E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Φρενίτιδα» για τα ρόδια: Ξεπούλησαν οι παραγωγοί

Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες τόνοι έχουν ήδη πουληθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό

«Φρενίτιδα» για τα ρόδια: Ξεπούλησαν οι παραγωγοί
Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 29/12/2020 | 14:47

Με την ελπίδα το 2021 να φέρει γούρι και να «σβήσει» όλες τις άσχημες φετινές αναμνήσεις, οι περισσότεροι φαίνεται πως είναι με τα ρόδια ανά χείρας, έτοιμοι να τα «σπάσουν» όπως ορίζει το έθιμο για να μπει με το καλό το νέο έτος. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις πωλήσεις των ροδιών που έχουν εκτοξευτεί, με τους παραγωγούς να λένε πως έχουν σχεδόν ξεπουλήσει!

Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες τόνοι επιτραπέζια ρόδια έχουν ήδη πουληθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η παράδοση, που έρχεται από την αρχαιότητα και συμβολίζει, με το σπάσιμο του ροδιού, την αναζωογόνηση, την καλοτυχία, τον πλούτο, μια θετική εξέλιξη, φέτος είναι όσο ποτέ άλλοτε σε πρώτο πλάνο και το ρόδι εκτός από τον αντιοξειδωτικό του ρόλο έχει αναλάβει και τον συμβολισμό αυτό της «νέας σελίδας», εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Παναγιώτης Αθανασιάδης, διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ομάδας Παραγωγών Δράμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φέτος, οι πωλήσεις σε σχέση με τις άλλες χρονιές έσπασαν κάθε ρεκόρ και το ρόδι έχει ήδη φτάσει στους καταναλωτές τόσο στη χώρα μας όσο και το εξωτερικό, όπου μάλιστα το προτιμούν σε σχέση με παραγωγές άλλων χωρών, γιατί ξέρουν ότι το μικρόκλιμα της χώρας μας είναι ιδανικό, ο αέρας, η θάλασσα, η θερμοκρασία, ο ήλιος κάνουν καλύτερα τα ρόδια μας και γιατί και όχι πιο γούρικα!», λέει ο διευθυντής του ΑΣΟΠ Δράμας, που εξάγει το αγροτικό αυτό προϊόν σε 16 χώρες.

Οι πιο ανυπόμονοι πάντως αν όχι να... σπάσουν, σίγουρα όμως να απολαύσουν τα ρόδια τους, με βάση τις εξαγωγές, αποδεικνύονται οι Σκανδιναβοί, καθώς φέτος έσπευσαν από νωρίς να προμηθευτούν το ελληνικό ρόδι, με τη Σουηδία, σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη, να είναι πρώτη στη λίστα.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Αθανασίου Δράμας ιδρύθηκε το 2005 και είναι αναγνωρισμένος ως Οργάνωση (Ομάδα) Παραγωγών. Σε όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από 1000 παραγωγοί της ομάδας του ΑΣΟΠ καλλιεργούν τα 10.000 από τα 20.000 στρέμματα ροδιάς που καλλιεργούνται, συνολικά στη χώρα μας, με το μοντέλο της συμβολαιακής γεωργίας. «Πρόσφατα, μάλιστα, στη λίστα των χωρών που εισάγουν τα ρόδια μας, μπήκε και μια ακόμη μεγάλη αγορά, αυτή της Ολλανδίας», σημείωσε ο κ. Αθανασιάδης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.