E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του lockdown

«Η κατάσταση παραμένει αρκετά κρίσιμη»

Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του lockdown
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/12/2020 | 19:43

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε ότι μη τήρηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων στην πόλη θα οδηγήσει σε διασπορά του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν υπάρχει ζήτημα για κανένα ρεβεγιόν. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς σύμφωνα με το thestival.gr μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, τους Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτριο Τσαλικάκη αντίστοιχα, καθώς και τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιδημιολογική εικόνα στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τα μέτρα ενόψει των εορτών.

Ο υφυπουργός τόνισε πως η κατάσταση παραμένει αρκετά κρίσιμη, παρά τη μικρή αλλά σταθερή, μείωση των κρουσμάτων. «Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσει τη λάθος μετάφραση», είπε και αναφέρθηκε στην πίεση την οποία εξακολουθεί να δέχεται το σύστημα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες, αλλά και ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση, να μην εκμεταλλευτούν την όποια δυνατότητα δίνεται για χαλάρωση την περίοδο των εορτών.

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να βρεθούμε πολύ κοντά στους δικούς μας που μας έχουν λείψει», ανέφερε τονίζοντας ωστόσο πως η τήρηση των μέτρων κρίνεται απαραίτητη και πως στην παρούσα φάση θα έπρεπε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

«Η οποιαδήποτε κατάχρηση της δυνατότητας που δίνεται για να μπορέσουμε να βρεθούμε με τους πιο κοντινούς μας, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που στιγμιαία θα λύσει», τόνισε. «Πολύ εύκολα εάν τα Χριστούγεννα δεν προσέξουμε, θα επανέλθουμε στις ίδιες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε πριν από λίγα 24ωρα», διαμήνυσε και πρόσθεσε πως «είναι ώρα ευθύνης για όλους μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους από την Ελληνική Αστυνομία στις μετακινήσεις, ειδικά μετά τις 10 το βράδυ, επανέλαβε ωστόσο το ζήτημα της ατομικής ευθύνης αφού όπως είπε, δεν μπορεί σε κάθε σπίτι να υπάρχει ένας αστυνομικός για να ελέγχει. Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως παρά τη μείωση των κρουσμάτων, τα οποία βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τις 26 Οκτωβρίου, τα νοσοκομεία της περιοχής τώρα δέχονται μεγαλύτερη πίεση.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογράμμισε και εκείνος πως παρά τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και του ιικού φορτίου στα λύματα, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη.

«Αν υπάρξει η οποιαδήποτε χαλάρωση αυτή τη στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος όχι να φτάσουμε στα όρια του το σύστημα υγείας όπως έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες αλλά να τα ξεπεράσουμε κατά πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας. Απηύθυνε δε και εκείνος έκκληση να μην υπάρξει καμία χαλάρωση την περίοδο των εορτών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ΗΠΑ ωθούν τους Αμερικανούς να τρώνε περισσότερο βούτυρο ‑ Ειδικός εξηγεί γιατί αυτό είναι λάθος

Σήμερα

Σύμφωνα με την Dr. Trisha Pasricha, το βούτυρο είναι μια κακή διατροφική επιλογή, καθώς αν εξετάσουμε τα επιστημονικά δεδομένα, επηρεάζει αρνητικά την καρδιά μας

Κυνήγι ρωσικού τάνκερ στη Μάγχη: Ποιο είναι το δεξαμενόπλοιο «Arcusat» και γιατί έπλεε με σημαία ευκαιρίας σαν «Tavian»

Σήμερα

Έχει μετονομαστεί σε «Tavian» και παρακολουθείτε από τις βρετανικές αρχές

Μερτς: Η Ευρώπη να αυξήσει το κόστος του πολέμου για την Ρωσία ‑ Τι είπε ο Ζελένσκι

Σήμερα

Έτοιμο για οριστικοποίηση το έγγραφο με τις αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία

Αγρίνιο: Ανδρας εισέβαλλε στο γραφείο του δημάρχου, τον απείλησε και δάγκωσε υπάλληλο

Σήμερα

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον άνδρα που εκτός από φραστικά του επιτέθηκε με μια ομπρέλα

Πάτρα: Καρέ‑καρέ το βίντεο με το φονικό σε κέντρο διασκέδασης ‑ Τα θανάσιμα χτυπήματα στον 30χρονο

Σήμερα

Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται, ο 30χρονος μετά το σοβαρό επεισόδιο εντός τους μαγαζιού, να φεύγει όρθιος, βαδίζοντας με κατεύθυνση την έξοδο, εκεί ωστόσο «συναντά» τον 26χρονο, ο οποίος αρχίζει να τον γρονθοκοπεί

Τραγωδία στην Κορινθία με δύο νεκρά παιδιά

Σήμερα

Η στιγμή που το αυτοκίνητο μπαίνει με μεγάλη ταχύτητα σε βενζινάδικο και καρφώνεται στο σπίτι

Επίδομα παιδιού Α21: Λήγει η προθεσμία για την αίτηση των έξι δόσεων του 2025

Σήμερα

Τα ποσά και οι προϋποθέσεις για την χορήγησή τους

Κήρυγμα του μητροπολίτη Κοζάνης για τους νεκρούς στην Ελβετία: «Όταν δεν επιλέγεις τον δρόμο της αρετής»

Σήμερα

Στο Χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης κ. Παύλος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν επιτέθηκε κατά όσων έχουν κατοικίδια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.