E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί οι Βρετανοί θα ξεκινήσουν πρώτοι τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στα παιδιά

Κάτι που φαίνεται ότι δεν ξαφνιάζει τους ειδικούς

Γιατί οι Βρετανοί θα ξεκινήσουν πρώτοι τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στα παιδιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/12/2020 | 21:20

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην πρόσφατη απόφαση της Βρετανίας να εγκρίνει πρώτη το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Στους εμβολιασμούς θα συμμετάσχουν και τα παιδιά, κάτι που φαίνεται πως δεν ξαφνιάζει τους ειδικούς.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας πως: «αυτό δεν ξαφνιάζει τους παιδιάτρους, καθώς αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών οι Βρετανοί έχουν αντιδράσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στη διάρκεια μικρότερων επιδημικών εξάρσεων, σώζοντας τις ζωές πολλών μικρών παιδιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανέφερε ότι τον Νοέμβριο του 1999, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που εφάρμοσε μαζικό εμβολιασμό έναντι της μηνιγγίτιδας C. Μέσα σε λίγους μήνες οι Βρετανοί πρώτοι στον κόσμο κατάφεραν να εμβολιάσουν το 80% των παιδιών και εφήβων τους με αποτέλεσμα την δραματική μείωση της μηνιγγίτιδας στη χώρα τους κατά 90%.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν σημειώθηκαν περισσότερα από 300 περιστατικά κοκίτη σε βρέφη κάτω των τριών μηνών, οι Βρετανοί αποφάσισαν να εμβολιάσουν όλες τις εγκύους. Πέτυχαν μόλις σε 8 εβδομάδες να εμβολιαστεί το 78% των εγκύων που βρίσκονταν στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Σταμάτησαν την ενδημική έξαρση του κοκίτη στη χώρα και το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Οι Βρετανοί έχουν και στο πρόσφατο παρελθόν επιδείξει εγρήγορση, αυξημένα αντανακλαστικά, τόλμη, αποφασιστικότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση, έχουν αποδειχθεί πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση προκλήσεων στη δημόσια υγεία», τόνισε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβαδειά: Ένταση με αγρότες – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, «περικύκλωσαν» τον Κώστα Τσιάρα

Χτες

Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε η στάθμευση των τρακτέρ έξω από το διοικητήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση.

Λήξη «συναγερμού», δεν αποσύρεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – Τι αφορούσε η πολυαναμενόμενη «second decision»

Χτες

Αγωνία τέλος για τα εκατομμύρια των οπαδών του ΛεΜπρόν Τζέιμς ανά τον κόσμο και γενικότερα τους οπαδούς του

Πότε «πέφτει» η Black Friday 2025

Χτες

«Κλείδωσε» η μέρα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο υβρίδιο λύκου‑σκύλου στην Ελλάδα

Χτες

Για πρώτη φορά, ένα υβρίδιο λύκου-σκύλου επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Κατέρρευσε μπαλκόνι στο Λαύριο – Μία γυναίκα τραυματίστηκε

Χτες

Μπαλκόνι κατέρρευσε στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα

Μαχαίρωσαν δήμαρχο σε πόλη της Γερμανίας – Δίνει μάχη για τη ζωή της

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκε 13 μαχαιριές

Νομπελίστας «εκτός δικτύου»: Η επιτροπή δεν μπορεί να τον εντοπίσει ‑ Κάνει πεζοπορία στη φύση

Χτες

Ο Φρεντ Ράμσντελ, ένας από τους φετινούς νικητές του Νόμπελ Ιατρικής, δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τη βράβευσή του

Έφηβος έκανε στο ChatGPT αυτή την ερώτηση και κατέληξε με χειροπέδες

Χτες

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο μαθητής ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αστείο

Κατέρρευσε εξαώροφο κτίριο στη Μαδρίτη ‑ Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Χτες

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν αποκλείσει την περιοχή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.