E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο αγρότης του Κιλκίς που παραδίδει τα λαχανικά του ντυμένος Αγιος Βασίλης

Το καλοκαίρι καλλιεργούσε τα καρπούζια του με Μότσαρτ και τώρα τα λαχανικά του με... Φρανκ Σινάτρα!

Ο αγρότης του Κιλκίς που παραδίδει τα λαχανικά του ντυμένος Αγιος Βασίλης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/12/2020 | 14:10

Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες καλλιεργεί, αυτό το διάστημα, τα λαχανικά του (μπρόκολα, κουνουπίδια, πράσα κ.ά), ο Παναγιώτης Γιλτίδης, αγρότης από το Κιλκίς, ακολουθώντας την ίδια μέθοδο μ' αυτήν που χρησιμοποιούσε στο μεγάλωμα των καρπουζιών του, το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, στο μποστάνι έβαζε... Μότσαρτ και τώρα στη χειμερινή καλλιέργεια άλλαξε ρεπερτόριο μπαίνοντας σε εορταστικό κλίμα, ένεκα των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο παραγωγός δηλώνει πως, όπως και τα φρούτα, έτσι και τα λαχανικά αγαπούν τη μουσική, τόσο πολύ μάλιστα, όσο αγαπούν και το κρύο. «Η διαδικασία με τα φυλλώδη λαχανικά είναι ίδια με αυτήν που ακολουθούσα το καλοκαίρι με τα καρπούζια. Τότε βέβαια έβαζα στο μποστάνι να παίζει κλασική μουσική, τώρα όμως για να μπούμε όλοι στο γιορτινό κλίμα -όσο μπορούμε δηλαδή αυτήν τη δύσκολη εποχή- βάζω στα χειμερινά γεωργικά προϊόντα χριστουγεννιάτικα τραγούδια», εξηγεί ο κ. Γιλτίδης.

Έχοντας έτοιμο το ηχητικό σύστημα από το καλοκαίρι, αυτές τις ημέρες ο μουσικόφιλος αγρότης άλλαξε... κασέτα και η μαγευτική φωνή του Φρανκ Σινάτρα ακούγεται απ' άκρη σ' άκρη στα κτήματα. Ο Παναγιώτης Γιλτίδης ασχολείται από μικρό παιδί με τη γεωργία και λατρεύει τη μουσική. Όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με το τραγούδι, αλλά τελικά τον κέρδισε η καλλιέργεια της γης και όχι της φωνής του. Η δεύτερη καραντίνα τον βρίσκει καθημερινά στο χωράφι και στη συνέχεια στους πελάτες του, στους οποίους παραδίδει σε ειδικές σακούλες τα προϊόντα του και μάλιστα, για να χαρίσει μερικά επιπλέον χαμόγελα, κατά την παράδοση των λαχανικών, ντύνεται Άι Βασίλης. 

«Δεν θα μπω από τις καμινάδες γιατί απαγορεύονται οι επαφές εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος στα σπίτια, αλλά βλέπω ως δώρα της φύσης τα λαχανικά και έτσι τα φορτώνω στον κόκκινο σάκο μου», λέει χαριτολογώντας και σημειώνει πως ο κόσμος, τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη καραντίνα, έχει στραφεί προς τη κατανάλωση των λαχανικών, επιθυμώντας να ενισχύσει τον οργανισμό του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.