E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποια μέτρα παρατείνονται έως τις 31 Ιανουαρίου για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Το lockdown φέρνει παράταση μέτρων για πληττόμενους από την πανδημία

Ποια μέτρα παρατείνονται έως τις 31 Ιανουαρίου για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/12/2020 | 11:58

Παράταση των μέτρων του lockdown για εργαζόμενους και επιχειρήσεις φέρνει το 2021, καθώς οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την άρση αλλά αντίθετα επιβάλλουν την επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας.

Έτσι λοιπόν έως 31 Ιανουαρίου παρατείνονται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ο μηχανισμός «Συν – Εργασία»
η υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% των εργαζομένων που μπορούν να δουλέψουν από απόσταση
το κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης στον ιδιωτικό τομέα
Τον Ιανουάριο επεκτείνονται και οι αναστολές, καθώς το lockdown ισχύει ήδη έως τις 7 Ιανουαρίου, ενώ δεδομένο θεωρείται πως το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον έως τα τέλη Ιανουαρίου για τους πληττόμενους ΚΑΔ.

Η παράταση των μέτρων του lockdown

Με νέα τροπολογία του υπουργείου Εργασίας παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου (σήμερα ισχύει έως 31/12) ο μηχανισμός ενίσχυσης της απασχόλησης με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας «Συν-Εργασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ίδια τροπολογία τίθεται το πλαφόν των 6.500 ευρώ στους μισθούς των εργαζομένων που εντάσσονται στο ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών, καθώς εντοπίστηκαν δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία στο πρόγραμμα «Συν – Εργασία», με στόχο να εισπραχθούν παχυλές επιδοτήσεις.

Γι’ αυτό το λόγο τίθεται ανώτατο πλαφόν στο ύψος μισθού που θα μπορεί να δηλώνεται στο μηχανισμό Συν-Εργασία.

Υποχρεωτική τηλεργασία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με νέα υπουργική απόφαση ορίζεται πως παρατείνεται το ισχύον πλαίσιο – όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα – έως 31 Ιανουαρίου για την υποχρεωτική τηλεργασία σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα ορίζεται πως επιχειρήσεις – εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, υποχρεούνται, έως 31/01/2021, να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζομένους τους, σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.

Όπως ισχύει, οι επιχειρηματίες οφείλουν να προαναγγείλουν πριν την έναρξη της εργασίας, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» την εξ αποστάσεως εργασία του 50% των εργαζομένων τους, για τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, συμπληρώνοντας το Έντυπο 4.1. Σε περίπτωση παράβασης επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυλιόμενο ωράριο

Έως 31 Ιανουαρίου 2021 παρατείνεται σε όλη την χώρα και το κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός 2ώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.

Εφαρμόζεται, δηλαδή, προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία σε 4 κύματα στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ το ωράριο εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, προσαρμόζεται, υποχρεωτικά, για τον μήνα Ιανουάριο, κατά την έναρξη και λήξη του με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός διώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.

Αναστολές συμβάσεων εργασίας

Παρατείνονται για την ώρα έως τις 7 Ιανουαρίου οι αναστολές συμβάσεων εργασίας, καθώς το lockdown θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Όλα δείχνουν ότι το μέτρο θα συνεχιστεί ολόκληρο τον Ιανουάριο α λα καρτ και ανάλογα με την υγειονομική πορεία της πανδημίας, αλλά και τις επιμέρους αποφάσεις για άνοιγμα ή κλείσιμο τομέων και κλάδων της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πως το ποσό της ειδικής αποζημίωσης επανήλθε τον Δεκέμβριο στα 534 ευρώ για 30 ημέρες, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Σήμερα

Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο

Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Αρδα και Έβρο

Σήμερα

Σε αυξημένη επιφυλακή καλεί κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες ο Δήμος Ορεστιάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες

Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE

Σήμερα

Δεδομένου ότι πλέον δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης, στους μάρτυρες και στα αποδεικτικά στοιχεία, το το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα δήλωσε ότι «απρόθυμα» αποσύρθηκε από την έρευνα

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του

Σήμερα

Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying

Οι ΗΠΑ ωθούν τους Αμερικανούς να τρώνε περισσότερο βούτυρο ‑ Ειδικός εξηγεί γιατί αυτό είναι λάθος

Σήμερα

Σύμφωνα με την Dr. Trisha Pasricha, το βούτυρο είναι μια κακή διατροφική επιλογή, καθώς αν εξετάσουμε τα επιστημονικά δεδομένα, επηρεάζει αρνητικά την καρδιά μας

Κυνήγι ρωσικού τάνκερ στη Μάγχη: Ποιο είναι το δεξαμενόπλοιο «Arcusat» και γιατί έπλεε με σημαία ευκαιρίας σαν «Tavian»

Σήμερα

Έχει μετονομαστεί σε «Tavian» και παρακολουθείτε από τις βρετανικές αρχές

Στον Πύργο του Αιφελ έφτασαν Γάλλοι αγρότες που διαμαρτύρονται για την Mercosur

Σήμερα

Είμαστε μεταξύ πικρίας και απελπισίας, είπε ο Στεφάν Πελετιέ, στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Coordination Rurale

Απίστευτο περιστατικό : Ανδρας μαχαίρωσε εργαζόμενο των KFC, επειδή νευρίασε για τη σάλτσα που έβαλαν στην παραγγελία του

Σήμερα

Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, φαίνεται ο 32χρονος να μαχαιρώνει πολλές φορές τον υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια ο θείος του επιχειρεί να τον πνίξει

Πάτρα: Καρέ‑καρέ το βίντεο με το φονικό σε κέντρο διασκέδασης ‑ Τα θανάσιμα χτυπήματα στον 30χρονο

Σήμερα

Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται, ο 30χρονος μετά το σοβαρό επεισόδιο εντός τους μαγαζιού, να φεύγει όρθιος, βαδίζοντας με κατεύθυνση την έξοδο, εκεί ωστόσο «συναντά» τον 26χρονο, ο οποίος αρχίζει να τον γρονθοκοπεί

Τραγωδία στην Κορινθία με δύο νεκρά παιδιά

Σήμερα

Η στιγμή που το αυτοκίνητο μπαίνει με μεγάλη ταχύτητα σε βενζινάδικο και καρφώνεται στο σπίτι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.