E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βόλος: Φούρναρης αφήνει ότι δεν πούλησε στην πόρτα για τα παίρνουν όσοι έχουν ανάγκη

Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που τις διαβάσεις και νιώθεις οτι η ανθρωπιά δεν χαθεί

Βόλος: Φούρναρης αφήνει ότι δεν πούλησε στην πόρτα για τα παίρνουν όσοι έχουν ανάγκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/12/2020 | 11:38

Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που τις διαβάσεις και νιώθεις οτι η ανθρωπιά δεν χαθεί από τον κόσμο μας, ακόμα και αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Μία τέτοια είναι και αυτή που δημοσίευσε ο «Ταχυδρόμος», σχετικά με έναν φούρνο στον Βόλο, οι ιδιοκτήτες του οποίου κάθε βράδυ, αφήνουν στην πόρτα του καταστήματος τους μία σακούλα γεμάτη με τα προϊόντα που δεν έχουν πουλήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψωμιά, κουλούρια, τυρόπιτες, σάντουιτς είναι εκεί για όσους έχουν ανάγκη, λίγο μετά τις 22:00.

Όπως εξήγησε ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του φούρνου Farine, ο Χρήστος Κίτσιος η ιδέα τους ήρθε το 2015: «Απέναντι από το μαγαζί βρίσκονται κάδοι σκουπιδιών όπου εμείς και το γειτονικό μανάβικο πετούσαμε τα περισσεύματα. Εβλεπα πολύ κόσμο να ψάχνει στους κάδους τα βράδια για το ψωμί και τα φρούτα που πετούσαμε. Και τότε σκεφτήκαμε πως αφού καθημερινά πετάμε τόσα πράγματα, γιατί να μην τα βάζουμε σε καθαρές σακούλες και να τα αφήνουμε έξω από το μαγαζί, ώστε να μην ψάχνει ο κόσμος που έχει ανάγκη στα σκουπίδια;».

Κι έτσι ξεκίνησαν να κρεμιούνται έξω από την πόρτα του φούρνου, μετά το κλείσιμο, οι πρώτες σακούλες με τρόφιμα κι ένα χαρτάκι που έγραφε «Καθαρό φαγητό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Οπως επισημαίνει, αυτό που κάνει την κίνηση αυτή ακόμη πιο σημαντική, είναι το γεγονός πως οι άνθρωποι που παίρνουν τα τρόφιμα δεν χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με κανέναν καθώς το κατάστημα είναι κλειστό. Δεν χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις για την ανέχειά τους ή να ντραπούν για αυτή.

«Είναι άνθρωποι που ντρέπονται πολύ», αναφέρει ο Χρήστος συμπληρώνοντας πως: «Εχει τύχει πολλές φορές να παραμείνω για λίγο έξω από το μαγαζί αφού έχουμε κλείσει μιλώντας με κάποιον και τους έχω δει να περιμένουν διακριτικά λίγο πιο μακριά μέχρι να απομακρυνθούμε. Εχει τύχει να δω να παίρνει φαγητό από τη σακούλα ακόμη και άνθρωπος που τον γνώριζα και θεωρούσα πως δεν έχει ανάγκη. Κι όμως, ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε τελικά, τί μπορεί να περνάει ο καθένας στο σπίτι του».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.