E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αστυνομικός με 20 έτη υπηρεσίας πηγαίνει πλέον στο Τμήμα με περούκα και κραγιόν

«Οι συνάδελφοί μου είχαν συνηθίσει να με βλέπουν με ξυρισμένο κεφάλι και γένια λίγων ημερών»

Αστυνομικός με 20 έτη υπηρεσίας πηγαίνει πλέον στο Τμήμα με περούκα και κραγιόν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/12/2020 | 10:53

Ο αστυνομικός των West Midlands, Σκάι Μόρντεν , γνώριζε πάντα ότι ήταν τρανσέξουaλ, αλλά το κρατούσε για χρόνια μυστικό.

Σήμερα, στα 44 του, φορά ξανθιά περούκα και μακιγιάζ όταν πηγαίνει στη δουλειά του και πλέον αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, αφού προηγουμένως πήρε διαζύγιο από την σύζυγό του… Ο αστυνομικός Μόρντεν βρίσκεται στη λίστα αναμονής για την θεραπεία μετάβασης στο γυναικείο φύλο, αλλά πρέπει πρώτα να «αλλάξει κοινωνικά» για να αποδείξει στους γιατρούς πως είναι αποφασισμένος γι’ αυτήν την αλλαγή. Έτσι, εδώ και λίγο διάστημα φορά γυναικεία περούκα και κραγιόν προκειμένου να πείσει το κοινωνικό σύνολο πως η «μεταμόρφωσή» του δεν είναι ένα απλό καπρίτσιο αλλά αυτό που επιθυμεί περισσότερο από όλα στη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αστυνομία μοιράστηκε την ιστορία του αστυνομικού Μόρντεν στο διαδίκτυο, κάτι αυτό πυροδότησε μια σειρά αντιδράσεων από ορισμένους που αμφισβήτησαν εάν θα πρέπει να δοθεί στην αξιωματικό η εξουσία να πραγματοποιεί έρευνες σε γυναίκες υπόπτους. Σύμφωνα πάντως με τις οδηγίες από το Συμβούλιο Αρχηγών Εθνικής Αστυνομίας, «οποιοσδήποτε αξιωματικός με πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες σε ένα άτομο του οποίου το φύλο ταιριάζει με αυτό που καταγράφεται- μετά την αλλαγή- για τον αξιωματικό».

Σύμφωνα με τη Βρετανική Νομοθεσία για την αναγνώριση των φύλων του 2004, τα άτομα που έχουν ζήσει «κοινωνική ζωή» στο φύλο που έχουν αποκτήσει (από επιλογή) για τουλάχιστον δύο χρόνια μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου (GRC) στην επιτροπή αναγνώρισης φύλου. Μόλις χορηγηθεί, αυτό επιτρέπει στο άτομο να αλλάξει νόμιμα το φύλο του. Δεν είναι απαραίτητο για ένα άτομο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή να έχει ορμονική θεραπεία προκειμένου να του χορηγηθεί GRC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μόρντεν, ο οποίος δεν έχει παιδιά, τόνισε: «Πάντα ήξερα ότι ήμουν τρανσέξουαλ, ακόμη και πριν μάθω ότι υπήρχε μια λέξη για αυτό. Αλλά το κράτησα μυστικό εδώ και δεκαετίες - δεν ήξερα πώς να πω κάτι τέτοιο σε φίλους, οικογένεια και συναδέλφους. Ήμουν ένας από τους 14 αξιωματικούς που κρατούσαν αστυνομική αλυσίδα απέναντι σ’ έναν οργισμένο όχλο χιλίων και παραπάνω ανθρώπων. Και έχω περιτριγυριστεί από μια συμμορία διαρρηκτών οπλισμένων με ρόπαλα του μπέιζμπολ και σφυριά. Αλλά κανένα από αυτά δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο το να εμφανιστώ σαν μια γυναίκα τρανσέξουαλ μπροστά σε 30 αστυνομικούς- που τους έβλεπα πρώτη φορά- σε ένα πρόγραμμα τακτικής εκπαίδευσης. Βρισκόμαστε, αναμφίβολα, σε μια πιο ανεκτική εποχή από ό, τι πριν από 10 ή 20 χρόνια - αυτό με εμπόδισε να αποκαλύψω την αλήθεια μου νωρίτερα - αλλά είναι ακόμα τρομακτικό. Καθώς έβαζα το κραγιόν και την ξανθιά μου περούκα πριν από μια μέρα στη δουλειά για πρώτη φορά δεν μπορούσα να ελέγξω το άγχος μου. Οι συνάδελφοί μου είχαν συνηθίσει να με βλέπουν με ξυρισμένο κεφάλι και γένια λίγων ημερών. Φοβόμουν τι θα πουν οι συνάδελφοι και και πώς θα μου φέρονται οι πολίτες. Έχω αντιμετωπίσει τα χειρότερα αποβράσματα κατά τη διάρκεια των 19 χρόνων μου στην αστυνομία του West Midlands. Με έχουν βρίσει, μαχαιρώσει και χτυπήσει με μπουνιές την ώρα του καθήκοντος, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το φόβο μου να πάω στη δουλειά μου σαν το άτομο, που πραγματικά αισθάνομαι και είμαι».Ο Μόρντεν εντάχθηκε στην Αστυνομία του West Midlands το 2001 και ήταν ένας από τους πρώτους αξιωματικούς που εκπαιδεύτηκαν με ένα X26 Taser. Αποκάλυψε ότι εκμυστηρεύθηκε πως είναι τρανς στην επόπτη του το 2018, αλλά μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, «εμφανίσθηκε ως ο πραγματικός της εαυτός μπροστά από αξιωματικούς».

