E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι 9 θεωρίες συνωμοσίας με μεγάλη απήχηση

Κρυφές δραστηριότητες που κερδίζουν οπαδούς

Οι 9 θεωρίες συνωμοσίας με μεγάλη απήχηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανεξάρτητα από τα κίνητρά τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Μάλιστα το φαινόμενο φαίνεται πως γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε 9 από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας στην Αμερική και όχι μόνο…

Υποτίθεται πως η CIA ίδρυσε το Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H θεωρία έχει ως εξής: η αμερικανική Εταιρεία Προωθημένων Συστημάτων Αμύνης (DARPA) χρηματοδότησε τη δημιουργία του Facebook, προκειμένου να συγκεντρώσει «όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε πολίτη, για εύκολη χρήση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως (και μη περιοριστικά) πληροφορίες για τη δραστηριότητα του χρήστη στο Ίντερνετ, ιστορικό αγορών μέσω πιστωτικής κάρτας, αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, μίσθωση αυτοκινήτων, ιατρικό ιστορικό, εκπαιδευτικά πιστοποιητικά, άδειες οδήγησης, λογαριασμούς, επιστροφές φόρων και άλλες πληροφορίες».

Στην πραγματικότητα, ούτε η CIA ούτε η DARPA χρηματοδότησαν το Facebook. Μπορεί η CIA να παρακολουθεί το Facebook, αλλά στην ουσία απλά συλλέγει τα δεδομένα που οι χρήστες δημοσιεύουν από μόνοι τους.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες υποτίθεται πως εμποδίζουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν πιστέψουμε την ιδέα, πολλές πετρελαϊκές εταιρείες, εταιρείες φυσικού αερίου, μέχρι και η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση, όλοι βάζουν διαρκώς εμπόδια στο δρόμο της μαζικής παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Αυτό στηρίζεται στην υποτιθέμενη προσπάθεια να παραμείνει ο κόσμος εξαρτημένος από το πετρέλαιο, προκειμένου να μην καταστραφούν οι ενδιαφερόμενες βιομηχανίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αμερικανικός στρατός υποτίθεται ότι μπορεί να κάνει τα πολεμικά πλοία αόρατα

Πρόκειται περί μιας κλασικής θεωρίας τεχνολογικής συνωμοσίας: το «πείραμα της Φιλαδέλφειας» ήταν μια υποτιθέμενη προσπάθεια να καταστεί αόρατο το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Με τη χρήση τεχνολογίας αντιμαγνητικών πεδίων, το πλοίο USS Elridge υποτίθεται πως εξαφανίστηκε (και κάποιοι είπαν πως αντικαταστάθηκε από μια «πρασινωπή ομίχλη»).

Έχει ανακαλυφθεί ο έλεγχος του νου και το ταξίδι στο χρόνο

Το πρόγραμμα Μοντώκ (Montauk Project) ήταν μάλλον συνέχεια του προαναφερθέντος «πειράματος της Φιλαδέλφειας». Η αμερικανική κυβέρνηση υποτίθεται πως εκπαίδευσε μέντιουμ με ψυχικές δυνάμεις και ανέπτυξε εφαρμογές που θα μπορούσαν να ελέγξουν τον ανθρώπινο νου και άλλες που θα καθιστούσαν το ταξίδι στο χρόνο εφικτό.

Είναι γεγονός πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ πειραματίστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα με τεχνικές ελέγχου του νου κατά τη δεκαετία του '70, στο πλαίσιο του προγράμματος MKUltra, αλλά απέτυχε.

Η ΙΒΜ υποτίθεται πως έκλεψε κατά την αναμέτρηση σκάκι του Γκάρι Κασπάροβ ενάντια στον υπολογιστή

Υπάρχει μια θεωρία που ισχυρίζεται πως όταν ο υπερυπολογιστής της ΙΒΜ, ο Deep Blue, αντιμετώπισε τον πρωταθλητή στο σκάκι Γκάρι Κασπάροβ τον Μάιο του 1997, η ΙΒΜ δεν έπαιξε τίμια, έτσι ώστε να νικήσει και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Η θεωρία αναλύεται σε βάθος στο ντοκιμαντέρ «Τέλος παιχνιδιού: Ο Κασπάροβ και η Μηχανή» (Game Over: Kasparov and the Machine).

H ψηφιακή σας τηλεόραση είναι υποτιθέμενα καλωδιωμένη, καταγράφοντας εικόνα και ήχο

Αν ανησυχείτε για φαινόμενα «Μεγάλου Αδερφού», καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στην... τηλεόρασή σας. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως έχουν βρει κάμερες και μικρόφωνα μέσα στις τηλεοράσεις τους και αποδίδουν τα ευρήματα αυτά στις κυβερνήσεις που θέλουν να κατασκοπεύουν τους πολίτες.

