε εκτός

Αγρια συμπλοκή στο Ηράκλειο: 32χρονος επιτέθηκε με δρεπάνι σε 35χρονο

Σήμερα

Ο 35χρονος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο - Συνελήφθη ο 32χρονος δράστης

Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τα βιβλία που έχουν γραφτεί από γυναίκες στα πανεπιστήμια του Αφγανιστάν

Σήμερα

Στα πανεπιστήμια ανακοινώθηκε επίσης ότι δεν επιτρέπεται πλέον η διδασκαλία 18 μαθημάτων, με έναν αξιωματούχο των Ταλιμπάν να δηλώνει ότι «συγκρούονται με τις αρχές της Σαρία και την πολιτική του συστήματος»

Μπαχτσελί: «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δηλώνει ο εταίρος του Ερντογάν

Σήμερα

Ο ηγέτης των γκρίζων λύκων πρότεινε τη σύσταση τριπλής συμμαχίας Τουρκίας, Ρωσίας και Κίνας για την αντιμετώπιση της αμερικανο-ισραηλινής συμμαχίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.