E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί οι λύκοι και τα κοράκια είναι αχώριστοι «φίλοι»;

Υπάρχει λόγος και είναι αμφίδρομος

Γιατί οι λύκοι και τα κοράκια είναι αχώριστοι «φίλοι»;
@pinterest.com

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Τα κοράκια και οι λύκοι μοιράζονται μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερη «φιλία». Τα κοράκια σε διάφορους πολιτισμούς μάλιστα ονομάζονται και «τα πουλιά του λύκου». Τα κοινά κοράκια είναι γνωστό πως ακολουθούν μεγαλύτερους θηρευτές , οι οποίοι τα εξυπηρετούν ως πιθανοί προμηθευτές φαγητού. Οι λύκοι άλλωστε προσφέρουν φαγητό σε παρόμοια είδη που δεν υπήρχε αν δεν είχαν εμφανιστεί στην περιοχή. Τα κοράκια περιμένουν τους λύκους και ύστερα ορμάνε στα κουφάρια για να φάνε ότι έχει απομείνει.

Τα κοράκια φτάνουν στο κουφάρι γρήγορα, όχι πολύ μετά την επίθεση. Τις περισσότερες φορές άλλωστε, είναι τριγύρω όταν γίνεται η επίθεση. Κι αυτό γιατί τα κοράκια είναι γνωστά για τις κοινωνικές τους ικανότητες και για την όραση τους. Οι λύκοι δεν είναι τυχαίο που τα ακολουθούν πολλές φορές ώστε να τους ειδοποιήσουν με κάποιο τρόπο ότι ένα πιθανό θήραμα βρίσκεται κοντά. Οπότε η σχέση τους είναι αμφίδρομη.

https://www.yellowstone.org/naturalist-notes-wolves-and-ravens/

@yellowstone.org

Τα κοράκια κάνουν πολύ θόρυβο όταν βρούνε ένα θήραμα ή έναν νεκρό ζώο. Οι μεγαλύτεροι θηρευτές τότε, συνήθως οι λύκοι, όταν φτάσουν πρώτη, μπορούν να ανοίξουν το κουφάρι του ζώου, ώστε τα κοράκι να μπορέσουν κι αυτά να τραφούν από αυτό.

Τα δυο ζώα έχει παρατηρηθεί ότι επικοινωνούν, με κρωξίματα και κραυγές. Είναι άλλωστε συνεργάτες, με το σκεπτικό «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο». Πολλές φορές τα κοράκια γίνονται φίλοι με τους λύκους από μικρή ηλικία. Τα κοράκια παίρνουν κομμάτια ξύλου και κατεβαίνουν στο έδαφος «πειράζοντας» τους νεογέννητους λύκους. Έτσι οι λύκοι μαθαίνουν να τα έχουν στη ζωή τους από νωρίς. Το ίδιο και τα κοράκια.

Μερικές φορές η «φιλία» φτάνει σε τέτοιο σημείο, που τα κοράκια θεωρούνται μέλη της αγέλης των λύκων. Η σχέση αυτή, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, κρατάει για αιώνες, με την εξέλιξη των ειδών να έχει φτάσει σήμερα στους λύκους και τα κοράκια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σήμερα έμαθα: Η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν έχει κουνούπια

Σήμερα

Κι όμως υπάρχει μια χώρα χωρίς το ενοχλητικό έντομο

Zήτησε ισότητα, και της πήραν το κεφάλι: H σπουδαία Olympe de Gouges

Σήμερα

Η Olympe de Gouges εκτελέστηκε με γκιλοτίνα επειδή υποστήριξε τα δικαιώματα των γυναικών

Τα μεταλλαγμένα σκυλιά του Τσέρνομπιλ: Tι άλλαξε μετά από 40 χρόνια

Σήμερα

40 χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή, τα σκυλιά αυτά είναι πλέον γενετικά διαφορετικά

Η κινέζικη πόλη που άνθισε μέσα στην ανομία, τα ναpκωτικά και τα εγκλήματα

Χτες

Το Kowloon Walled City έμοιαζε με το σκηνικό μιας δυστοπικής ταινίας

Πώς η σύγχρονη ζωή και η τεχνολογία μετάλλαξε το ανθρώπινο σώμα σε 50 χρόνια

Χτες

Συνήθειες και ουσίες που έχουν διαποτίσει την καθημερινότητά μας

Πρέπει να δεις το... κάστρο του Sting στο Wiltshire

Χτες

Το κύριο σπίτι του Sting και της γυναίκας του, Trudie είναι το Lake House στο Wiltshire

Phil Hartman: Ο τραγικός θάνατοs του πασίγνωστου κωμικού που πονάει ακόμα το Hollywood

Προχτές

Παρά την επιτυχία του στην οθόνη, η προσωπική ζωή του Χάρτμαν αποδείχθηκε δύσκολη

Είναι αυτό το μέρος η άκρη του κόσμου;

Προχτές

Δεν είναι περίεργο που πολλοί αναρωτιούνται

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.