E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνoπάρτι στο Ντουμπάι: Ανησυχία μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος

Η γυναίκα που κόλλησε μεταφέρθηκε με βαν της Πολιτικής Προστασίας στο σπίτι της όπου και τέθηκε σε καραντίνα για 14 μέρες

Κορωνoπάρτι στο Ντουμπάι: Ανησυχία μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/1/2021 | 10:42

Ένα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε συνολικά 207 rapid test που πραγματοποιήθηκαν με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, το Σάββατο και την Κυριακή σε επιβάτες που έφτασαν στην Αθήνα με πτήσεις από Ντουμπάι.

Μια εξέλιξη που ήταν λογικό να προκαλέσει ανησυχία στις αρμόδιες αρχές, δεδομένου ότι η επιστροφή των εκδρομέων από τα ΗΑΕ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, την ίδια στιγμή που έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν και στη χώρα μας τέσσερα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που ανιχνεύθηκε αρχικά στη Βρετανία και σχετίζεται με υψηλότερη μεταδοτικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, στις 27 Δεκεμβρίου, δημοσιεύθηκαν απίστευτες εικόνες συγχρωτισμού στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όπου χιλιάδες ταξιδιώτες απ’ κάθε γωνιά του πλανήτη συνωστίζονταν στον έλεγχο αποσκευών, αδημονώντας για μερικά 24ωρα «ελευθερίας» σε μια πόλη, όπου όλα ήταν ανοιχτά. Από τα εστιατόρια και τα κλαμπ, μέχρι τα εμπορικά κέντρα, ο κόσμος μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα χωρίς περιορισμούς, ακολουθώντας τις συστάσεις των τοπικών αρχών, να κρατούν αποστάσεις και να φορούν μάσκα. Αν και στη πράξη οι συστάσεις πήγαν περίπατο, καθώς οι εικόνες έδειχναν ακριβώς το αντίθετο, οι έλεγχοι ήταν υποτυπώδεις.

Σαν να ίσχυε μια άτυπη ομερτά, ώστε το Εμιράτο να είναι σε θέση να προσελκύσει όσο τον δυνατόν περισσότερους τουρίστες, το συνάλλαγμα των οποίων θα ισοδυναμούσε με γερή ένεση στη πληττόμενη από την πανδημία οικονομία του. Η είδηση λοιπόν ότι το Ντουμπάι μπορεί να προσφέρει ξέφρενη διασκέδαση χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς ταξίδεψε ανά τον κόσμο, γρηγορότερα και από την ταχύτητα του ήχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην χώρα μας δε, η απόβαση σε αυτό το αστραφτερό Λας Βέγκας της Μέσης Ανατολής, χωρίς τα καζίνο αλλά με πολλαπλάσιο πλούτο και ασύλληπτη χλιδή, είχε προετοιμαστεί από καιρό. Από τη μια οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, για παράδειγμα, το διάσημο Nammos, όπου ετοίμαζε μεγάλες εκδηλώσεις για παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, από την άλλη η παρουσία 10.000 και πλέον συμπατριωτών μας που ζουν μόνιμα στο Ντουμπάι, οδήγησαν αρκετούς στην απόφαση να ταξιδέψουν στο Εμιράτο για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου χωρίς ωράριο και περιορισμούς στις μετακινήσεις και στο τρόπο διασκέδασης.

Ανάμεσα τους και μερικά αναγνωρίσιμα πρόσωπα του θεάματος και της κοσμικής Αθήνας. Μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Κωστόπουλος με την τραγουδίστρια Κατερίνα Λιόλιου, η Μαρίνα Βερνίκου με τον σύζυγο της, Μίλτο Καμπουρίδη, τα μοντέλα, Ιωάννα Μπέλα και Σοφία Χαρμαντά, ο Ανδρέας και η Αλεξάνδρα Παναγιώτου. Όλα τα παραπάνω πρόσωπα θα μπορούσαν να είχαν περάσει απαρατήρητα, εάν δεν μεσολαβούσαν οι συνεχείς αναρτήσεις του στυλίστα Χάρη Σιανίδη στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τα οποία αναδημοσιεύτηκαν σε ειδησεογραφικά sites αλλά και στο Twiter με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταιγισμός επικριτικών σχολίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια χρονική στιγμή ο φωτογραφικός φακός του protothema.gr έπιασε τον πρωταθλητή τενίστα, Στέφανο Τσιτσιπά, μαζί με την παρέα του να ξεφαντώνει στο γνωστό ιταλικό εστιατόριο Cipriani, σε κλειστό χώρο, γεμάτο ασφυκτικά από κόσμο, χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας από την μετάδοση της νόσου Covid-19.

Η παρουσία του διακεκριμένου Έλληνα τενίστα στο εν λόγω εστιατόριο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα σόσιαλ μίντια, καθότι ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό σποτ με στόχο την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, το Ντουμπάι ανακοίνωσε την Πρωτοχρονιά ρεκόρ κρουσμάτων (1.859) από το ξεκίνημα της πανδημίας πέρυσι τον Μάρτιο. Μάλιστα τη δεύτερη μέρα του νέου έτους ανακοινώθηκαν επιπλέον 1.963 κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παράδοξο είναι ότι η τοπική κυβέρνηση δεν ανησυχεί και μάλιστα ανακοινώθηκε ότι από την 1η Ιανουαρίου αίρεται και το μέτρο της θερμομέτρησης στα εμπορικά κέντρα και εστιατόρια, ενώ παράλληλα τρέχει το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού, με δυο εμβόλια, αυτό της Phizer και το κινέζικο της Sinopharm, ευελπιστώντας να έχουν εμβολιαστεί όλοι μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όταν στην Ελλάδα το αντίστοιχο πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, αν όλα πάνε καλά.

Το πρώτο κρούσμα

Όσον αφορά τους Έλληνες ταξιδιώτες, η επιστροφή τους στην Ελλάδα ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο. Με εντολή Χαρδαλιά οι έλεγχοι αυστηροποιήθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όλοι οι επιβάτες των πτήσεων από ΗΑΕ ήταν και είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από rapid test και να τεθούν σε κατ’ οίκον καραντίνα για τρεις μέρες.

Το Σάββατο λοιπόν πραγματοποιήθηκαν 83 rapid τεστ σε ισάριθμους επιβάτες, τα οποία βγήκαν αρνητικά με τους ελέγχους να συνεχίζονται και την Κυριακή. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 123 τεστ από τα οποία προέκυψε ένα θετικό κρούσμα.

Πρόκειται για γυναίκα που ταξίδεψε στο Ντουμπάι για τις γιορτές, η οποία μεταφέρθηκε στο σπίτι της με όχημα της Πολιτικής Προστασίας με την οδηγία να παραμένει σε καραντίνα για τις υπόλοιπες 14 μέρες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, οι ταξιδιώτες από Ντουμπάι θα πρέπει να τίθενται σε τριήμερο προληπτικό περιορισμό, να έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού και συμπληρωμένη την φόρμα PLF ώστε να μπορούν να εντοπιστούν από τις Αρχές σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Μάλιστα για την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα και τις σχετικές αεροπορικές οδηγίες που έχει εκδώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εξακολουθεί να ισχύει πλην εξαιρέσεων η απαγόρευση εισόδου στην χώρα αεροπορικώς με Ευρωπαίων πολιτών, δηλαδή μόνιμων κατοίκων τρίτων χωρών. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται συνολικά οι μόνιμοι κάτοικοι εννέα χωρών, μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.