E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ηλίας Μόσιαλος: Ο μήνας που θα έρθει η κανονικότητα

Η αλήθεια για τις «παρενέργειες» του εμβολίου

Ηλίας Μόσιαλος: Ο μήνας που θα έρθει η κανονικότητα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/12/2020 | 12:00

Στις αρχές του 2021 θα πάρουμε περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer, ενώ μετά θα έρθει και το εμβόλιο της Moderna με περίπου 3,5 εκ. δόσεις. Θα έχουμε πετύχει ανοσία έως την Άνοιξη.

Τον δεύτερο μήνα της Άνοιξης, τον Απρίλιο, «βλέπει» ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος να επιστρέφει η κανονικότητα στην Ελλάδα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 εκτίμησε ότι στην Ελλάδα αν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί γύρω στα μέσα του Ιανουαρίου τότε ενδεχομένως στο τέλος Φεβρουαρίου να μην είναι η ίδια πίεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο στις αρχές του 2021 θα πάρουμε περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer, ενώ μετά θα έρθει και το εμβόλιο της Moderna με περίπου 3,5 εκ. δόσεις.

Εκτός από τον εμβολιασμό, όπως είπε, που θα πετύχει την ανοσία έως την Άνοιξη είναι πιθανό να ασθενήσει περίπου το 7-10% του πληθυσμού, προκαλώντας έτσι τα απαιτούμενα αντισώματα.

Στην αναμονή είναι και το εμβόλιο της Οξφόρδης το οποίο θα έρθει πιο αργά, περίπου τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι θάνατοι εθελοντών δεν έχουν σχέση με αυτό
Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Τόνισε δε, ότι οι θάνατοι εθελοντών δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, αλλά οφείλονται σε παθολογικά αίτια. «Πέθαναν 4 άνθρωποι που δεν είχαν λάβει το εμβόλιο και δύο που το έλαβαν από φυσιολογικά αίτια, δεν προκύπτει από πουθενά ότι συνδέεται ο θάνατος τους με το εμβόλιο», σχολίασε.

Πόσθεσε πως όταν γίνονται μελέτες με χιλιάδες ανθρώπους είναι μια φυσιολογική εξέλιξη κάποιοι να πεθαίνουν, αφού περίπου 1% του πληθυσμού κάθε χρόνο καταλήγει από φυσικά αίτια που δεν σχετίζονται με τη χρήση του εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σοβαρές καταγεγραμμένες παρενέργειες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τις παρενέργειες σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές καταγεγραμμένες, παρά μόνο αλλεργικές. Για τον λόγο αυτό, όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρές αλλεργίες θα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους, ώστε να είναι θωρακισμένοι. Παράλληλα εξήγησε, ότι μια παρενέργεια σημαντική θα εμφανιστεί σε λίγες μέρες από τη μέρα εμβολιασμού και όχι μήνες μετά ή ακόμη και χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο ότι οφείλεται στο εμβόλιο καθαυτό διότι, θα γινόταν σε πιο σύντομο διάστημα.

Μια παρενέργεια σημαντική θα εμφανιστεί σε λίγες μέρες από τη μέρα εμβολιασμού και όχι μήνες μετά ή ακόμη και χρόνια

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση που κάποιοι καταλογίζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ότι αυτή η επιφυλακτικότητα βοηθάει στο να μην υπάρχει ουδεμία αμφιβολία για τους ελέγχους του εμβολίου. «Αυτό θα διασφαλίσει τους Ευρωπαίους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Τα παιδιά πρόσθεσε, από 12-17 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν. Κάτω των 12 όμως σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, δεν είναι απαραίτητο διότι την περνάνε στο «πόδι», χωρίς προβλήματα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.