E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λαμπάτος για Σεφερλή: Έτρωγα 15 σφαλιάρες τη μία πιο δυνατή από την άλλη

Ο ηθοποιός μιλάει για την οδυνηρή συνεργασία που είχε με τον θιασάρχη στον «Ηλία του 16ου»

Λαμπάτος για Σεφερλή: Έτρωγα 15 σφαλιάρες τη μία πιο δυνατή από την άλλη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/1/2021 | 09:05

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες ηθοποιών για ψυχολογική και σωματική βία. Ο Γιώργος Λαμπάτος σε συνέντευξή του στην «ON Τime» καταγγέλλει ότι δέχτηκε βία πάνω στη σκηνή του θεάτρου από τον ηθοποιό και θιασάρχη Μάρκο Σεφερλή. Ο Γιώργος Λαμπάτος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Μάρκος Σεφερλής μου έριχνε 15 σφαλιάρες κάθε βράδυ και οι σφαλιάρες αυτές ήταν αληθινές».

Γιώργο, είχες βγει στο παρελθόν και είχες μιλήσει για τη συνεργασία σου με τον Μάρκο Σεφερλή. Είχες εκφράσει παράπονα. Τι είχε συμβεί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχαν συμβεί σε αυτή τη συνεργασία τραγικά πράγματα. Η μεγαλύτερη τραγωδία που είχε συμβεί σε μένα ήταν στην παράσταση «Ο Ηλίας του 16ου» που είχε ανέβει στο Θέατρο «Μινώα» σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Εγώ έπαιζα το ρόλο του Βέγγου, συμπρωταγωνιστικό ρόλο δηλαδή, και ο Σεφερλής έπαιζε το ρόλο του Χατζηχρήστου. Στο ρόλο αυτό ο Βέγγος «τρώει» σφαλιάρες για να φύγει από το Τμήμα όπως θυμάστε. Αυτές οι σφαλιάρες ήταν αληθινές. Έπρεπε δηλαδή στην παράσταση αυτή να φάω 10-12 σφαλιάρες όπως ήταν σκηνοθετημένο το έργο, οι οποίες η μία ήταν πιο δυνατή από την άλλη. Ήμουν παιδί, μόλις έβγαινα στο θέατρο καλά καλά, και άρχισε να με πονάει αυτό το πράγμα και διαμαρτυρήθηκα.

Του είπα: «Μάρκο, τι γίνεται, ρε συ, πονάω», μου απάντησε: «Μου ξέφυγε». Δίναμε 7 παραστάσεις την εβδομάδα την εποχή αυτή σ’ ένα θέατρο γεμάτο. Την άλλη μέρα, πιο δυνατές οι σφαλιάρες. Να έχω φτάσει σ’ ένα σημείο να μην ξέρω τι να κάνω. Διότι αν αντιδρούσα με κάποιον τρόπο άσχημο, θα σταμάταγα μια παράσταση γεμάτη από κόσμο. Βγάζανε πολλά λεφτά και πίστευα ότι θα καταστραφούμε ακόμα χειρότερα. Θα μου λέγανε: «Του ξέφυγε μια σφαλιάρα κι εσύ αντέδρασες με τέτοιον τρόπο; Και δημιουργείς πρόβλημα στον πρωταγωνιστή;». