E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε αυστηρό lockdown η Γερμανία

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη και έως τις 10 Ιανουαρίου κλείνουν όλα τα μαγαζιά και τα σχολεία

Σε αυστηρό lockdown η Γερμανία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/12/2020 | 12:43

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αυστηρότερου lockdown επιβεβαιώνεται στη Γερμανία. Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη και έως τις 10 Ιανουαρίου κλείνουν όλα τα μαγαζιά και τα σχολεία.

Τα δάκρυα της Άνγκελα Μέρκελ, πριν από μερικές μέρες, “αποτύπωσαν” την κατάσταση της πανδημίας στη Γερμανία. Και σήμερα (13.12.2020) η καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν κάτι που έμοιαζε αναπόφευκτο: ένα πιο αυστηρό lockdown.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο lockdown στη Γερμανία μοιάζει με εκείνο της προηγούμενης άνοιξης. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ κλείνουν όλα τα μαγαζιά και τα σχολεία.

Η Γερμανία στρέφεται σε αυτή τη λύση μετά την αποτυχία του «μερικού lockdown» να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Χθες (12.12.2020) ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς προετοίμασε το κλίμα για τους επερχόμενους περιορισμούς. «Θα είναι δύσκολο για όλους, αλλά είναι απαραίτητο να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά», τόνισε κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του μέσω διαδικτύου με μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο πνεύμα τις τελευταίες ημέρες, ο ένας μετά τον άλλον οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων τάσσονταν υπέρ της επιβολής αυστηρών μέτρων, με αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, επιμήκυνση των χριστουγεννιάτικων διακοπών για τα σχολεία, ακόμη και απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 20:00 ή τις 21:00 έως τις 05:00 ή τις 06:00. Η σχεδιαζόμενη χαλάρωση των μέτρων για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχει βεβαίως ακυρωθεί. «Χρειαζόμαστε πλέον εντελώς διαφορετικά, απολύτως σαφή, απολυταρχικά μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ (CDU), καθώς, όπως έκρινε, ο κόσμος «δεν έχει αντιληφθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα».

Χθες βράδυ ο προσωπάρχης της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν ανέλαβε να διαπραγματευτεί το έγγραφο με τα μέτρα επί του οποίου συμφώνησαν το ομοσπονδιακό κράτος και τα κρατίδια. Κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, ο χρόνος έναρξης της ισχύος των μέτρων. Κάποια κρατίδια πάντως, όπως η Σαξονία, θα κλείσουν τα καταστήματα ήδη από αύριο Δευτέρα (14.12.2020), ενώ η κυβέρνηση της Βαυαρίας είχε ζητήσει τα νέα, αυστηρά μέτρα να τεθούν σε ισχύ πριν από την Τετάρτη.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε ήδη χθες ότι για τα καταστήματα που θα κλείσουν θα προβλεφθούν αποζημιώσεις στο 75% του τζίρου της αντίστοιχης περσινής περιόδου, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα για τις επιχειρήσεις εστίασης και τους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού που έκλεισαν τη 2η Νοεμβρίου. Ο τζίρος του Δεκεμβρίου για το λιανεμπόριο ωστόσο είναι συνήθως ιδιαίτερα υψηλός, μπορεί να φθάσει έως ακόμη και το ένα δισεκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά την προοπτική έναρξης των εμβολιασμών, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε χθες ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί επισήμως η σχετική οδηγία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το εμβόλιο θα προσφερθεί πρώτα στους πολίτες άνω των 80 ετών, σε όσους ζουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι υπουργοί και κάποιοι από τους στενότερους συνεργάτες τους βρίσκονται, σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, στην προτεραιότητα 5, ενώ οι βουλευτές κάτω των 60 και χωρίς προϋπάρχουσα νόσο θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα με τον γενικό πληθυσμό.

Σήμερα όμως, αποκαλύπτει η εφημερίδα Βild, ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με επιστολή του προς τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, διατυπώνει το αίτημα οι 709 βουλευτές να εμβολιαστούν συντομότερα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Σήμερα

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Σήμερα

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Σήμερα

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Σήμερα

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Σήμερα

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Σήμερα

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Σήμερα

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Σήμερα

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.