E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΗΠΑ : Το πρώτο «ναι» στην παραπομπή Τραμπ

Με 221 «ναι» έναντι 203 «όχι»

ΗΠΑ : Το πρώτο «ναι» στην παραπομπή Τραμπ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/1/2021 | 21:51

Με 221 «ναι» έναντι 203 «όχι» στην προκαταρκτική ψηφοφορία, η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά την παραπομπή Τραμπ για τα αιματηρά επεισόδια μέσα στο Καπιτώλιο , που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς την ημέρα της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι έντονα - το εσωτερικό του Καπιτωλίου έχει κατακλυσθεί από ένοπλους άνδρες της Εθνοφρουράς, μετά από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για προσπάθεια επανάληψης των βίαιων συγκρούσεων, ακόμα και για ένοπλες συγκεντρώσεις την 20η Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τον πρώτο γύρο της συζήτησης , αρκετοί Ρεπουμπλικανοί πήραν ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ και τα επεισόδια του Καπιτωλίου, ωστόσο οι περισσότεροι τάχθηκαν εναντίον της παραπομπής του, επικαλούμενοι τόσο τον χρόνο που αυτή προτείνεται - μόλις μια εβδομάδα πριν από την λήξη της θητείας του - όσο και την ανάγκη να ανακοπεί ο διχασμός της αμερικανικής κοινωνίας.

Καταπέλτης ήταν για άλλη μία φορά η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, η οποία είπε ότι «ο Τραμπ πρέπει να φύγει» , επειδή - όπως τόνισε - «αποτελεί ξεκάθαρη και ενεργή απειλή για το έθνος που όλοι αγαπάμε»

Όπως είναι γνωστό, οι Δημοκρατικοί, αφού απέτυχαν να πείσουν τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προχωρήσει μία διαδικασία άμεσης «παύσης» του προέδρου -την οποία προβλέπει το αμερικανικό σύνταγμα- οδηγήθηκαν σε μία δεύτερη απόπειρα παραπομπής του, η οποία προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει ως τις 20 Ιανουαρίου, οπότε πρόκειται να ορκιστεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί, που έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, βρήκαν συμπαράσταση στην κίνησή τους από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους, μετά από τα αιματηρά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, στην επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν από τα δύο νομοθετικά Σώματα των ΗΠΑ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Σήμερα

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Σήμερα

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Σήμερα

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Σήμερα

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Σήμερα

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Σήμερα

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Σήμερα

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Σήμερα

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.