E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παρίσι: Δακρυγόνα και συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Περίπου 100 συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο στη γαλλική επικράτεια

Παρίσι: Δακρυγόνα και συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 5/12/2020 | 20:39

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά «κίτρινα γιλέκα», διαδηλώνουν το Σάββατο στο Παρίσι κατά της επισφάλειας και υπέρ των ελευθεριών, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο.

Συνολικά, περί τις 100 συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο (5/12) σε ολόκληρη τη χώρα, με τους πολίτες να διατηρούν την πίεση στην κυβέρνηση, την επομένη της παρέμβασης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που απέρριψε τις κατηγορίες περί αυταρχικής παρέκκλισης στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,στο Παρίσι, η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή, υπό τον φόβο επεισοδίων όπως το περασμένο Σάββατο, όπου η κινητοποίηση σηματοδοτήθηκε από βίαιες συγκρούσεις.

Σε ένα περιστατικό, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, αφότου διαδηλωτές πέταξαν πυροτεχνήματα προς τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Νεαροί, με κουκούλες, έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος.

Αργότερα, κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της αστυνομικής βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί ως μια συγκέντρωση συνδικαλιστικών ενώσεων κατά της επισφάλειας, η σαββατιάτικη κινητοποίηση αναμένεται να αποτελέσει παράλληλα διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου για την ασφάλεια, που κινητοποιούν εδώ και εβδομάδες τους προασπιστές των ελευθεριών.

Κάτω από ένα πανό που ζητά «την απόσυρση του νόμου για την ασφάλεια», ο γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής ένωσης CGT Φιλιπ Μαρτινέζ εκτιμά, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, πως υπάρχει ταύτιση των διαφορετικών σκοπών της διαδήλωσης: «Δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών και του γεγονότος του να δίνουμε μάχη κατά της επισφάλειας και της ανεργίας, ιδίως σε αυτήν την περίοδο», αναφέροντας τις «καταχρήσεις των εργοδοτών» και τα «κοινωνικά προγράμματα» που καταλύονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαδηλωτές θέλουν επίσης να καταγγείλουν την αστυνομική βία στον απόηχο δύο υποθέσεων, στα τέλη Νοεμβρίου, που προκάλεσαν σοκ στη Γαλλία: τον ξυλοδαρμό ενός μαύρου μουσικού παραγωγού και τη βίαιη εκκένωση ενός καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη 16χρονος που μαχαίρωσε τον αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη ‑ Σε σοβαρή κατάσταση το θύμα

Χτες

Ο 23χρονος τραυματίστηκε στον θώρακα και το πόδι - Την υπόθεση ερευνά το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης Συκεών

ΟΦΗ ‑ ΠΑΟΚ 0‑5: Χόρεψε... πεντοζάλι στο Ηράκλειο ‑ Δείτε τα γκολ

Χτες

Ο... μισός ΠΑΟΚ έκανε πλάκα στο «Γεντί Κουλέ»

Οργή στο Ισραήλ για τους υποσιτισμένους ομήρους: «Σαν να ήταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης»

Χτες

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, οι τρεις όμηροι είναι υποσιτισμένοι και έχασαν αρκετό σωματικό βάρος κατά τη διάρκεια των 491 ημερών αιχμαλωσίας τους

Εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος η intersex αθλήτρια Ιμάν Κελίφ – «Έχει πολύ υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης»

Χτες

«Οι τεχνικοί μας κανονισμοί ορίζουν ξεκάθαρα τις απαιτήσεις και τα κριτήρια για τη διοργάνωση», λέει η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας

«Σου άρεσε που σου χάιδεψα τα στήθη; – Είμαι ακόμα κ…» – Τα σοκαριστικά μηνύματα του καθηγητή από την Καβάλα στην 16χρονη

Χτες

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε σε έναν φορητό υπολογιστή και σε ένα αποθηκευτικό μέσο (usb stick) υλικό παιδικής πορνογραφίας

Δημοσκόπηση‑σοκ για ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: Τι ποσοστά λαμβάνουν όλα τα κόμματα

Χτες

Η υπόθεση των Τεμπών αξιολογείται το δεύτερο πλέον σημαντικότερο πρόβλημα μετά την ακρίβεια

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Τουλιάτος

Χτες

Το δυσάρεστο γεγονός γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του

Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι γιατί τον ενοχλούσε το κλάμα του

Χτες

Το ταρακούνησε τόσο δυνατά που ο εγκέφαλός του αποκολλήθηκε μέσα στο κρανίο του, αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής - Καταδικάστηκε σε ισόβια

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.