E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι διάσημοι που «έφυγαν» μέσα στο 2020

Δεν είναι υπερβολή που πολλοί από εμάς ευχόμαστε το 2020 να φύγει και να μην ξαναέρθει ποτέ...

Οι διάσημοι που «έφυγαν» μέσα στο 2020
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

To 2020 δεν ήταν μια χρονιά που θα θέλουμε να θυμόμαστε. Ο κορωνοϊός όχι μόνο προκάλεσε σχεδόν 1,8 εκατομμύρια θανάτους μέχρι στιγμής, αλλά προκάλεσε μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων που άλλαξαν εντελώς την ζωή μας.

Η χρονιά βέβαια δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου όσον αφορά στους διάσημους που «έφυγαν» από κοντά μας. Δεν είναι λοιπόν υπερβολή που πολλοί από εμάς ευχόμαστε το 2020 να φύγει και να μην ξαναέρθει ποτέ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kobe Bryant (26 Ιανουαρίου)

https://www.forbes.com/sites/kurtbadenhausen/2020/11/13/kobe-bryants-death-at-41-leaves-an-enduring-legacy-for-fansand-for-nike/?sh=64441b996642

@forbes.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις αρχές του2020, κι ενώ ακούγαμε για τα πρώτα θύματα του κορωνοϊού, συνέβη κάτι τρομερό. Η είδηση ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Kobe Bryant έπεσε στην Καλιφόρνια συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Ο πρώην σταρ του NBA έχασε την ζωή του σε ηλικία 42 ετών. Το ακόμα πιο τραγικό ήταν πως μαζί του έχασε την ζωή της η 13χρονη κόρη του, Gianna, μαζί με επτά ακόμα επιβαίνοντες.

Kirk Douglas (5 Φεβρουαρίου)

https://www.jta.org/2020/02/05/culture/kirk-douglas-iconic-movie-star-who-reconnected-to-judaism-later-in-life-dies-at-103

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@jta.org

Το 2020 κατάφερε να πάρει μαζί του και τον Kirk Douglas. Ο διάσημος ηθοποιός που κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση ως «Σπάρτακος» έφτασε μέχρι τα 103, αλλά το 2020 είχε τα δικά του σχέδια για εκείνον. Ο υπεραιώνοβιος Kirk Douglas ήταν μια θρυλική μορφή του Hollywood την εποχή της μαύρης λίστας και ο πρώτος μιας οικογένειας που έβγαλε τρεις συνολικά ηθοποιούς.

Irrfan Khan (29 Απριλίου)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.nbcnews.com/news/asian-america/south-asian-stars-mourn-death-irrfan-khan-n1196511

@nbcnews.com

Ο χαρισματικός Ινδός ηθοποιός του Bollywood που κατάφερε να διαπρέψει και στο Hollywood σε ταινίες όπως το «Slumdog Millionaire», «Jurassic World» και «Life of Pi», Irrfan khan, πέθανε δυο χρόνια αφού διαγνώστηκε με νευροενδοκρινικό όγκο. Ήταν και θα είναι ένα είδωλο του ινδικού σινεμά και μια πολύ αγαπητή φυσιογνωμία για το παγκόσμιο κοινό.

Little Richard (9 Μαΐου)

https://www.legacy.com/news/celebrity-deaths/little-richard-1932-2020-rock-and-roll-founder-tutti-frutti-singer/

@legacy.com

Ο θρύλος της Rock n Roll, που αν δεν είχε υπάρξει ίσως η rock να μην ήταν όπως την ξέρουμε σήμερα, πέθανε σε ηλικία 87 ετών στις αρχές του προηγούμενου Μαΐου. Τραγούδια όπως το «Tutti Frutti», το «Good Golly Miss Molly» και «Keep a Knockin», θα μείνουν για πάντα αξέχαστα στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως και ο πρωτοπόρος Little «The Great» Richard.

Ian Holm (19 Ιουνίου)

https://www.imdb.com/name/nm0000453/

@imdb.com

Ο Sir Ian Holm, ο σαιξπηρικός ηθοποιός που κέρδισε δεκάδες βραβεία και κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση με τον ρόλο του ως Bilbo Baggins στα franchise του «Lord of the Rings» και του «The Hobbit», πέθανε στα 88 του χρόνια από επιπλοκές του Πάρκινσον. Είχε προταθεί για Όσκαρ στην ταινία «Chariots of Fire».

