E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πατρινό Καρναβάλι 2021: «Μπλόκο» και φέτος από τον κορωνοϊό

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Πατρινό Καρναβάλι 2021: «Μπλόκο» και φέτος από τον κορωνοϊό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/12/2020 | 20:45

Λόγω του κορωνοϊού το πατρινό καρναβάλι για το 2021 δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον όπως το ξέραμε. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, Ήρας Κουρή, έκανε την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το patratimes.gr στο κείμενό της η κα. Κουρή αναφέρει: «Το Πατρινό Καρναβάλι παραμένει ο θεσμός που ταυτίζεται με την ιστορία της Πάτρας, ξεπηδά αβίαστα από τα σπλάχνα της και χρόνια τώρα γοητεύει, συνεγείρει και γεμίζει χιλιάδες κόσμου με χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Αναπολούμε όσα με κόπο προετοιμάσαμε για το Καρναβάλι του 2020 και υποχρεωθήκαμε να αναβάλλουμε, αποδεχόμενοι την ΚΥΑ με την οποία ματαιώνονταν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, θεωρώντας πρώτιστο καθήκον μας την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συνδημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν είμαστε αναγκασμένοι να ματαιώσουμε ή να περιορίσουμε τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού 2021, κρατώντας όμως την ουσία τους στόχους μας, ενεργοποιώντας την φαντασία και αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία.

Το καμπανάκι που κρούουν οι επιστήμονες για την ένταση και τη διάρκεια της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν να βαδίσουμε στους δρόμους που τα προηγούμενα χρόνια βαδίζαμε για το σχεδιασμό των εκδηλώσεων. Ακόμα και αν τροποποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορεί να γίνει καμιά "παρέλαση" ή ανοικτή εκδήλωση, καθώς ο αυθορμητισμός και η επιθυμία συμμετοχής δεν περιορίζεται, δεν τιθασεύεται και δεν οροθετείται. Η καρναβαλική παρέλαση είναι παρέλαση κεφιού, ανεμελιάς, χορού, διασκέδασης.

Το δύσκολο δεν είναι να περιγράψουμε ένα σύνολο περιορισμών και κανονισμών λειτουργίας, το δύσκολο είναι να χωρέσουμε το νόημα του Καρναβαλιού στη νέα πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο προγραμματισμός μας κινείται σε δρόμους τηλεοπτικούς, διαδικτυακούς και με έμφαση στο στολισμό της πόλης, έχοντας πάντα κατά νου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που έχουν μείνει άνεργοι, που έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, που δοκιμάζονται οικονομικά και ψυχικά.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για καρναβαλικές εκδηλώσεις χαράς, κεφιού, ανεμελιάς όταν συμπολίτες μας νοσηλεύονται ή πενθούν , όταν συμπολίτες μας βιώνουν την οικονομική καταστροφή και βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης . Θα σηματοδοτήσουμε λοιπόν, την καρναβαλική περίοδο με σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό στον συνάνθρωπο και στην ιστορία της πόλης.

Το τελευταίο διάστημα οι Δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΠΙΡΑΛ συντονισμένα επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή με τρόπο, σε κάποιες περιπτώσεις, αδόκιμο κατηγορώντας την για αδράνεια και αδιαφορία. Είναι γνωστό πια στους Πατρινούς ότι δεν υπάρχει καμιά ιδεολογική διαφορά στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Οι ενέργειές και οι παρεμβάσεις τους πηγάζουν από την ίδια αφετηρία και στόχο έχουν την εξυπηρέτηση μεμονωμένων ομάδων και συγκεκριμένων συμφερόντων στην πόλη.

Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το Πατρινό Καρναβάλι ως θησαυρό της πόλης και ο πατραϊκός λαός, του οποίου το όφελος η δημοτική αρχή έχει ως απόλυτο οδηγό για τις όποιες κινήσεις της, ξέρει πολύ καλά και εμπιστεύεται τις θεσμικές διαδικασίες και τους φορείς με τους οποίους το Πατρινό Καρναβάλι θα προχωρήσει σε καιρό πανδημίας και μετά. Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην μη εμπορευματοποίησή του, στη διαχείρισή των εκδηλώσεων αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο, στην ευρεία συμμετοχικότητα του κόσμου, στην καλλιέργεια καρναβαλικής παιδείας για τη νεολαία».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Σήμερα

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Βασίλης Γραμμένος: «Προσπάθησε να με πνίξει»

Σήμερα

«Ο θεσμός της οικογένειας και της μητέρας είναι ιερός»

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Σήμερα

Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Σήμερα

Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Σήμερα

Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης: «Εξουδετερωμένες βόμβες δίπλα στα σπίτια μας»

Σήμερα

Σοκάρουν οι δηλώσεις του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Βουλή: Ο πατέρας του Φλώρου περιγράφει το ιστορικό που οδήγησε στο χθεσινό επεισόδιο

Σήμερα

Ο Γραμμένος ξεκίνησε το επεισόδιο, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσιος Βαλτογιάννης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το taxisnet ‑ Διαδικασία εξπρές η επιστροφή φόρου

Σήμερα

Πότε ανοίγει το taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Οι αλλαγές στα έντυπα Ε1 και Ε3

Αυστραλία: Δεκάδες μαύρα δελφίνια βρέθηκαν σε ακτή – Μεγάλη κινητοποίηση για τη σωτηρία τους

Σήμερα

Από δεκάδες μαύρα δελφίνια γέμισε ακτή στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και οι πιθανότητες να επιβιώσουν είναι ελάχιστες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

Νέο περιστατικό βίας: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο του δήμου Νίκαιας

Σήμερα

Ο αντιδήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Τζάνειο» με αιμορραγία στο μέτωπο

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.