E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ακινητοποιούνται την Πέμπτη μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

24ωρη απεργία των εργαζομένων - «Φοράμε μάσκες αλλά έχουμε φωνή και ζωή»

Ακινητοποιούνται την Πέμπτη μετρό, ηλεκτρικός και τραμ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/11/2020 | 15:27

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα βρεθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, στις Γραμμές 1, 2, 3 και τη Γραμμή του Τραμ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω Ο.Α.Ε.Δ., περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό, συντασσόμαστε με όλα τα Συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε για τις 26 Νοεμβρίου 2020, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας» αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν:

-Να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του Covid- 19 εντός της ΣΤΑ.ΣΥ., στο πλαίσιο, που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid- 19 με έξοδα της Εταιρείας.

-Να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Φοράμε μάσκες αλλά έχουμε φωνή και ζωή» καταλήγουν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι γιατί τον ενοχλούσε το κλάμα του

Πριν 11 ώρες

Το ταρακούνησε τόσο δυνατά που ο εγκέφαλός του αποκολλήθηκε μέσα στο κρανίο του, αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής - Καταδικάστηκε σε ισόβια

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Θα στηρίξουμε κάθε πρόταση διερεύνησης – Θα βγει η αλήθεια στο τέλος

Χτες

«Είμαι σίγουρη ότι θα φτάσουμε στο τέλος. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και κάθε ημέρα που περνά, ενισχύονται»

Ψαρόπουλος: Με ξένισε η παρέμβαση στα Τέμπη – Στα χώματα ίσως υπήρχαν χημικά που δεν έπρεπε να βρεθούν

Χτες

«Στα χώματα ίσως υπήρχαν χημικά που δεν έπρεπε να βρεθούν», σημειώνει ο δικηγόρος Αντώνης Ψαρόπουλος

Συναγερμός για την αρπαγή 4χρονης απο το κέντρο της Αθήνας

Χτες

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Αμαλιάδα: Διπλή λοίμωξη η αιτία θανάτου του Παναγιωτάκη – «Θα ζητήσουμε επανεξέταση», λένε οι γονείς

Χτες

Γνωστή έγινε η αιτία θανάτου του Παναγιωτάκη, ενός από τα νεκρά βρέφη της υπόθεσης της Αμαλιάδας με το οποίο είχε συνδεθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ανάθεμα την ώρα που παντρεύτηκα τον Δασκαλάκη»

Χτες

Ξέσπασε σε κλάματα περιγράφοντας τον θάνατο της Ίριδας

Απίθανο εξώφυλλο του Time: Ο Μασκ κάθεται στο γραφείο του Τραμπ, σαν άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ

Χτες

Στο εξώφυλλο του Time, απεικονίζεται ο δισεκατομμυριούχος στο γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ να κρατά ένα κύπελλο και ο τίτλος είναι «στην καρδιά της σύγκρουσης του Ελον Μάσκ με τον αμερικανικό κρατικό μηχανισμό»

Πιερία: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στην 34χρονη που σκότωσε τον Κώστα Σιαμήτρα

Χτες

Με σκυμμένο το κεφάλι στα δικαστήρια Κατερίνης η 34χρονη που ομολόγησε ότι σκότωσε τον σύντροφο της στην Πιερία.

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.