E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαρηγιάννης: Παράταση του lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου

Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Σαρηγιάννης: Παράταση του lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/12/2020 | 11:54

Την ανάγκη να παραταθεί το lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου εξέφρασε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪσημειώνοντας ότι αν ανοίξουμε νωρίτερα θα υπάρξει αναζωπύρωση του ιού.

Μάλιστα, επισήμανε ότι και τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τότε και να μην ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι για να φτάσουμε στο στόχο των 500 κρουσμάτων θα πρέπει το «απαγορευτικό» να παραταθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης.

Σχέδιο «Ελευθερία»: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία μπαίνει το εθνικό σχέδιο «Ελευθερία» για τη θωράκιση του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού. Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων η Ελλάδα παραλαμβάνει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου BNT162b1 των Pfizer/BioNTEch, με τους υγειονομικούς αλλά και πολιτικά πρόσωπα να υποβάλλονται σε εμβολιασμό, σε μία κίνηση με ισχυρό συμβολισμό για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Μέσα στον Ιανουάριο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στο ΕΣΥ και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ενώ θα έχει ξεκινήσει και η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στα άτομα 65 ετών και άνω και στις ευπαθείς ομάδες, που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εάν μολυνθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, σταδιακά, η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει 160.000 δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTEch, ενώ έως το τέλος Ιανουαρίου από τις ίδιες εταιρίες επιπλέον 500.000 δόσεις. Επίσης, τον ίδιο, πρώτο μήνα του νέου έτους, την Ελλάδα αναμένονται 200.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna και 300.000 δόσεις από την φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca. Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας αναλογούν από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις επτά παρασκευάστριες εταιρίες 25 εκατ. δόσεις για το 2021.

Η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού, «Ελευθερία» ξεκινά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, από πέντε νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού στην Αττική (πρόκειται για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο»), όπου συνολικά 250 άτομα από το προσωπικό, υγειονομικό και διοικητικό, θα λάβουν την πρώτη δόση, και έπειτα από 21 ημέρες θα κληθούν να λάβουν και τη δεύτερη δόση ώστε να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης της επιδημίας, όπως το προσωπικό των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), των κλινικών covid-19 και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Επίσης, προβλέπεται και η εμβολιαστική θωράκιση του υγειονομικού προσωπικού των Κινητών Μονάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) που θα διενεργήσουν στη συνέχεια τον εμβολιασμό σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίων Νοσημάτων.

Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την αξία του εμβολιασμού, λαμβάνοντας την πρώτη δόση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, πλην του Κυριάκου Βελόπουλου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ δίνει εγγυήσεις ασφαλείας και παίρνει δέσμευση για αγορά όπλων 100 δισ. δολαρίων από την Ουκρανία

Πριν 5 ώρες

Σταματούν και ξαναξεκινούν οι συζητήσεις Τραμπ και Ευρωπαίων στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ διέκοψε τη διάσκεψη με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες για να τηλεφωνήσει στον Πούτιν

Πριν 5 ώρες

Ο Τραμπ διέκοψε τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συνομιλήσει με τον Πούτιν

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Χτες

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Χτες

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Χτες

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Χτες

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Χτες

Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Χτες

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Χτες

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Χτες

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.