ADVERTISEMENT

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στον σταθμάρχη από αρνητές μάσκας

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τον ξυλοδαρμό ενός εργαζομένου της ΣΤΑΣΥ

Newsroom

Ενημερώθηκε
2' χρόνος ανάγνωσης
Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στον σταθμάρχη από αρνητές μάσκας
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τον ξυλοδαρμό ενός εργαζομένου της ΣΤΑΣΥ το μεσημέρι της Τετάρτης από νεαρούς αρνητές μάσκας μέσα σε σταθμό του μετρό.

Η επίθεση σημειώθηκε όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ένας εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα. Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

ADVERTISEMENT

Στο βίντεο, φαίνονται οι δύο νεαροί να χτυπούν και να κλωτσούν με φοβερή αγριότητα τον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ στο κεφάλι, το στομάχι και την πλάτη.

Εν τω μεταξύ, τo υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση του σημείωσε πως: «δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη».

Πρόεδρος Συνδικάτων Σταθμαρχών (ΘΕΜΑ 104,6): Ξεκινάμε για τις δουλειές μας και φοβόμαστε ότι δεν θα γυρίσουμε σπίτια μας

ADVERTISEMENT

Την επίθεση σχολίασε και ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος, Πρόεδρος Συνδικάτων Σταθμαρχών, ο οποίος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν γίνεται να σκεφτόμαστε ότι πάμε στις δουλειές και φοβόμαστε μήπως δεν γυρίσουμε», Όπως εξήγησε, «οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι» στο θύμα, το οποίο νοσηλεύτηκε με κατάγματα στο πρόσωπο. «Υπάρχει ανησυχία σε όλο το εργατικό δυναμικό», υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργόπουλος, κατήγγειλε ότι έχει επανειλημμένα ζητηθεί περισσότερο αστυνόμευση στις αποβάθρες, καθώς είναι ελλιπής. Όπως είπε, ναι μεν υπάρχει αλλά είναι σε κάποιους σταθμούς και κάποιες ώρες. Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι θα φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Γεωργόπουλος τα πρόσωπα των δύο δραστών έχουν καταγραφεί από τις κάμερες και είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με την αστυνομία, να εντοπιστούν. Τέλος, σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση σε κάποιον εργαζόμενο, καθώς και στο παρελθόν από το κίνημα «δεν πληρώνω» αλλά και άλλους αρνητές έχουν υπάρξει περιστατικά, αλλά όχι τέτοιας έντασης.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο