E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σχολεία: Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμά τους

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021

Σχολεία: Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμά τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/12/2020 | 15:39

Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα εξεταστούν στη σημερινή εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η τηλεδιάσκεψη γίνεται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισήγηση των ειδικών αλλά και απόφαση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, γιατί συμπληρώνονται ήδη δυο μήνες από το κλείσιμο τους και όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό έχει επιπτώσεις στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και στην κοινωνικότητα και στην ψυχολογία των παιδιών. Πρόθεση της υπουργού Παιδείας είναι ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου (Παρασκευή), ωστόσο όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ολιγοήμερης μετάθεσης της έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων καθώς συζητείται και ως ημερομηνία η 11η Ιανουαρίου (Δευτέρα).

Ακόμα ένα σενάριο είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και να ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς υπάρχουν αρκετά μέλη της επιστημονικής επιτροπής που προκρίνουν κάτι τέτοιο όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει δηλώσει ότι θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες ταυτόχρονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία , τουλάχιστον τα δημοτικά , καθώς έχει κριθεί ότι τα παιδιά του δημοτικού κολλούν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο αλλά η ακριβής ημερομηνία θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ η Μίνα Γκάγκα εκτίμησε ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Το βέβαιο είναι ότι όλα τα μέλη της επιτροπής ακόμα και αυτοί που ζητούν μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης για το τέλος Ιανουαρίου αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του ανοίγματος των σχολείων για τα παιδιά καθώς η αποχή από τη φυσική τάξη έχει δημιουργήσει προβλήματα στους μικρούς μαθητές .

Εκτός από το ιικό φορτίο ανά περιοχή και τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ποσοστό της θετικότητας στη χώρα ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται η κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, καθώς η αποσυμπίεση συνεχίζεται αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του αυτή τη στιγμή για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, σημειώνοντας πως οι συναθροίσεις των πολιτών τα Χριστούγεννα μπορεί να αποβούν μοιραίες για την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο στόχος, όπως ανέφερε ο καθηγητής, είναι να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου αλλά «δυστυχώς δεν μπορούμε από τώρα να το σκεφτούμε, με την έννοια ότι δεν ξέρουμε τι θα επικρατεί στη χώρα, αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις θα έχουμε πρόβλημα να τα ανοίξουμε».

Το μέλος της Επιτροπής καθηγητής Αθ. Τσάκρης λέει ότι είναι προτιμότερο τα σχολεία να ανοίξουν μία εβδομάδα μετά προκειμένου να δούμε την επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεθυσμένος 24χρονος δεν σταμάτησε σε αλκοτέστ στην Ομόνοια και τραυμάτισε αστυνομικό

Πριν 7 ώρες

Ο αστυνομικός υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο όταν τον πάτησε το αυτοκίνητο με οδηγό τον 24χρονο

Τουρισμός για Όλους 2025: Voucher έως 600 ευρώ ‑ Ξεκινούν οι αιτήσεις

Πριν 7 ώρες

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2025»

Πέτρος Φιλιππίδης: «Προσπαθούν να μου δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα βίαιο κι ανώμαλο» είπε στη δίκη του

Χτες

Η μάρτυρας κατέθεσε όλα όσα της περιέγραψε η γυναίκα που κατήγγειλε τον πασίγνωστο ηθοποιό για απόπειρα βιασμού το 2010

Ουάσιγκτον: Ιερέας δέχτηκε επίθεση από άγνωστο ενώ προσευχόταν

Χτες

Απίστευτο σκηνικό με επίθεση αγνώστου σε ιερέα στην Ουάσιγκτον

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θήρας

Χτες

Με απόφαση της ΓΓΠΠ η κήρυξη θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου

Γιατί δε σταματούν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σερβία

Χτες

Ξεκίνησαν με αφορμή τον θάνατο 15 ανθρώπων σε σταθμό τρένων - «Νόμοι και κανόνες ισχύουν μόνο στα χαρτιά»

Δύο χρόνια μετά τον φονικότερο σεισμό στην ιστορία της Τουρκίας, εκατοντάδες παραμένουν εκτοπισμένοι

Χτες

Στην Αντιγιαμάν θα μεταβεί σήμερα ο Ερντογάν, για να τιμήσει τη μνήμη των περισσότερων από 53.500 νεκρών

Ιταλία: Νεκρός μεγιστάνας των αλλαντικών σε συντριβή ελικοπτέρου με 3 επιβάτες

Χτες

Εκτός από τον 41χρονο Λορέντζο Ροβανάτι, στο ελικόπτερο επέβαιναν άλλα δύο άτομα που επίσης έχασαν τη ζωή τους

Οι Έλληνες μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ μετά το διάταγμα Τραμπ

Χτες

Στη λίστα της ICE βρίσκονται συνολικά 1.445.549 ξένοι υπήκοοι

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.