E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σήμερα η απόφαση για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων

Σειρά παίρνουν πρακτορεία ΟΠΑΠ, κυνήγι και χιονοδρομικά κέντρα

Σήμερα η απόφαση για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/1/2021 | 08:30

Εν μέσω κλίματος γενικευμένης ανησυχίας λόγω της εξάπλωσης των μεταλλάξεων στον πλανήτη αλλά και λόγω των ανακοινώσεων για μειωμένες παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη, η Ελλάδα ετοιμάζεται σήμερα να ακούσει τις αποφάσεις των ειδικών για το επόμενο, προσεκτικό βήμα της χαλάρωσης των μέτρων.

Παρότι, πρακτικά, οι μειωμένες δόσεις εμβολίων συνεπάγονται και για την Ελλάδα μειωμένο αριθμό εμβολιασμών, μέχρι χθες είχαν κλειστεί 400.000 ραντεβού και για τις δύο δόσεις γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπως και ότι ανοίγει σήμερα στις 6 το απόγευμα η εφαρμογή για ραντεβού εμβολιασμού της δεύτερης ηλικιακής ομάδας, δηλαδή 80 - 84 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα ακριβώς, ωστόσο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώνει τις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάζει σήμερα από το νωρίς το μεσημέρι. Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων είναι το μείζον θέμα προς συζήτηση, σύμφωνα με τη Συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, ενώ «απόλυτη προτεραιότητα» χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Προσεκτικό άνοιγμα

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα ανέφερε χθες πως «μας απασχολεί η μετάλλαξη, η οποία φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε χώρες όπως η Αγγλία, η Πορτογαλία, αλλά η Ελλάδα πήρε μέτρα έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτήν τη στιγμή», αλλά πρόσθεσε πως «επειδή αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, με προσεκτικό άνοιγμα σιγά-σιγά της οικονομίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε με ασφάλεια στον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτόν τον παγκόσμιο καμβά, μικρά και σταθερά βήματα αναμένεται να προκρίνουν σήμερα κατά τη συνεδρίασή τους οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι, δεδομένης και της έντονης, εμπορικής κίνησης από τις αρχές της εβδομάδας, οπότε άνοιξε το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από την Επιτροπή η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται την ερχόμενη Δευτέρα να επανεκκινήσουν -με τήρηση των μέτρων προστασίας- τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Αυξημένες πιθανότητες έχει και η απελευθέρωση της απαγόρευσης για κυνήγι και ψάρεμα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δηλαδή με περιορισμένο αριθμό ατόμων και εντός των ορίων του κάθε νομού. Στον αντίποδα, σε δεύτερο χρόνο θα επιτραπούν -και σίγουρα όχι πριν τα μέσα Φεβρουαρίου- οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ την ίδια περίοδο αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Ως προς την επαναλειτουργία τους, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε χθες -μιλωντας στο Mega- ότι του έκανε «αρνητική εντύπωση η διάσταση που πήρε το ζήτημα στον Τύπο» και συνέχισε: «Τι να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους απασχολούνται στον χειμερινό τουρισμό) να πάνε να πνιγούνε, να πεθάνουν, να μείνουνε άνεργοι; Έχουμε έναν κλάδο, τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να δουλέψει άλλη εποχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από Μάρτη η εστίαση

Σε δεύτερο όμως χρόνο, δηλαδή για τις αρχές Μαρτίου τοποθετείται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της εστίασης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να επισημαίνει για τους επιχειρηματίες του κλάδου πως «δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τον κλάδο αυτή ήταν».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται, τι ισχύει φέτος

Σήμερα

Φέτος η Πρωτομαγιά πέφτει ημέρα Παρασκευή και δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και μαθητές για μία ακόμα τριήμερη απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας

Γατάκι 6 εβδομάδων διασώθηκε από ένα δοχείο κόλλας ‑ «Το μόνο που θέλει είναι αγάπη»

Σήμερα

Χρειάστηκαν περίπου 7 ώρες για να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της κόλλας

Νέος κύκλος για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με επιδότηση έως 95%: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σήμερα

Αυξημένη επιδότηση δίνεται σε ευπαθείς ομάδες, νέους 25 – 35 ετών και κατοικίες σε ορεινές ή νησιωτικές περιοχές

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις ‑ Οι δικαιούχοι

Σήμερα

Πέρυσι, 1 εκατομμύριο είχαν υποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα - Τι αλλάζει φέτος

Ολλανδία: 7 εκατομμύρια τουλίπες στο πιο διάσημο ανοιξιάτικο πάρκο της Ευρώπης

Σήμερα

«Ο Κήπος της Ευρώπης» στην Ολλανδία άνοιξε - Αναμένονται εκατομμύρια επισκέπτες

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Χτες

Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Χτες

Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Χτες

Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Χτες

Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.