Naya Rivera (8 Ιουλίου)

https://www.nme.com/blogs/tv-blogs/naya-rivera-glee-santana-representation-lgbtq-2707633

@nme.com

Η μόλις 33 ετών σταρ του «Glee» είχε έναν άκρως επεισοδιακό θάνατο. Μαζί με τον γιο της πήγαν μια βόλτα με την βάρκα. Τα ρεύματα την έριξαν μέσα στην λίμνη κι κείνη το μόνο που έκανε ήταν να σπρώξει τον 4χρονο γιο της μέσα στην βάρκα για να μην κινδυνεύσει. Η ίδια πνίγηκε μέσα στα νερά, σκορπίζοντας θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Kelly Preston (12 Ιουλίου)

https://www.usnews.com/news/top-news/articles/2020-07-13/actress-kelly-preston-dies-at-57

@usnews.com

Άλλο ένα σοκ μας περίμενε στις 12 Ιουλίου. Η 57χρονη πανέμορφη ηθοποιός Kelly Preston, με ρόλους σε ταινίες όπως το «Jerry Maguire», «For the Love of Game», «Βattlefield Earth» πέθανε πρόωρα από καρκίνο του μαστού. Η σύζυγος του John Travolta άφησε πίσω της δυο παιδιά, 20 και 10 ετών.

Olivia de Havilland (25 Ιουλίου)

https://www.biography.com/actor/olivia-de-havilland

@biography.com

Η θρυλική ηθοποιός Olivia De Havilland που κέρδισε Όσκαρ στις ταινίες «To Each His Own» και «The Heiress», «έφυγε» τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 104 ετών. Είχε γεννηθεί στην Ιαπωνία και πέθανε στο Παρίσι. Το 2017 είχε ανακηρυχθεί Dame (το αντίστοιχο του Sir) από το βρετανικό κράτος.

Chadwick Boseman (28 Αυγούστου)

https://www.nytimes.com/2020/08/28/movies/chadwick-boseman-dead.html

@nytimes.com

Ο θάνατος του 42χρονου ηθοποιού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο «Black Panther» πέθανε ξαφνικά, χωρίς να γνωρίζουμε την μάχη που έδινε για χρόνια με τον καρκίνο. Ωστόσο δεν άφησε ποτέ τα προβλήματα υγείας του να επηρεάσουν την δουλειά του, με τον Boseman να εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Η ειρωνεία είναι πως πέθανε στα 42 του, έχοντας πριν ενσαρκώσει τον θρυλικό Jackie Robinson στην ταινία «42».

Hellen Reddy (29 Σεπτεμβρίου)

https://www.bbc.com/news/world-australia-54350248

@bbc.com

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός που τραγούδησε τον φεμινιστικό ύμνο «I Αm Woman», πέθανε στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ηλικία 78 ετών. Η Αυστραλοαμερικανή έκανε μια τεράστια καριέρα και κατάφερε να γίνει είδωλο του φεμινισμού, με το Billboard να την θεωρεί την 9η σημαντικότερη γυναίκα τραγουδίστρια όλων των εποχών.

Eddie Van Halen (6 Οκτωβρίου)

https://ew.com/music/eddie-van-halen-tribute/

@ew.com

Ο συνθέτης και κιθαρίστας των θρυλικών «Van Halen», Eddie Van Halen, άφησε την τελευταία του πνοή στις 6 Οκτωβρίου στα 65 του χρόνια από εγκεφαλικό. Την περασμένη χρονιά είχε μπει στο νοσοκομείο με καρκίνο στον λάρυγγα. Είχε πολλά προβλήματα υγείας λόγω της χρόνιας κατανάλωσης αλκοόλ αλλά και των επικίνδυνων ακροβατικών που έκανε στην σκηνή. Μια μεγάλη απώλεια για την παγκόσμια μουσική.

Sean Connery (30 Οκτωβρίου)

https://tvline.com/2020/10/31/sean-connery-james-bond-dead-dies-obituary/

@tvline.com

Στα 90 του πέθανε πριν από δυο μήνες ο θρυλικός James Bond, Sir Sean Connery. Ο πιο διάσημος Σκωτσέζος του κόσμου, ήταν ένας πολυτάλαντος ηθοποιός κι εκτός από τον θρυλικό βρετανό πράκτορα, ξεχώρισε σε ταινίες όπως οι «The Untouchables», «The Rock» και «Indiana Jones and the Last Crusade». Ένας γόης, ένας τζέντλεμαν, από τους τελευταίους του κινηματογράφου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 9 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 9 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 9 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 49
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.