E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αναβολή της δεύτερης δόσης προτείνουν οι ειδικοί στη Γερμανία

Στόχος να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα

Αναβολή της δεύτερης δόσης προτείνουν οι ειδικοί στη Γερμανία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/12/2020 | 16:22

Απορίες για το τι θα συμβεί με τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στη Γερμανία εγείρει η διαθέσιμη μέχρι στιγμής ποσότητα των εμβολίων. Έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μη χορηγηθεί η δεύτερη δόση σε όσους πήραν την πρώτη άμεσα οπότε, σύμφωνα με τους ειδικούς, να καταφέρουν να εμβολιαστούν με τις πρώτες διαθέσιμες παρτίδες περισσότερα άτομα.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ξεκίνησε στην Γερμανία εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα, αλλά δεδομένης της σχετικά μικρής ποσότητας εμβολίων που είναι διαθέσιμη επί του παρόντος, το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς πρέπει να συνεχιστεί. Ένας λογικός τρόπος, για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα το συντομότερο δυνατόν, θα ήταν να μετατεθεί ο χρόνος του επαναληπτικού εμβολιασμού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Αφού το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο εμβολιασμών κατά πάσα πιθανότατα μπορεί να ποικίλει χρονικά εντός ορισμένων ορίων και δεδομένου ότι η προστασία είναι πολύ καλή ακόμη και μετά από τον πρώτο εμβολιασμό, αξίζει να εξεταστεί, αφού υπάρχει ανεπάρκεια εμβολίων, εάν μπορεί να χορηγείται αρχικά μόνο αυτή», δήλωσε ο Τόμας Μέρτενς, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπή Εμβολίων (Stiko) του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.


Ο λοιμωξιολόγος Χέντρικ Στρέεκ, καθηγητής του τoυ πανεπιστημίου της Βόνης, έκανε μια παρόμοια δήλωση στο RTL. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς εμβολιασμένους προστατεύθηκαν ήδη επαρκώς μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Έτσι, εάν κάνουν τον δεύτερο εμβολιασμό αργότερα, μπορούμε πραγματικά να διπλασιάσουμε τον αριθμό των εμβολιαζομένων με τις πρώτες διαθέσιμες παρτίδες. Θα πρέπει όμως πρώτα να γίνει μια συζήτηση γι΄αυτό. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση, αλλά θα ήταν ένας τρόπος να εμβολιάζουμε γρήγορα περισσότερους ανθρώπους» είπε όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Πολλοί ειδικοί του Ηνωμένου Βασιλείου χαιρέτισαν την απόφαση ως λογική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της έλλειψης εμβολίων. Ωστόσο, επεσήμαναν επίσης ότι η αποτελεσματικότητα είναι μικρότερη μετά την πρώτη δόση και θα πρέπει να διαπιστωθεί στην πράξη εάν η στρατηγική αυτή εμβολιασμού λειτουργεί πραγματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τετάρτη πάντως, η Μεγάλη Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας Astrazeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ως δεύτερο εμβόλιο μετά από εκείνο των εταιρειών Biontech / Pfizer, το οποίο είχε εγκρίνει. Ταυτόχρονα, η επιτροπή συνέστησε να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μόνο η πρώτη δόση και των δύο εμβολίων, ενώ η δεύτερη δόση θα πρέπει να χορηγείται εντός δώδεκα αντί των αρχικά προβλεπομένων δύο έως τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Πέτερ Κρέμσερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής του πανεπιστημίου του Τίπινγκεν, πιστεύει ότι η βρετανική προσέγγιση είναι ουσιαστικά πολύ λογική. «Εάν η επίδραση του πρώτου εμβολιασμού δεν μειώνεται γρήγορα με την πάροδο του χρόνου, ο δεύτερος εμβολιασμός θα μπορούσε επίσης να γίνει αργότερα, για παράδειγμα μετά από έξι μήνες, κάτι που όμως δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Αυτό γίνεται όμως και με άλλα εμβόλια», δήλωσε στο RTL.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στην Καβάλα – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Σήμερα

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σήμερα

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Σήμερα

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

Βόρεια Κορέα: Απειλές για «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση στη Νότια Κορέα μετά από πυρά της Σεούλ στα σύνορα

Σήμερα

Προειδοποιήσεις από τον αντιστράτηγο Κο Τζονγκ Τσολ της Βόρειας Κορέας

Θρίλερ στην Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πάρκινγκ στα Νέα Στύρα

Σήμερα

Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου

«Παραδώσου, μην ντροπιάζεις τα παιδιά σου» καλεί τον συζυγοκτόνο στον Βόλο ο θείος του από την Αλβανία

Σήμερα

«Αν είχε ή όχι προβλήματα ψυχικής υγείας, δεν το γνωρίζουμε, είχε φάκελο και λάμβανε επίδομα αναπηρίας στην Αλβανία» είπε ο θείος του δράστη, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση

Τραγωδία στους Παξούς: Κοριτσάκι 4 ετών νεκρό σε πισίνα

Σήμερα

Το άτυχο παιδί βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού του και έπαιζε

Το BDS Greece καταρρίπτει ως συκοφαντίες την ανάρτηση της Γλυκερίας ‑ «Η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της εμφάνισης»

Χτες

«Έκλεισε τα μάτια στη γενοκτονία της Γάζας, αλλά «βλέπει» επεισόδια στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ!»

Εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός στην Πάτμο: Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα και στις βρύσες σπιτιών και αυλών, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Χτες

Μεγάλο το πρόβλημα ρύπανσης στο νησί εν μέσω της τουριστικής σεζόν - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι, ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα - Έντονη δυσοσμία και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Είδα τον μπαμπά να καρφώνει τη μαμά με μαχαίρι», ψέλλισε στους αστυνομικούς ο γιος της οικογένειας

Χτες

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από τη νέα αυτή τραγωδία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.