E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα στη Γερμανία

«Πεντακόσιοι θάνατοι την ημέρα - είναι απαράδεκτο!», δήλωσε η Μέρκελ

Κορωνοϊός: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα στη Γερμανία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/12/2020 | 18:27

Στα 23.679 - επίπεδα-ρεκόρ - έφθασαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι νεκροί από την Covid-19 ήταν κατά το ίδιο διάστημα 440, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον έλεγχο της δεύτερης φάσης της πανδημίας στην Γερμανία να αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Χθες, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία από το βήμα της Bundestag, τάχθηκε υπέρ των προτάσεων της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina για αυστηρότερα μέτρα περιορισμού και ακύρωση των σχεδίων για μερική χαλάρωση κατά την περίοδο των γιορτών. «Πεντακόσιοι θάνατοι την ημέρα - είναι απαράδεκτο!», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και ζήτησε «να λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν όσα λένε οι επιστήμονες», απαντώντας σε κριτική της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Διευκρίνισε μάλιστα ότι υπάρχει ακόμη «πολύς δρόμος» μέχρις ότου ο εμβολιασμός φθάσει σε επίπεδο που θα επιτρέπει να αρθούν οι περισσότεροι περιορισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απευθυνόμενη στους πολίτες, η καγκελάριος απηύθυνε δραματική έκκληση να αποφευχθούν οι επαφές πριν από τις γιορτές: «Αν τώρα έχουμε πάρα πολλές επαφές πριν από τα Χριστούγεννα, τότε ίσως αυτά να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που θα περάσουμε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες», προειδοποίησε. «Γνωρίζω ότι τα μέτρα είναι σκληρά και, πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου, λυπάμαι», πρόσθεσε συγκινημένη.

Ανάλογα δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε σήμερα και ο κυβερνήτης του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ, ο οποίος προανήγγειλε αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης και των σχολείων. «Πόσους νεκρούς αξίζουν τα ψώνια μας;», είπε εμφανώς φορτισμένος ενώπιον της Γερουσίας και τόνισε κατ΄επανάληψη ότι «δεν γίνεται αλλιώς», καθώς η γερμανική πρωτεύουσα έχει εξελιχθεί σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες εστίες κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με το σχέδιό του, τα καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά ίσως και από τις 21 ή 23 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2021. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσουμε πουλόβερ στις 28 Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίλερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι οριστικές αποφάσεις, τόσο για το εμπόριο όσο και για τα σχολεία, θα ληφθούν στην συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης. Αποφάσεις για αυστηρότερο lockdown έχουν ήδη ληφθεί στην Σαξονία και στην Βαυαρία, ενώ όλα τα κρατίδια εξετάζουν ανάλογα σχέδια.

Η λειτουργία των σχολείων αποτελεί αρμοδιότητα των κρατιδιακών κυβερνήσεων, ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ άφησε χθες να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της επίσπευσης της έναρξης των χριστουγεννιάτικων διακοπών αλλά και της επιμήκυνσής τους, σύμφωνα και με την εισήγηση της Leopoldina.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 7 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 7 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Χτες

Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.