E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οργή για τον «πατέρα των φασολιών» που ανάγκασε το πεινασμένο του παιδί να ανοίξει μόνο μια κονσέρβα

Το 9χρονο κοριτσάκι έφαγε έπειτα από έξι ώρες, όταν δηλαδή κατάφερε να ανοίξει την κονσέρβα

Οργή για τον «πατέρα των φασολιών» που ανάγκασε το πεινασμένο του παιδί να ανοίξει μόνο μια κονσέρβα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/1/2021 | 11:55

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ο τρόπος με τον οποίο επαίρεται ότι διαπαιδαγωγεί το παιδί του ένας Αμερικανός πατέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εννιάχρονο κοριτσάκι του ήταν νηστικό με τον πατέρα του να το υποχρεώνει να ανοίξει μία κονσέρβα με φασόλια .
Ύστερα από έξι ώρες, το παιδί κατάφερε να ανοίξει την κονσέρβα με τον πατέρα του να του επιτρέπει να φάει. Όπως αναφέρει το BBC, o πατέρας, ένας Αμερικανός podcaster, ισχυρίστηκε ότι είναι ένας καλός τρόπος εκπαίδευσης των παιδιών.

Ωστόσο, υπήρξαν γονείς που τον κατηγόρησαν για αμέλεια, ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι η ιστορία του είναι αποκύημα της φαντασίας του μόνο και μόνο για να τραβήξει την προσοχή.

Οι χρήστες στο Twitter του έδωσαν το παρατσούκλι «πατέρα των φασολιών» καθώς το περιστατικό αυτό προκάλεσε έντονη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς ανατρέφουν τα παιδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζον Ρόντερικ, που εκτός από podcaster είναι και μουσικός, μοιράστηκε την ιστορία του το Σάββατο στο Twitter, εξηγώντας τι ακριβώς έκανε όταν η κόρη του εξέφρασε την επιθυμία να φάει φασόλια.

Αφού του έφερε ένα ανοιχτήρι και μία κονσέρβα με φασόλια, ο πατέρας ρώτησε το παιδί του αν ήξερε πώς ανοίγει.

Όταν το κοριτσάκι του είπε ότι δεν ξέρει, τότε ο πατέρας σκέφτηκε ότι πρέπει να την διδάξει...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξηγώντας ότι ήθελε να μάθει στην κόρη του πώς να ανοίγει μία κονσέρβα με φασόλια, άφησε το παιδί του να προσπαθεί επί έξι ώρες.

«Ήταν δίπλα μου γκρίνιαζε και φώναζε προσπαθώντας να ανοίξει τη κονσέρβα. Δεν ήταν από τα πράγματα με τα οποία διασκέδαζε. Ήξερα ότι θα ήταν γι΄αυτήν μια πρόκληση», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά η μικρή κατάφερε να ανοίξει την κονσέρβα και να φάει τα φασόλια, εξήγησε.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες έσπευσαν να καταδικάσουν την εκπαιδευτική μέθοδο του πατέρα.

«Αισθάνομαι ότι είναι εξαιρετικά πολύτιμο να διδάσκουμε στα παιδιά ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο κι ότι δεν υπάρχει ντροπή να ζητάμε βοήθεια και υποστήριξη από άλλους ανθρώπους», έγραψε ο δημοσιογράφος Τζέισον Σράιερ .

Ένας άλλος χρήστης υποστηρίζει ότι η μέθοδος του Ρόντερικ είναι «γελοία» - κι ότι θα έπρεπε απλώς να ταΐσει την κόρη του και στη συνέχεια να της δείξει πώς να χρησιμοποιήσει ένα ανοιχτήρι για κορσέρβες.

«Είναι 9 χρονών και μερικοί από εμάς δεν μαθαίνουμε καλά όταν πεινάμε, ανεξάρτητα από την ηλικία»
, υποστήριξε ένας άλλος χρήστης.

Υπήρξαν όμως και ορισμένοι χρήστες που συμφώνησαν με την εκπαίδευση του «πατέρα των φασολιών».

«Αυτό διδάσκει ανεξαρτησία ...Δεν έκανε τίποτα λάθος και στην πραγματικότητα με έκανε να ευχηθώ να έκανα περισσότερα από αυτά», έγραψε κάποιος άλλος χρήστης.

Ο Ρόντερικ δεν απάντησε στα αιτήματα των δημοσιογράφων να προβεί σε σχόλια αλλά υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο Twitter .

«Έξι ώρες είναι το χρονικό διάστημα μεταξύ των γευμάτων. Γεύμα το μεσημέρι, δείπνο στις έξι. Η η αντίδρασή της ήταν «εκπληκτική. Το παιδί μου είναι μια χαρά», πρόσθεσε στο Twitter.

Ωστόσο, μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι δασκάλα, υποστήριξε ότι ήταν ένας κακός τρόπος εκπαίδευσης των παιδιών.

«Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν δεν πεινούν», επισημαίνει.

Ορισμένοι χρήστες κατηγόρησαν επίσης τον «πατέρα των φασολιών» για ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία αφού είχαν αναζητήσει προηγούμενα tweets του.

Ωστόσο, ο συν-οικοδεσπότης του podcast, Κεν Τζένινγκς υπερασπίστηκε τον Ρόντερικ αποκαλώντας τον «έναν στοργικό και προσεκτικό μπαμπά».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε Γερμανός μέσα στο σπίτι του

Σήμερα

Ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια

Μις Υφήλιος: Στην εντατική η Μις Τζαμάικα μετά την πτώση της από τη σκηνή ‑ Δεν τα πάει καλά

Σήμερα

Παραμένει στην εντατική με τραύματα στα πόδια και στο πρόσωπο

Πένθος στο NBA: Πέθανε ο Ρόντνεϊ Ρότζερς

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε το NBA, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ρόντνεϊ Ρότζερς.

Ήπειρος: Εικόνες Βιβλικής καταστροφής ‑ Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

Σήμερα

Με δυσκολία συνεχίζεται η αποκατάσταση την ώρα που από τη Δευτέρα νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη Δυτική Ελλάδα

Τραγικός θάνατος 64χρονης: Της επιτέθηκε ελάφι που φρόντιζε επί χρόνια

Σήμερα

Η γυναίκα ήταν γνωστή φιλόζωος και διατηρούσε στη φάρμα της πολλά ελάφια

ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός από την γρίπη των πτηνών

Σήμερα

Ο ασθενής, που περιγράφτηκε ως «ηλικιωμένο πρόσωπο με υποκείμενα νοσήματα», είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο στην αρχή του μήνα, ανέφερε προχθές Παρασκευή το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρι ‑ Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Σήμερα

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν σκορπίσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις

Σικάγο: Πυροβολισμοί στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου – Ένας 14χρονος νεκρός, αρκετοί τραυματίες

Σήμερα

Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στο περιστατικό ισχυριζόμενος ότι σημειώθηκαν μαζικά εγκλήματα και ταραχές

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Χτες

Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.