E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η χώρα που μόλις κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό

Υπέκυψε στις επιπλοκές της covid-19 ένας 34χρονος με υποκείμενα νοσήματα

Η χώρα που μόλις κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/1/2021 | 16:16

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, και δέκα μήνες αφότου εντόπισε για πρώτη φορά τον ιό, το Μπουτάν ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από την COVID-19.

Το μικροσκοπικό βασίλειο των Ιμαλαΐων κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια κυρίως απομονώνοντας την εξαρτώμενη από τον τουρισμό χώρα από τον υπόλοιπο κόσμο, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας του Μπουτάν ανέφερε πως ένας 34χρονος άνδρας με χρόνια ηπατική ασθένεια και νεφρική ανεπάρκεια, που είχε βρεθεί θετικός στην COVID-19, κατέληξε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Τίμφου.

Το Μπουτάν έχει καταγράψει 767 μολύνσεις από τον κορονοϊό, έχοντας διενεργήσει λίγο πάνω από 300.000 τεστ αφότου εντόπισε την πρώτη μόλυνση σε έναν Αμερικανό τουρίστα τον περασμένο Μάρτιο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Παίρνοντας γρήγορα μέτρα, η χώρα των περίπου 750.000 κατοίκων έκλεισε για τους επισκέπτες και επέβαλε υποχρεωτική καραντίνα σε όσους επέστρεφαν από το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τότε, το Μπουτάν κράτησε σφραγισμένα τα σύνορά του, επέβαλε δύο φορές lockdown και ενέτεινε τη διενέργεια τεστ και ελέγχων (screening) στα σημεία εισόδου, περιλαμβανομένου του μοναδικού διεθνούς αεροδρομίου του στο Πάρο.

Η χώρα καταγράφει τώρα 13 νέες μολύνσεις κατά μέσο όρο καθημερινά, περίπου το 56% της κορύφωσης όπου είχε φτάσει στα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Ο ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως και έχει μολύνει τουλάχιστον 87,4 εκατομμύρια, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 10 εκατ. μολύνσεων στη γειτονική Ινδία, η οποία είναι η δεύτερη στον κόσμο χώρα σε αριθμό μολύνσεων μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό έχουν αναφερθεί σε τουλάχιστον 120 χώρες και περιοχές μετά τον εντοπισμό των πρώτων μολύνσεων στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, με μόνο έναν μικρό αριθμό χωρών μέχρι τώρα να μην έχουν αναφέρει κανέναν θάνατο.

Σύμβουλος του υπουργείου Υγείας του Μπουτάν δήλωσε πως ο 34χρονος ήταν σε απομόνωση και είχε βρεθεί θετικός στην COVID-19 δύο φορές αυτήν την εβδομάδα.

«Δεν ήταν εύκολο και ξεκάθαρο να κατατάξουμε αυτήν την περίπτωση ως έναν θάνατο από COVID-19», δήλωσε ο δρ Τσόκεϊ στην εφημερίδα Kuensel του Μπουτάν (η εφημερίδα ανέφερε μόνο ένα όνομα). «Όμως αφού πέθανε με COVID-19, θεωρήσαμε τον θάνατό του ως έναν θάνατο από COVID-19», είπε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απορρίφθηκε για 14η φορά η αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του Τζον Λένον

Σήμερα

Ο Λένον πυροβολήθηκε θανάσιμα τη νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου 1980

Το επεισόδιο με οδηγό ταξί που οδήγησε στη σύλληψη του Γιάννη Μάλαμα

Σήμερα

Όταν έφτασαν αστυνομικοί στο σημείο που σημειώθηκε το επεισόδιο, ο Γιάννης Μάλαμας χτύπησε με το κεφάλι του δύο φορές έναν εξ αυτών, τραυματίζοντάς τον στο αριστερό ζυγωματικό και στο κεφάλι

Υπόθεση Novartis: Ένοχοι οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες Μαραγγέλη και Δεστεμπασίδης

Σήμερα

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή

Βόλος: Ο άντρας τη χτύπησε με σφυρί και η γυναίκα παραβίασε τα μέτρα ‑ Στο αυτόφωρο πρώην ζευγάρι

Σήμερα

Οι πρώην σύζυγοι συνελήφθησαν, με τη γυναίκα ωστόσο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται

Αγρια επίθεση σε οδηγό τρόλεϊ στον Πειραιά ‑ Αγνωστοι τον ξυλοκόπησαν μέρα‑μεσημέρι

Σήμερα

Ο οδηγός είχε σταματήσει το τρόλεϊ επειδή ένα ΙΧ αυτοκίνητο του έκλεινε το δρόμο

Ρόδος: Η κατάθεση‑ξέσπασμα της μητέρας της influencer με τη ροζ κοκαΐνη

Σήμερα

Η πρώτη που έδωσε εξηγήσεις στις αρχές ήταν η μητέρα της

Ελλάδα – Φινλανδία 92‑89: Χάλκινο για την Ελλάδα με ιστορική υπογραφή Αντετοκούνμπο στο Eurobasket

Χτες

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επέστρεψε στο βάθρο μετά από 16 χρόνια

Η δoλoφovία του Τσάρλι Κερκ εγείρει φόβους για αρχή ενός πιο σκοτεινού κεφαλαίου βίας στις ΗΠΑ

Χτες

Τα social media και η ευρεία διαθεσιμότητα όπλων καθιστούν αυτήν την εποχή πιο επικίνδυνη και η βία ενδέχεται να αυξηθεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.