E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποζημιώσεις Δεκεμβρίου: Τα ποσά και οι παρατάσεις για όλους

Επιχειρήσεις, μισθωτούς, ανέργους και ιδιοκτήτες ακινήτων

Αποζημιώσεις Δεκεμβρίου: Τα ποσά και οι παρατάσεις για όλους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/12/2020 | 10:24

“Ζεστό χρήμα” ρίχνει το υπουργείο Οικονομικών στην πραγματική οικονομία αυτόν τον μήνα σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του παρατεταμένου lockdown.

Τα πρόσθετα κονδύλια, που αναμένεται να φτάσουν το 1 δισ. ευρω, θα χρηματοδοτήσουν τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που θα δοθούν σε όσους εργαζόμενους τεθούν σε αναστολή σύμβασης αυτόν τον μήνα, τα επιδόματα ανεργίας που παρατείνονται ενώ, θα με τα χρήματα αυτά θα καλυφθεί και μέρος της “χασούρας” που θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την μείωση ενοικίων κατά 40%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον το υπουργείο Οικονομικών χρηματοδοτεί εμμέσως και την αναστολή των δόσεων (που λήγουν αυτόν το μήνα) για ρυθμίσεις χρεών προς το δημόσιο από επιχειρήσεις με κατεβασμένα ρολά και από τους εργαζόμενους τους. Ειδικότερα, ο “λογαριασμός” για την επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας για τον Δεκέμβριο έχει ως εξής:

Αποζημιώσεις 534 ευρω: Περίπου 800 εκατ ευρώ θα στοιχίσει στο κρατικό προϋπολογισμό η χρηματοδότηση των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τον μήνα Δεκέμβριο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου μπορούν να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Η ειδική αποζημίωση για τους εργαζόμενους που θα μπουν σε αναστολή διαμορφώνεται στα 534 ευρώ, δηλαδή στα 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής. Οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή θέτουν υποχρεωτικά σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, Οι ασφαλιστικές εισφορές, καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Δόσεις ρυθμίσεων προς το Δημόσιο: Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής εντός του μηνός καθώς και για τους εργαζόμενους που τίθενται σε αναστολή σύμβασης δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Δεκέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης. Το κόστος υπολογίζεται στα 93 εκατ. Ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τραπεζικά δάνεια: Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους. Το μέτρο δεν έχει κόστος για του προϋπολογισμό

Τέλη κυκλοφορίας: Η μετάθεση της προθεσμίας πληρωμής μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου είναι δημοσιονομικά ουδέτερη καθώς η είσπραξης του πόσου θα γίνει εντός της τρέχουσας οικονομικής χρησης που λαμβάνει υπόψιν και τα έσοδα του Φεβρουαριου. Στο τέλος του μήνα θα ενεργοποιηθεί μια νέα πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ για την «ψηφιακή» κατάθεση πινακίδων. Στην πλατφόρμα «My Car» οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά δήλωση ακινησίας των οχημάτων τους , αποστέλλοντας στη συνέχεια ταχυδρομικά στην εφορία τους τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Επιδόματα ανεργίας: Όσα επιδόματα ανεργίας λήγουν μέσα στο Δεκέμβριο θα επεκταθούν για άλλους δυο μήνες με κόστος 77 εκατ ευρω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τηλεργασία: Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία ανά την επικράτεια σε τουλάχιστον 50% του προσωπικού, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με εξαίρεση τις δραστηριότητες στις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία τηλεργασίας. Παράλληλα, επεκτείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής εφαρμογής ευελιξίας προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην εργασία τους, με αντίστοιχη προσαρμογή του ωραρίου τους, για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο δεν έχει κόστος για τον προϋπολογισμό.

Κούρεμα ενοικίων: Περίπου 30 εκατ ευρω θα στοιχίσει σε όρους εσόδων η υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40% τον Δεκέμβριο. Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου και τους εργαζόμενους σε αναστολή. “Πιάνει” δε την κύρια κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για το 50% των χαμένων ενοικίων με πίστωση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι 34 χώρες που έχουν προκριθεί

Σήμερα

Πόσα εισιτήρια έχουν απομείνει

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Σήμερα

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.