E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποζημιώσεις Δεκεμβρίου: Τα ποσά και οι παρατάσεις για όλους

Επιχειρήσεις, μισθωτούς, ανέργους και ιδιοκτήτες ακινήτων

Αποζημιώσεις Δεκεμβρίου: Τα ποσά και οι παρατάσεις για όλους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/12/2020 | 10:24

“Ζεστό χρήμα” ρίχνει το υπουργείο Οικονομικών στην πραγματική οικονομία αυτόν τον μήνα σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του παρατεταμένου lockdown.

Τα πρόσθετα κονδύλια, που αναμένεται να φτάσουν το 1 δισ. ευρω, θα χρηματοδοτήσουν τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που θα δοθούν σε όσους εργαζόμενους τεθούν σε αναστολή σύμβασης αυτόν τον μήνα, τα επιδόματα ανεργίας που παρατείνονται ενώ, θα με τα χρήματα αυτά θα καλυφθεί και μέρος της “χασούρας” που θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την μείωση ενοικίων κατά 40%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον το υπουργείο Οικονομικών χρηματοδοτεί εμμέσως και την αναστολή των δόσεων (που λήγουν αυτόν το μήνα) για ρυθμίσεις χρεών προς το δημόσιο από επιχειρήσεις με κατεβασμένα ρολά και από τους εργαζόμενους τους. Ειδικότερα, ο “λογαριασμός” για την επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας για τον Δεκέμβριο έχει ως εξής:

Αποζημιώσεις 534 ευρω: Περίπου 800 εκατ ευρώ θα στοιχίσει στο κρατικό προϋπολογισμό η χρηματοδότηση των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τον μήνα Δεκέμβριο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου μπορούν να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Η ειδική αποζημίωση για τους εργαζόμενους που θα μπουν σε αναστολή διαμορφώνεται στα 534 ευρώ, δηλαδή στα 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής. Οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή θέτουν υποχρεωτικά σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, Οι ασφαλιστικές εισφορές, καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Δόσεις ρυθμίσεων προς το Δημόσιο: Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής εντός του μηνός καθώς και για τους εργαζόμενους που τίθενται σε αναστολή σύμβασης δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Δεκέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης. Το κόστος υπολογίζεται στα 93 εκατ. Ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τραπεζικά δάνεια: Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους. Το μέτρο δεν έχει κόστος για του προϋπολογισμό

Τέλη κυκλοφορίας: Η μετάθεση της προθεσμίας πληρωμής μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου είναι δημοσιονομικά ουδέτερη καθώς η είσπραξης του πόσου θα γίνει εντός της τρέχουσας οικονομικής χρησης που λαμβάνει υπόψιν και τα έσοδα του Φεβρουαριου. Στο τέλος του μήνα θα ενεργοποιηθεί μια νέα πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ για την «ψηφιακή» κατάθεση πινακίδων. Στην πλατφόρμα «My Car» οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά δήλωση ακινησίας των οχημάτων τους , αποστέλλοντας στη συνέχεια ταχυδρομικά στην εφορία τους τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Επιδόματα ανεργίας: Όσα επιδόματα ανεργίας λήγουν μέσα στο Δεκέμβριο θα επεκταθούν για άλλους δυο μήνες με κόστος 77 εκατ ευρω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τηλεργασία: Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία ανά την επικράτεια σε τουλάχιστον 50% του προσωπικού, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με εξαίρεση τις δραστηριότητες στις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία τηλεργασίας. Παράλληλα, επεκτείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής εφαρμογής ευελιξίας προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην εργασία τους, με αντίστοιχη προσαρμογή του ωραρίου τους, για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο δεν έχει κόστος για τον προϋπολογισμό.

Κούρεμα ενοικίων: Περίπου 30 εκατ ευρω θα στοιχίσει σε όρους εσόδων η υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40% τον Δεκέμβριο. Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου και τους εργαζόμενους σε αναστολή. “Πιάνει” δε την κύρια κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για το 50% των χαμένων ενοικίων με πίστωση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Πριν 9 ώρες

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

Πριν 9 ώρες

Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

Πριν 9 ώρες

Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

Πριν 9 ώρες

Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Χτες

Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

Χτες

Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

Χτες

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

Χτες

Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Χτες

Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

Χτες

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.