E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τρίτο κύμα κορωνοϊού μετά τις γιορτές

Τι λέει η Ματίνα Παγώνη για την εξέλιξη της πανδημίας

Τρίτο κύμα κορωνοϊού μετά τις γιορτές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/11/2020 | 08:50

Με περισσότερους από 1.000 νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού σε λιγότερο από έναν μήνα, με τα κρεβάτια στις ΜΕΘ να… μην υπάρχουν, με το σύστημα να δέχεται πίεση, η παράταση του lockdown μοιάζει μονόδρομος. Νέα σύσκεψη Μητσοτάκη με τους λοιμωξιολόγους. Προειδοποιήσεις σοκ από τη Ματίνα Παγώνη.

Νέα τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους θα έχει το πρωί της Δευτέρας (23.11.2020) ο πρωθυπουργός, για να εξεταστούν τα τελευταία δεδομένα της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας. Επί τάπητος, σύμφωνα με τον ΕΡΤ, θα τεθούν τα επόμενα βήματα για την άρση ή όχι του lockdown. Όλα δείχνουν η «καραντίνα» θα συνεχιστεί αλλά άγνωστο είναι το για πόσο διάστημα θα είναι αυτό. Τα πάντα θα κρίνουν είναι οι αριθμοί νοσηλειών και διασωληνωμένων, καθώς και η επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή σε επίπεδο κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράταση του lockdown μοιάζει προδιαγεγραμμένη αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι για μια εβδομάδα ή για περισσότερο. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται, από τους ειδικούς, η κορύφωση του δράματος με τους νεκρούς και τις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ωστόσο εάν πράγματι ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιηθεί κι αποκτήσει πτωτική πορεία προς τα τέλη της εβδομάδας, όπως αισιοδοξούν οι ειδικοί, τότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για άρση του lockdown και το σχέδιο για τη λειτουργία της αγοράς τα Χριστούγεννα.

Νέο κύμα μετά τα Χριστούγεννα

Και ενώ όλα δείχνουν πως οι απαγορεύσεις οδεύουν προς παράταση, έρχεται η προειδοποίηση σοκ από την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η κα Παγώνη προειδοποίησε πως μετά τις γιορτές θα έρθει το τρίτο κύμα κορονοϊού και θα είναι πιο ισχυρό. Γι’ αυτό και κάλεσε τους πάντες εκτός από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να «ξεχάσουν» επίσης τις Απόκριες και το Πάσχα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε πολλά κρούσματα και πάνω από 3.000 νοσηλευόμενους, ενώ οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς. Το τρίτο κύμα θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα και μπορεί να είναι πιο δύσκολο κι εμείς ακόμα συζητάμε γιατί δεν πρέπει να κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα» είπε εξάλλου η Ματίνα Παγώνη μιλώντας και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κατά την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ «θα δούμε μείωση την επόμενη εβδομάδα, όμως μόνο στα κρούσματα και όχι στους άλλους δείκτες, στους νοσηλευόμενους και στους θανάτους». Σημείωσε δε ότι με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, το lockdown θα πάρει μια εβδομάδα παράταση σίγουρα και έκρινε πως τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί λίγο νωρίτερα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να είχε επιβληθεί το lockdown τον Οκτώβριο.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα της αγοράς η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πάρει σίγουρα παράταση μιας εβδομάδας, αλλά ακόμα και στις 7 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι περίπου στα 2.000 ή λίγο πιο κάτω. Πρόσθεσε πάντως ότι μέχρι τα Χριστούγεννα υπάρχει περιθώριο να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα στα 500, αριθμός που θα επιτρέψει ενδεχομένως τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις γιορτές. «Αν μέχρι τότε υπάρξει μεγάλη μείωση των κρουσμάτων, υπάρχει ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις. Για να είμαστε ασφαλείς, τα κρούσματα πρέπει να πέσουν στα 500 κρούσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των νοσηλευομένων, οι οποίοι είναι περίπου 3.000, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι το 5% αυτών διασωληνώνεται και πλέον νοσηλεύονται νέοι άνθρωποι, 18-20 ετών.

Σχετικά με τις ΜΕΘ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα βρίσκονται στο κόκκινο και ίσως στη Βόρεια Ελλάδα χρειαστεί να γίνει επίταξη κι άλλων κλινών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ στην Αττική υπάρχουν 44 κενά κρεβάτια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Χτες

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Χτες

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Χτες

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Χτες

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Χτες

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Χτες

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.