E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ημέρα που ο Πάολο Ντι Κάνιο έδωσε άλλο νόημα στο Fair Play

Υπήρξε μεγάλος ταραχοποιός αλλά είχε κι αυτός τις στιγμές του

Η ημέρα που ο Πάολο Ντι Κάνιο έδωσε άλλο νόημα στο Fair Play
@whufc.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

O Πάολο Ντι Κάνιο δεν ήταν ποτέ ένας παίκτης που θα μπορούσες να συμπαθήσεις. Γέννημα θρέμμα της Ρώμης και της Λάτσιο, είχε χαιρετήσει ουκ ολίγες φορές την εξέδρα των τιφόζι των Λατσιάλι με φασιστικό χαιρετισμό. Ο ίδιος είχε κάποτε δηλώσει πως «είμαι φασίστας, όχι ρατσιστής» φέρνοντας μια νέα έννοια στην ανάλυση των δυο λέξεων.

Και μέσα στο γήπεδο, αν και ικανότατος σκόρερ και τεχνίτης, δεν ήταν ο παίκτης που θα συμπαθούσες ιδιαίτερα. Μετά της Λάτσιο, Γιουβέντους, Ναπολι και μίλαν στην Ιταλία, ήρθε στα 28 του η πρώτη του μεταγραφή στο νησί για λογαριασμό της Σέλτικ. Το πιο σκληρό βρετανικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως ταίριαξε γάντι με την δική του ποδοσφαιρική νοοτροπία. Σκόραρε πολύ περισσότερο στο νησί. Μετά από μια σεζόν στη Σέλτικ και δυο στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, είχε έρθει η ώρα να παίξει σε ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ του Λονδίνου με μεγάλη παράδοση στην οπαδική βία. Την Γουέστ Χαμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1998, ακόμα κι αν οι Άγγλοι δεν απωθούνται από κάτι τέτοια, είχε προλάβει να εξοργίσει όλη την Αγγλία, όταν σε ένα ματς της Σέφιλντ Γουένσντεϊ με την Άρσεναλ έριξε κάτω τον διαιτητή Πολ Άλκοκ και αποδοκιμάστηκε από 28.000 φιλάθλους. Η τιμωρία του ήταν 11 αγωνιστικές.

Δυο χρόνια αργότερα, ακόμα και ο Ντι Κάνιο ήθελε μια πράξη εξιλέωσης. Σε ένα κρύο απόγευμα Δεκεμβρίου στην έδρα της Έβερτον, η γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 75ο λεπτό και η Γουεστ χαμ ισοφάρισε 8 λεπτά αργότερα, με γκολ του Κανουτέ, ύστερα από ασίστ του Ντι Κάνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Κανουτέ μπήκε στην μεγάλη περιοχή και ο τερματοφύλακας της Έβερτον, Paul Gerard, έπεσε στα πόδια τους για να απομακρύνει την μπάλα. Στην προσπάθεια του να την κυνηγήσει εκτός περιοχής, χτύπησε το πόδι του και έπεσε σφαδάζοντας στο γρασίδι. Η μπάλα δεν είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου και η εστία ήταν ανυπεράσπιστη. Ένας παίκτης της Γουέστ Χαμ έβγαλε την σέντρα για τον Ντι Κάνιο που βρισκόταν μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ωστόσο αντί να συνεχίσει να παίζει, ο Ντι Κάνιο έπιασε την μπάλα με τα χέρια και έδειξε τον τερματοφύλακα που ήταν πεσμένος.

Αυτή τη φορά ολόκληρο το γήπεδο τον χειροκρότησε. Είχε μόλις πάει το Fair Play σε άλλο επίπεδο. Ο αγγλικός τύπος τον αποθέωσε. Το ίδιο έκανε και ο προπονητής του, Χάρι Ρεντναπ, αλλά μετά το ματς. Γιατί εκείνη την στιγμή έγινε έξαλλος μαζί του, όταν σταμάτησε το παιχνίδι. Λίγους μήνες μετά βέβαια κέρδισε το βραβείο Fair Play. Φυσικά ο Ντι Κάνιο δεν άλλαξε. Αλλά μέσα στο γήπεδο, επό τότε είχε πολλές στιγμές Fair Play που έδειχνε πως σέβεται κάθε ποδοσφαιριστή γύρω του, συμπαίκτη ή αντίπαλο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Σήμερα

Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Σήμερα

Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Χτες

Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Χτες

Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Χτες

Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Προχτές

Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ποια ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στο Έβερεστ;

Προχτές

Το απίστευτο επίτευγμα της Tabei την έκανε παγκόσμια διασημότητα

H παμπόνηρη υπερμαραθωνοδρόμος που έκανε το ασύλληπτο

Προχτές

Είπαμε να βοηθιόμαστε, αλλά όχι κι έτσι (!)

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.