E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας: H πόλη μας πεθαίνει, δεν έχουμε κρεβάτια

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας»

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας: H πόλη μας πεθαίνει, δεν έχουμε κρεβάτια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/11/2020 | 18:19

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», το δραματικό μήνυμα της νεφρολόγου, προέδρου Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Νίτσας Κιόρτεβε, για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης.

«Περνάμε έναν μαύρο Νοέμβρη», τόνισε η κ. Κιόρτεβε, στην εκπομπή Live News του Mega.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μιλάμε για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό μας, ένας πληθυσμός 100 χιλιάδων κατοίκων, μιλάμε για αθρώα προσέλευση στο νοσοκομείο. 140 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, 12 είναι στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι και δύο ακόμα ασθενείς διασωληνωμένοι, δεν έχουν κρεβάτι, δεν ξέρουμε πού να τους μεταφέρουμε», τόνισε.

«Αυτό το πράγμα δεν έχει τέλος. Αυτή την στιγμή άλλοι δύο ασθενείς βρίσκονται στον χώρο του χειρουργείου διασωληνωμένοι και ψάχνουμε κρεβάτια», πρόσθεσε.

Η κ. Κιόρτεβε που νόσησε και η ίδια από κορωνοϊό κάνει λόγο για 80 νοσηλευτές – διοικητικούς και 25 ιατρούς που είναι στα σπίτια τους και νοσούν, σημειώνοντας πως το νοσοκομείο είναι χρόνια υποστελεχωμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτη αεροδιακομιδή: Στην Αθήνα Αθήνα το C-130 με τους τρεις ασθενείς

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασε το αεροσκάφος C-130 το οποίο αναχώρησε νωρίτερα από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης, με σκοπό να πραγματοποιήσει την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό από το νοσοκομείο της Καβάλας.

Το αεροσκάφος παρέλαβε τους τρεις ασθενείς, για τους οποίους διατάχθηκε η αεροδιακομιδή, οι οποίοι είναι ηλικίας από 75 έως 76 ετών και μεταφέρονται στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την αναχώρηση του C-130, δόθηκαν ακριβείς οδηγίες και τελικές εντολές από το ΕΚΑΒ, γιατροί του οποίου συνοδεύουν τους ασθενείς μέχρι τα νοσοκομεία εισαγωγής τους. Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντονίζουν ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.

Οι ασθενείς είναι από τη Δράμα, αλλά λόγω μεγάλης επιβάρυνσης του νοσοκομείου είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς στη Δράμα νοσηλεύονται 125 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 12 σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή στην ηπειρωτική χώρα και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας. Η διακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ. Οι διακομιδες του προηγούμενου διαστήματος, ιδίως του καλοκαιριού, θεωρούνταν δεδομένες και αναμενόμενες, διότι οι νησιωτικές περιοχές δεν διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Σήμερα

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Σήμερα

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Σήμερα

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Σήμερα

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Σήμερα

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Σήμερα

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Σήμερα

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Σήμερα

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.