Κάθε μέρα εκατοντάδες Αλβανοί με πλαστά τεστ Covid στα σύνορα της Κακαβιάς
Με πλαστά τεστ κορονοϊού επιχειρούν κάθε μέρα να περνούν από τα σύνορα της Κακαβιάς εκατοντάδες Αλβανοί
Δημοσίευση 24/11/2020 | 14:43
Έντονο προβληματισμό προκαλούν στις ελληνικές υγειονομικές αρχές οι πλαστές γνωματεύσεις για αρνητικά τεστ κορονοϊού που κυκλοφορούν σωρηδόν στη γειτονική Αλβανία και προμηθεύονται όσοι πολίτες της γειτονικής χώρας επιχειρούν να διέλθουν από τα σύνορα στην Ελλάδα.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στους διαρκείς ελέγχους που πραγματοποιούνται στον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς από τον οποίο διέρχονται καθημερινά γύρω στα 500 ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς έχει κλείσει ο σταθμός της Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα, το 13% των τεστ που διενεργούνται βγαίνουν θετικά, παρά το γεγονός ότι στα χαρτιά που έχουν μαζί τους αναφέρεται ότι είναι αρνητικοί στην Covid – 19. Προφανώς και όλοι αυτοί δεν μπορεί να ήταν αρνητικοί όταν ξεκίνησαν από το σπίτι τους και να μολύνθηκαν μέσα σε λίγες ώρες που έφθασαν στην συνοριογραμμή.
ADVERTISING
Από πίσω υπάρχει μια ολόκληρη φάμπρικα που εκδίδει αρνητικά τεστ έναντι αμοιβής προκειμένου να… διευκολύνει όσους Αλβανούς θέλουν να εισέλθουν στη χώρα μας, κάτι που σημαίνει όμως ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια ακόμη εστία μόλυνσης στη Βόρεια Ελλάδα η οποία ούτως ή άλλως δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία τους τελευταίους δύο μήνες.
Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», το πρόβλημα με τα τεστ στην Αλβανία είναι ότι πραγματοποιούνται μονάχα σε τρία νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα που βρίσκονται ως επί το πλείστον στα Τίρανα και μόνο το ένα από αυτά έχει τον κωδικό αναγνώρισης barcode στις σχετικές πιστοποιήσεις. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στην Αλβανία των περίπου 2,9 εκατομμυρίων πολιτών, έχουν καταγραφεί 32.761 κρούσματα και 699 θάνατοι, δηλαδή 241 θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων, όταν στην Ελλάδα η αναλογία ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε στο δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, είναι 152 θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων.
Τέλος, η Αλβανία βρίσκεται στην 127η θέση όσον αφορά τις χώρες που κάνουν τα περισσότερα τεστ. Είναι δηλαδή πολύ κάτω, μαζί με χώρες όπως το Νεπάλ, η Ναμίμπια και η Λιβύη.