E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιορτές με ανοιχτά τα κομμωτήρια και κλειστά τα καταστήματα

Στις 11 οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα - Έρχεται παράταση του lockdown

Γιορτές με ανοιχτά τα κομμωτήρια και κλειστά τα καταστήματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/12/2020 | 08:56

Αντίστροφη μέτρηση για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που θα κάνουν στις 11:00 ο Στέλιος Πέτσας και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τα εμπορικά δεν θα ανοίξουν. Τα μόνα που λειτουργήσουν θα είναι τα μαγαζιά με πόρτα στο δρόμο. «Φωνάζουν» οι ειδικοί να μην ανοίξουν οι εκκλησίες για τα Χριστούγεννα.

Τον οδικό χάρτη για το πως θα λειτουργήσει η αγορά και πως θα «ανοίξουν» τα μαγαζιά για τα Χριστούγεννα παρουσιάζουν στις 11:00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο οδικός χάρτης αυτός θα περιλαμβάνει το… click away από τα μαγαζιά και το άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκείνα που δεν θα ανοίξουν για τα Χριστούγεννα θα είναι τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα οποία, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης «δεν μπορούν να λειτουργήσουν». Τα μόνα μαγαζιά, είπε, που θα λειτουργήσουν, θα είναι «αυτά που έχουν πόρτα στο δρόμο». Και αυτό για να μπορεί να λειτουργήσει το click away.

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της αγοράς θ’ αφορούν την περίοδο έως τις 7 Ιανουαρίου, ενώ το lockdown τυπικά θα παραταθεί για μία εβδομάδα ακόμη, δηλαδή έως τις 21 Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και μετά από αυτή την ημερομηνία, με δεδομένη την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και τα SMS στο 13033, αλλά και τα κλειστά καταστήματα, την εστίαση, την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση κτλ. η χώρα θα εξακολουθήσει να είναι ουσιαστικά σε lockdown, παρά τους πιο χαλαρούς κανόνες που θα ισχύουν.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι αυτά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο εξηγώντας ότι κάθε τι που ανοίγει, κρύβει ένα ρίσκο, καθώς ο ιός μεταδίδεται από την κινητικότητα των ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εμείς στο υπουργείο δουλεύαμε κάποια σενάρια. Ήμασταν προετοιμασμένοι και για το σενάριο, στο οποίο καταλήξαμε. Οι λοιμωξιολόγοι μας έκαναν αναλυτική παρουσίαση με βάση τα σενάρια που είχαμε καταρτίσει» τόνισε ο Άδωνις σημειώνοντας ότι η εισήγηση των ειδικών δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Προανήγγειλε επίσης ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται θα έχουν μια χρονική διάρκεια ικανή να βάλει τέλος στην καθημερινή σεναριολογία που προκαλεί σύγχυση και σημείωσε πως θα υπάρξει ρύθμιση για να τη δίκαιη λειτουργία χονδρικής και λιανικής.

Μαγαζιά με click away

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λιανεμπόριο θα ανοίξει με το σύστημα click away, δηλαδή οι πελάτες θα παραγγέλνουν ηλεκτρονικά και θα δίνουν εν συνεχεία ραντεβού στο κατάστημα για να παραλάβουν τα προϊόντα που αγόρασαν.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θ’ αποφεύγεται ο συνωστισμός, ο οποίος, με το παράδειγμα των εικόνων από το Λονδίνο, «τρόμαξε» ειδικούς και κυβέρνηση, αφού οι επιδημιολογικοί δείκτες παρουσιάζουν μεν μια βελτίωση τις τελευταίες ημέρες, αλλά παραμένουν σε όρια συναγερμού σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την προσεχή Δευτέρα (14/12) θ’ ανοίξουν κανονικά μόνο τα βιβλιοπωλεία, αλλά και τα κομμωτήρια και κουρεία, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού και συγκεκριμένο χρόνο παραμονής των πελατών σε αυτά, ούτως ώστε και σ’ αυτή την περίπτωση να εξασφαλίζεται υγειονομική ασφάλεια. Εξυπακούεται δε πως σε όλες τις περιπτώσεις θα ισχύει αποστολή SMS στο 13033 (κωδικός 2), ενώ η υποχρέωση αποστολής μηνυμάτων θα παραμείνει και μέσα στις γιορτές για όλες τις μετακινήσεις.

Ειδικά γι’ αυτές, απομένει ν’ αποσαφηνιστεί πώς θα γίνει πράξη η εξαγγελία για «Χριστούγεννα με την οικογένειά μας και μία ακόμη» και ανώτατο όριο τα εννέα άτομα σε κάθε σπίτι, καθώς οι συγκεντρώσεις σε σπίτια είναι αυτές που προβληματίζουν την κυβέρνηση, δεδομένου του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου και της πίεσης στο σύστημα υγείας που παραμένει ισχυρή. Ανοιχτό παραμένει, εξάλλου, το ζήτημα της παράτασης του ωραρίου για την «ελεύθερη» κυκλοφορία, ήτοι να ισχύει η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας αργότερα από τις 9 το βράδυ (π.χ. από τις 11). Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Οι εκκλησίες

Αναφορικά με τις εκκλησίες, εξακολουθεί ν’ αναζητείται η χρυσή τομή. Δηλαδή, να μην παραμείνουν οι ναοί ερμητικά κλειστοί και οι λειτουργίες να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όπως το Πάσχα, αλλά και να μην εμφανιστούν φαινόμενα αντίστοιχα με αυτά του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα μπορούσαν ν’ αποβούν καταστροφικά για τη δημόσια υγεία. Επίσης, εξετάζεται η χαλάρωση της καραντίνας των 10 ημερών που θα ισχύσει για όσους έρχονται από το εξωτερικό από τις 18 Δεκεμβρίου (σ.σ.: πιθανότατα θα οριστεί στις 5 ημέρες).

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Σήμερα

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.