E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Σουηδία «παγώνει» τις πληρωμές για τα εμβόλια στη Pfizer και ζητά εξηγήσεις

Ζητεί διευκρινίσεις για τις δόσεις των φιαλιδίων

Η Σουηδία «παγώνει» τις πληρωμές για τα εμβόλια στη Pfizer και ζητά εξηγήσεις
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/1/2021 | 14:52

Η Σουηδία σταμάτησε τις πληρωμές για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Pfizer και ζητεί διευκρινίσεις για τις δόσεις που είναι διαθέσιμες σε κάθε φιαλίδιο. Αυτό γράφει σήμερα, Τρίτη (26/1) η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υγειονομικές αρχές της Σουηδίας ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που έχουν χρεωθεί μέχρι στιγμής στη χώρα. Ο φαρμακευτικός κολοσσός χρέωσε έξι δόσεις σε κάθε φιαλίδιο παρότι είχε συμφωνηθεί χρέωση για πέντε δόσεις. Η Σουηδία θέλει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Pfizer να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά το πόσες δόσεις περιέχονται σε κάθε φιαλίδιο.

“Ως τότε, είπαμε στην εταιρεία ότι θα πρέπει να περιμένουμε όσον αφορά τα τιμολόγια που είναι διαθέσιμα έως ότου λάβουμε διευκρινίσεις σχετικά με το τι εφαρμόζεται”, δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντερς Τέγκνελ στην Dagens Nyheter.

Η Pfizer Σουηδίας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters σχετικά με το δημοσίευμα αυτό, αλλά δήλωσε στην Dagens Nyheter ότι είχε χρεώσει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΕΕ και η Pfizer είχαν αρχικά συμφωνήσει ότι κάθε φιαλίδιο περιελάμβανε 5 δόσεις, αλλά αργότερα ανακαλύφθηκε ότι 6 δόσεις μπορούσαν να εξαχθούν αν χρησιμοποιείτο ειδική σύριγγα.

“Αυτό είναι απαράδεκτο. Αν μια χώρα έχει τη δυνατότητα να βγάλει μόνον πέντε δόσεις, έχει λάβει λιγότερες δόσεις στην ίδια τιμή”, δήλωσε ο συντονιστής του εμβολιασμού στην Σουηδία Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.