E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Το δάνειο»: Η ανατρεπτική κωμωδία που όλοι πρέπει να απολαύσουν

Με τους Σωτήρη Χατζάκη και Δημήτρη Μυλωνά

«Το δάνειο»: Η ανατρεπτική κωμωδία που όλοι πρέπει να απολαύσουν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/1/2021 | 16:46

Στο Από Μηχανής Θέατρο επαναλαμβάνεται από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, μετά τα συνεχόμενα sold out και την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι, η ανατρεπτική κωμωδία του Τζόρντι Γκαλθεράν «Το δάνειο», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά με τους Σωτήρη Χατζάκη και Δημήτρη Μυλωνά.

Δύο σημαντικοί ηθοποιοί που ένωσαν τις δυνάμεις τους και σφράγισαν με την ερμηνεία τους αυτό το τόσο έξυπνο και εμβληματικό έργο, γνωρίζοντας εκτός από εμπορική, μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει… το λόγο της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, ο επίδοξος αιτών απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα «αποπλανήσει» τη γυναίκα του αξιοποιώντας την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο γυναικείο φύλο!

Κι ενώ ο τεχνοκράτης και συγκροτημένος τραπεζίτης αρχικά τον υποτιμά, σταδιακά παρασύρεται σε ένα ξεκαρδιστικό “man to man” παιχνίδι δίχως πραγματικό νικητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξέφρενος ρυθμός, διασκεδαστικές ατάκες, ανατροπές συνθέτουν μια απολαυστική κι επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία που εμπνέεται από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση ενώ με τρόπο καυστικό κλείνει το μάτι στην «ευρηματικότητα» του ανθρώπου απέναντι στο επείγον της επιβίωσης.

«Το δάνειο» (2103) του σημαντικού σύγχρονου Ισπανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν, παγκοσμίως γνωστού για το θεατρικό του έργο Η μέθοδος Γκρόνχολμ, κέρδισε το Νοέμβριο 2011 το πρώτο βραβείο στο «Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού Θεάτρου» της Τζιρόνα κι έχει παιχτεί σε πολλές γλώσσες σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Κριτικές για την παράσταση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Δοσμένοι ψυχή τε και σώματι είναι ο Δημήτρης Μυλωνάς και ο Σωτήρης Χατζάκης στις ερμηνείες του Αντόνιο και του Γκρεγκόριο αντίστοιχα.Ο Σωτήρης Χατζάκης... με την ερμηνεία του αγγίζει το επίπεδο ενός υπαρξιακού δράματος, ενώ ο Δημήτρης Μυλωνάς, από την πλευρά του, κινείται με πολύ κέφι στο ρόλο ενός πανούργου Δον Ζουάν της δεκάρας."

Αθηνόραμα  

"Ο Δημήτρης Μυλωνάς και ο Σωτήρης Χατζάκης καταφέρνουν να μας κρατήσουν σε αγωνία ως το τελευταίο λεπτό. Η ένταση, το χιούμορ, οι εναλλαγές ρόλων και συναισθημάτων αποτελούν λέξεις που μαρτυρούν το ταλέντο τους. Αξίζει να τους απολαύσει κανείς".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Athens Art

"Κάθε βράδυ συμπράττουν επί σκηνής με όλο τους το είναι, σκιαγραφώντας την παράνοια της εποχής μας, μέσα από μια δραματική κομεντί, όπου η μπλόφα αποκαλύπτεται στιγμή προς στιγμή στα μάτια του θεατή."

Sin Radio 

"Από τα πιο ζωντανά σενάρια που έχω δει ως τώρα αλλά και δύο ερμηνείες επί σκηνής που απλά απολαμβάνεις..."

Street Radio

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sneakerness Athens 2025

Προχτές

ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Πριν 4 μέρες

Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια

Anilio Park Festival 2025: Το πιο μαγικό καλοκαιρινό τριήμερο… δεν είναι στη θάλασσα!

Πριν 1 εβδομάδα

Μουσική, φύση, ελευθερία και γλέντι στα 1.650 μέτρα – Αυτό το φεστιβάλ στην καρδιά της Πίνδου είναι το απόλυτο must του Αυγούστου!

Το Plastiras Lake Festival έφτασε! Δες το full πρόγραμμα και κλείσε εισιτήριο!

Πριν 1 εβδομάδα

Τώρα μένει μόνο να φτάσεις εσύ στην παρέα μας!

Plastiras Lake Festival 2025

Πριν 1 εβδομάδα

Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα

Omar Faruk Tekbilek and his Ensemble στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Πριν 1 εβδομάδα

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ10/07

Η Ιουλία Καραπατάκη έρχεται στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 1 εβδομάδα

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ09/07

Ο Tigran Hamasyan στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 1 εβδομάδα

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ07/07

Και το Adolescence πάει φέτος Release Athens 2025

Πριν 1 εβδομάδα

Η σειρά και η καλλιτέχνης που την ενώνει με το Release Athens

Ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Πριν 2 εβδομάδες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ07/0717

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.