E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπουρλά για εμβόλιο: Γιατί καθυστερούν οι ευρωπαϊκές Αρχές

Οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα

Μπουρλά για εμβόλιο: Γιατί καθυστερούν οι ευρωπαϊκές Αρχές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/12/2020 | 12:21

Στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού όσο και στην καθυστέρηση των αρμόδιων Αρχών της ΕΕ σε ό,τι αφορά την έγκριση του σκευάσματος αναφέρθηκε ο επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως λέει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τα στοιχεία από την κλινική δοκιμή φάσης 3 του υπό εξέταση εμβολίου BNT162 της Pfizer και της Biontech, βάσει των οποίων έχει υποβληθεί ο φάκελος αξιολόγησης στις εγκριτικές Αρχές, αφορούν τα επίπεδα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. «Ως προς την αποτελεσματικότητα ανακοινώσαμε τον Νοέμβριο ότι το υποψήφιο εμβόλιο BNT162, πέτυχε όλους τους πρωταρχικούς στόχους με 95% αποτελεσματικότητα στην αποτροπή του COVID-19 τουλάχιστον 28 ημέρες μετά η πρώτη δόση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έως σήμερα, η Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων της μελέτης δεν έχει αναφέρει τυχόν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με το εμβόλιο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι καλά ανεκτό σε όλους τους πληθυσμούς με περισσότερους από 43.000 συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή».

Γιατί καθυστερούν οι Ευρωπαϊκές Αρχές

Ερωτηθείς γιατί, ενώ η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε αναμονή, ο κ. Μπουρλά τόνισε πως δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες σχετικά με τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης και για το αποτέλεσμα αυτής.

«Πιστεύουμε ότι οι ρυθμιστικές Αρχές θα πρέπει έχουν το χώρο και το χρόνο που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά στις πρώτες δόσεις εμβολίων στην Ελλάδα, ο κ. Μπουρλά επεσήμανε πως η Pfizer και η BioNTech SE κατέληξαν σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους για τη νόσο COVID-19. Η συμφωνία περιλαμβάνει και τη δυνατότητα αίτησης για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του 2020, υπό την υπό την προϋπόθεση της κλινικής επιτυχίας.

«Αν το υποψήφιο εμβόλιο λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθοδηγεί τη διαδικασία της κατανομής των δόσεων των εμβολίων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, που έχουν επιλέξει να παραλάβουν το εμβόλιο, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας» κατέληξε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τοποθετούνται απινιδωτές στους σταθμούς του Μετρό – Ξεκινά πρόγραμμα και για τα ταξί

Χτες

Οι απινιδωτές θα συνδέονται με κεντρικό τεχνικό σύστημα άμεσης βοήθειας

Οι επιστήμονες καθησυχάζουν για τα ελληνικά αυγά: «Τα αιώνια χημικά βρίσκονται σε όλες τις τροφές»

Χτες

«Τα αυγά που πωλούνται από πιστοποιημένους παραγωγούς και μεγάλες μονάδες υπόκεινται ήδη σε ελέγχους, τόσο από τους ίδιους όσο και από τον ΕΦΕΤ»

Diddy: Δικαστική νίκη για τον μουσικό παραγωγό ‑ Απορρίφθηκε αγωγή εις βάρος του για σeξoυαλική κακoπoίηση

Χτες

Η υπόθεση είχε κατατεθεί το 2023 για περιστατικό του 2015, αλλά η παραγραφή των πέντε ετών καθιστά την αγωγή άκυρη

Εντοπίστηκε ιός που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη

Χτες

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έχουν ήδη διευκολύνει τη δημιουργία πειστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού «ψαρέματος»

Ρικάρντο Ντα Κόστα: «Θα ήταν ζωντανός αν δεν τα έκαναν όλα λάθος στο νοσοκομείο» – Ξεσπά η σύζυγος

Χτες

Ερωτήματα για τον θάνατο του Βραζιλιάνου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Ρικάρντο Ντα Κόστα, στη Σαντορίνη

Βόλος: Ρομά απειλεί αστυνομικό ‑ «Έχουμε καλύτερα όπλα από τα δικά σας»

Χτες

Ο ενήλικος οδηγήθηκε τελικά στη δικαιοσύνη, ενώ για τον ανήλικο συνεργό του ακολουθήθηκε ξεχωριστή διαδικασία από την Εισαγγελία Βόλου

Ματωμένος γάμος στην Τουρκία ‑ Γαμπρός σκοτώθηκε από εορταστικούς πυροβολισμούς

Χτες

Ο 23χρονος γαμπρός υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί, την επομένη του γάμου του σε ένα χωριό στη βόρεια επαρχία Κερασούντα

Οργή Τουρκίας για την αναγνώριση της γενοκτονίας Ποντίων ‑ Αρμενίων από τον Νετανιάχου: Κοίτα ποιος μιλάει

Χτες

«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προσπαθεί να συγκαλύψει τα δικά του εγκλήματα» τονίζει η Αγκυρα

Μονή Σινά: «Κινδυνεύει η ζωή μου» δηλώνει ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός – Δραματικές εξελίξεις

Χτες

«Παρακαλώ την ελληνική και την αιγυπτιακή κυβέρνηση να με προστατεύσει», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Από την άλλη πλευρά οι μοναχοί που διαφωνούν με τον Αρχιεπίσκοπο κάνουν λόγο για βίαιη εκδίωξή τους από τη Μονή Σινά

Ανησυχία για ελληνικά αυγά: Εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες και φυτοφάρμακα

Χτες

Εντοπίστηκαν ουσίες που έχουν συνδεθεί με καρκίνο, βλάβες στο συκώτι και το ανοσοποιητικό - Ποιες περιοχές εξετάστηκαν

Σουηδία: Τροχός αεροπλάνου με 181 επιβάτες εξερράγη κατά την απογείωση

Χτες

To Boeing 737 αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο εξαιτίας βλάβης σε τροχό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.