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως οι ψηφιακές τηλεοράσεις φέρουν συσκευές που χρησιμοποιούνται για έλεγχο του νου και αθέμιτες παρασυνειδησιακές διαφημίσεις.

Όπου κι αν βρίσκεται η αλήθεια, είναι γεγονός πως η Google, η Verizon, η Microsoft και η Comcast έχουν υποβάλει αίτηση για να επιτραπεί η παρακολούθηση διαφόρων θεατών.

Η ενέργεια είναι δωρεάν

Υπάρχουν πολλοί που δεν θα διστάσουν να σας πουν ότι (θεωρητικές) τεχνολογίες, όπως η ψυχρή σύντηξη και τα αεροκίνητα αυτοκίνητα, είναι όχι μόνο εφικτές, αλλά και πρακτικές. Υποτίθεται πως εταιρείες παραγωγής ενέργειας και κυβερνήσεις προσπαθούν να εμποδίσουν τη διάδοση των τεχνολογιών αυτών.

Πάντως, η ψυχρή σύντηξη μελετήθηκε και... απορρίφθηκε.

Μπορείτε να φτιάξετε μια αεικίνητη μηχανή με μαγνήτες

Είναι μια γοητευτική ιδέα: οι μαγνήτες χάνουν την ισχύ τους πολύ, πολύ αργά. Οπότε γιατί να μην τους τοποθετήσετε με τρόπο ώστε να κινούν ένα γρανάζι για όσο καιρό διαρκέσει η ισχύ του μαγνήτη (δηλαδή, σαν να λέμε, για πάντα);

Δυστυχώς, οι αεικίνητες μηχανές αψηφούν τους βασικούς νόμους της φυσικής (είναι όπως το γεύμα – ποτέ δεν είναι δωρεάν!), πράγμα που εξηγεί γιατί ποτέ κανείς δεν κατασκεύασε έναν κινητήρα με μαγνήτες.

Υποτίθεται πως η Microsoft έχει κρύψει αντισημιτικά μηνύματα στη γραμματοσειρά Wingdings.

Θυμάστε εκείνες τις περίεργες γραμματοσειρές του Word, Wingdings και Webdings, που ουσιαστικά αποτελούνται από σύμβολα; Κάποιοι θεωρούν πως περιέχουν κρυφά αντισημιτικά μηνύματα, που αναφέρονται στην επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001.

Αν γράψετε, χρησιμοποιώντας οποιανδήποτε γραμματοσειρά από αυτές τις δύο, «NYC» (Νέα Υόρκη) θα έχετε μπροστά σας τα αποτελέσματα στην πάνω γραμμή. Αν γράψετε «Q33NYC» (όπου Q33 ο υποτιθέμενος αριθμός πτήσεως ενός από τα αεροπλάνα), θα έχετε ένα αεροπλάνο που πετά προς δύο πύργους.

Πρόκειται περί ατυχούς σύμπτωσης: η Microsoft δήλωσε πως τα σύμβολα αντιστοιχίστηκαν με τυχαίο τρόπο στα πλήκτρα του υπολογιστή.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διάσημοι που δεν ήξερες πως πάλεψαν με την κατάθλιψη στη ζωή τους

Πριν 3 ώρες

Μερικά από τα πιο γνωστά αστέρια στη βιομηχανία του θεάματος όχι μόνο ήταν πολύ ανοιχτά σχετικά με την κατάθλιψή τους

Κάτι «τρέχει» μεταξύ του Τσιτσιπά και της Μπαντόσα;

Χτες

Τι έχει συμβεί με τον Έλληνα τενίστα και την Πάουλα Μπαντόσα;

Νέος έρωτας για την Taylor Swift: Τους τσάκωσαν οι κάμερες

Χτες

Η στιγμή που απαθανάτισαν οι κάμερες στο γήπεδο

Μπουσουλόπουλος: «Δεν άλλαξα πόλη, άλλαξα και δουλειά» ‑ Η νέα του ζωή

Χτες

Ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην ήσυχη ζωή που έχει επιλέξει να κάνει στη Ρόδο.

Σελένα Γκόμεζ: Αποκάλυψε οτι είναι single και το έριξε έξω ‑ Η σeξι φωτογραφία που ανέβασε

Χτες

Η Σελένα Γκόμεζ είναι μόνη της στη ζωή όπως αποκάλυψε, αλλά το γιορτάζει με καλούς φίλους και περιμένει να της χτυπήσει την πόρτα ο έρωτας

Γιώργος Αγγελόπουλος: Παντρεύτηκε τη Δήμητρα Βαμβακούση ‑ Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Χτες

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου ενώπιον περίπου 600 καλεσμένων - Ο «Ντάνος» έβαλε τα κλάματα όταν είδε τη νύφη

par: 37
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.