Μετά την απόφασή του να εμφανίζεται πλέον δημόσια ως τρανσέξουαλ υπέστη διαδικτυακό bullying, αλλά λέει ότι οι συνάδελφοί του ήταν υποστηρικτικοί και την βοήθησαν να αντέξει την καταιγίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΠρόσθεσε δε: «Από τότε που ήμουν νέος ήξερα ότι κάτι ήταν διαφορετικό μέσα μου, ότι η ταυτότητά μου δεν ταιριάζει με αυτό που αισθάνομαι και πραγματικά είμαι. Αυτό μου προκαλούσε διαρκές άγχος και αγωνία, προσπάθησα να κρύψω, να το αγνοήσω, να δραπετεύσω από το συναίσθημα αυτό και να συνεχίσω τη ζωή μου. Πέρυσι όμως πλέον μπούχτισα, κουράστηκα. Συνειδητοποίησα ότι είχα ανάγκη να είμαι ο εαυτός μου, έπρεπε να είμαι πιστός στον εαυτό μου, έπρεπε να το κάνω αυτό για τη δική μου ψυχική υγεία».

Και πώς τον αντιμετώπισαν; «Από τότε που μαζεύω το κουράγιο να αποκαλύπτω την πραγματική μου φύση σε συναδέλφους στην εργασία, η υποστήριξη και η αγάπη που βρήκα ήταν απίστευτη. Οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ στην αστυνομία ενδιαφέρονται και είναι υποστηρικτικοί και απλά θέλουν να με γνωρίσουν, ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να με βοηθήσουν στην καινούργια μου ζωή. Η γη εξακολουθεί να γυρίζει από τότε που αποκάλυψα την ταυτότητά μου- δεν σταμάτησε ο κόσμος για μένα - και μπορώ να είμαι συμφιλιωμένος με τον εαυτό μου για πρώτη φορά στη ζωή μου. Είμαι σίγουρος ότι κάποιος που γνωρίζετε μπορεί να είναι επίσης μπερδεμένος για την ταυτότητα του φύλου του, ή ακόμα και σαν εμένα, σίγουρος για την ταυτότητά του και να ζει αλλιώς. Ζητάμε απλώς να μας επιτραπεί να ζήσουμε έτσι όπως αισθανόμαστε, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα υποστούμε bullying, βία, παρενόχληση, γελοιοποίηση και κακοποίηση. Είμαι ακόμα εγώ, ο φίλος σου, ο αδερφός σου, η αδερφή σου, ο συνάδελφός σου, ανεξάρτητα από το πώς παρουσιάζομαι , ή τι ρούχα φοράω ή πώς αυτοπροσδιορίζομαι».

Τέλος, υποστηρίζει ότι η ένταξη σε αστυνομικές ομάδες Whatsapp για μέλη LGBTQ τον βοήθησε να είναι ειλικρινής σχετικά με την ταυτότητα του φύλου του προς τους συναδέλφους: «Ήμουν απίστευτα νευρικός. Πώς λες ότι είσαι τρανς σε μερικούς από τους πιο κλασσικούς αρσενικούς συναδέλφους σου; Αρχικά, ήμουν τρομοκρατημένος, αλλά όλοι ήταν τόσο κουλ, με κατανόηση και με καλοδέχθηκαν οπότε αυτό ήταν μια τεράστια ανακούφιση και νιώθω πια ότι μπορώ επιτέλους να είμαι εγώ Μπορείς να είσαι αυτό που πράγματι είσαι και οι συνάδελφοι και οι φίλοι σου θα είναι πιο υποστηρικτικοί από ό, τι νομίζεις…».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Σήμερα

Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Σήμερα

To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Σήμερα

Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Σήμερα

Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Σήμερα

Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Σήμερα

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Σήμερα

Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές

Λάρισα: Ανήλικα με πατίνι συγκρούστηκαν με ΙΧ

Σήμερα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης

Απεργία την 1η Μαΐου ‑ Τι δε θα λειτουργήσει

Σήμερα

Κινητοποιήσεις ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.