ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για την μετάλλαξη του ιού

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων έχουν μπει και κρούσματα κορονοϊού στην βόρεια Ελλάδα που πιθανόν να είναι κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους της Βρετανίας.
Αυτό αποκάλυψε πριν από λίγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως είπε: «Η μετάλλαξη της Βρετανίας είναι η μόνη που έχει εντοπιστεί στην χώρα μας. Μέχρι στιγμής είναι 59 κρούσματα αλλά εξετάζουμε και κάποια στην Βόρεια Ελλάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτή την στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αρκουμανέας είπε ακόμα ότι ενδεχομένως το μεταλλαγμένο στέλεχος να επηρεάσει και τις αποφάσεις που παίρνουμε για τα μέτρα στην Ελλάδα.
Κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για την μετάλλαξη του ιού.
Ερωτηθείς για το αν θα αρθούν και άλλα μέτρα στην Ελλάδα το απέκλεισε τονίζοντας ωστόσο ότι περιμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών. «Πιστεύω ότι για κάποιο διάστημα θα πάμε με τα σχολεία. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει ένδειξη να ανοίξει κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ
STORIES
STORIES
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