E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αμερικανίδα στρατιώτης αυτοκτόνησε μετά από ομαδικό βιασμό

«Πήραν την ψυχή της»

Αμερικανίδα στρατιώτης αυτοκτόνησε μετά από ομαδικό βιασμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/11/2020 | 09:25

Μια αφοσιωμένη στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ αυτοκτόνησε έπειτα από σeξουαλική επίθεση που δέχτηκε από συναδέλφους της, σύμφωνα με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας η οποία καταγγέλλει εγκληματική αδράνεια από πλευράς της διοίκησης του στρατιωτικού σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτός ήταν ο λόγος που έχασε τη ζωή της. Αυτό ήταν το πράγμα που τη λύγισε» είπε η Ντέμπι Ρόμπινσον, μητέρα της εθνοφρουρού Μόργκαν Ρόμπινσον μιλώντας στο CBS Evening News, σύμφωνα με τη New York Post. Όπως σημειώνει, οι άνδρες που τη βίασαν «ήθελαν το κορμί της, και τελικά πήραν την ψυχή της».

Σύμφωνα με το CBS, η φρικιαστική «αλυσίδα» των γεγονότων που οδήγησε στην αυτοκτονία της κοπέλας ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα από τον θάνατό της, όταν ένα ανώτερο στέλεχος της Εθνοφρουράς της επιτέθηκε σeξουαλικά και την παρενόχλησε σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις το διάστημα που η μονάδα της βρισκόταν στο Κουβέιτ. Όταν η Μόργκαν ανέφερε τις επιθέσεις, οι ανώτεροί της «δεν έκαναν τίποτα» για να τιμωρήσουν τον δράστη ούτε για να την προστατέψουν, σύμφωνα με τη μητέρα της.

Στη συνέχεια, η Ρόμπινσον εστάλη στο Αφγανιστάν, όπου φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από πολλούς συναδέλφους της στρατιώτες. Αυτή τη φορά ήταν υπερβολικά τρομαγμένη και απογοητευμένη από το σύστημα για να καταγγείλλει το περιστατικό. Τέσσερις μήνες μετά τον βιασμό της, η νεαρή γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αμερικανικός Στρατός ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της εθνοφρουρού και αργότερα παρέδωσε στην μητέρα της μια έκθεση, από την οποία όμως είχαν αποκρυφθεί πολλά τμήματα λόγω ευαίσθητων πληροφοριών. Σε παράγραφο που δεν ήταν «μαυρισμένη» αναφερόταν πως «η Λοχίας Ρόμπινσον υπέφερε από «σeξουαλικό, σωματικό και ψυχολογικό τραύμα» κατά την προσωρινή στάθμευση της μονάδας της στο εξωτερικό, και ότι οι συνέπειες αυτού του τραύματος συνέβαλαν στον θάνατό της. «Δεν καταλάβαινα πώς ήταν δυνατόν να κάθονται εκεί και να μου δίνουν αυτό το έγγραφο κοιτώντας με στα μάτια», λέει η μητέρα της αδικοχαμένης εθροφρουρού.

Σύμφωνα με την ίδια, ο στρατός φέρει τεράστιο μέρος της ευθύνης για τον θάνατο της κόρης της, λόγω της αδράνειας και της αδιαφορίας που επέδειξε μετά την πρώτη καταγγελία της κοπέλας. Δεν γινεται να κάνουν έρευνα οι ίδιοι, χρειάζεται μια εξωτερική υπηρεσία που να διερευνά τις σeξουαλικές επιθέσεις μέσα στον Στρατό, υποστηρίζει η συντετριμμένη μητέρα.

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της κοπέλας, ο αξιωματικός που φέρεται να επιτέθηκε στην Ρόμπινσον στο Κουβέιτ έλαβε μια γραπτή επίπληξη, κάτι που η μητέρα της θεωρεί ουσιαστικά κοροϊδία. «Ήταν μια δουλειά που λάτρευε. Το έκανε για την πατρίδα της», λέει για την κόρη της που κατετάγη στον στρατό το 2010, προσθέτοντας ότι και η ίδια βασανίζεται συνεχώς από την σκέψη ότι ίσως θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω για να τη βοηθήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το CBS, ο στρατός ανέφερε σε δήλωση ότι διεξήχθη ενδελεχής έρευνα για την καταγγελία σeξουαλικής επίθεσης και λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα εις βάρος του εμπλεκόμενου αξιωματικού. «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στον στόχο της εξάλειψης των σeξουαλικών επιθέσεων στον στρατό, μέσω της αποτελεσματικής αντίδρασης στις καταγγελίες και την επιβολή αρμόζουσαν τιμωρίας στους υπεύθυνους» δήλωσε η σύμβουλος σε θέματα πολιτικών του Στρατού Ελίζαμπεθ Βαν Γουινκλ.

Με πληροφορίες από New York Post, CBS News

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Σήμερα

Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Σήμερα

Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Σήμερα

Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

Σήμερα

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

Σήμερα

Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

Σήμερα

Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Σήμερα

Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

Σήμερα

Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Σήμερα

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

Σήμερα

Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.