E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παράταση του lockdown μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

Στο ίδιο μοντέλο και οι Θεσπιές

Παράταση του lockdown μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου σε Δυτική Αττική και Κοζάνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 24/12/2020 | 22:13

Η Πολιτική Προστασία, έπειτα από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αποφάσισε την παράταση του lockdown στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα, η Ελευσίνα και η Κοζάνη βρίσκονταν σε αυστηρό lockdown με το μέτρο να λήγει αύριο, 25 Δεκεμβρίου, ωστόσο οι ειδικοί αποφάσισαν την παράτασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι λοιμωξιολόγοι έκριναν πως τα επιδημιολογικά στοιχεία στις συγκεκριμένες περιοχές δεν επιτρέπουν την άμεση άρση του «σκληρού» lockdown και έτσι δόθηκε η παράταση για έξι ακόμη ημέρες, έως και την επόμενη Τετάρτη (30/12).

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Η απόφαση αυτή, βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17-12-2020 (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα. Η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων θα ισχύσει έως την Τετάρτη, 30-12-2020 και ώρα 06:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέχεια της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid 19, ο Καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε «Η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική παραμένει ανησυχητική, όπως προκύπτει από την ανάλυση των επιμέρους επιδημιολογικών δεικτών.

Καταρχήν, παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνώσεων εντός της τελευταίας εβδομάδας στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ενώ στην περιοχή της Μάνδρας υπήρξε οριακή πτώση, αλλά με υψηλότερη νοσηρότητα λόγω υψηλότερης μέσης ηλικίας. Συνολικά ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων στην ευρύτερη Δυτική Αττική παρέμεινε σταθερός, ενώ ο δείκτης Rt δεν έχει υποχωρήσει κάτω του 1. Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η συρρίκνωση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή απαιτεί χρονική παράταση των μέτρων.

Σχετικά με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης, παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, μέχρι την Τετάρτη, 30-12-2020 και ώρα 06:00, διότι το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μικρή μείωση των ενεργών κρουσμάτων. Έως χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τα ενεργά κρούσματα ήταν 313, με 49 από αυτούς να νοσηλεύονται και ο μέσος όρος ηλικίας να είναι στα 52,78 έτη. Από την ιχνηλάτηση των επαφών προκύπτουν 714 στενές επαφές high risk, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον προσωρινό περιορισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα 313 κρούσματα, τα 152 βρίσκονται στο Δήμο Κοζάνης, τα 115 στο Δήμο Εορδαίας, τα 35 στο Δήμο Βοΐου, τα 8 στο Δήμο Σερβίων και τα 3 στο Δήμο Βελβεντού. Επίσης, ενημερωτικά επισημαίνουμε ότι το 79,83% των ενεργών αυτών κρουσμάτων είναι με κύρια ή δευτερεύοντα συμπτώματα, 51,68% στην πρώτη περίπτωση και 28,15% στη δεύτερη».

Σε «σκληρό» lockdown οι Θεσπιές του Δήμου Αλιάρτου

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν εισηγήσεων του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη, της Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Κοινότητας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, click away κλπ)

Επίσης: 

  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων
  • Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 25-12-2020 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 28-12-2020, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πρωτοφανές τριήμερο μπλακάουτ»: Η αντίδραση Μπακογιάννη για την πυρκαγιά στον Αθήνα 9.84

Σήμερα

Ο Αθήνα 9.84 επέστρεψε στα FM, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα Κυριακής στο δεύτερο υπόγειο του κτηρίου

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Πάργα: Σάλος σε παραλία ‑ Συνελήφθη άνδρας που κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους

Σήμερα

Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά στο Λαύριο: Βρίσκεται σε ύφεση ‑ «Σταμάτησε ακριβώς έξω από τα σπίτια»

Σήμερα

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε πως η φωτιά που ξέσπασε βρίσκεται πλέον σε ύφεση

Φυλή: Πώς συνέβη το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε 17χρονη

Σήμερα

Πένθος στη Φυλή: 17χρονη έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα. Δείτε πώς εξελίχθηκε η τραγωδία και ενημερωθείτε για τα νεότερα.

Πλαστικός χειρουργός πρότεινε στην πρωθυπουργό της Δανίας να «φτιάξει» τη μύτη της – Η απάντησή της

Σήμερα

Η πρωθυπουργός της Δανίας αποκάλυψε τη συνομιλία με τον γιατρό που πρότεινε αισθητική παρέμβαση στη μύτη της, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Ταξιτζής απέσπασε 600 ευρώ από τουρίστες απειλώντας τους με βία για διαδρομή αεροδρόμιο ‑ κέντρο Αθήνας ‑ Ερευνάται και 2η καταγγελία

Σήμερα

Ο 38χρονος παρέλαβε την οικογένεια τουριστών από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και, τρομοκρατώντας τους, τους απέσπασε 600 ευρώ

Ανατιμήσεις στη ζάχαρη έρχονται; Τι σημαίνει αυτό για την αγορά στην Ελλάδα

Σήμερα

Η ευρωπαϊκή παραγωγή σημειώνει πτώση - Ποια είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.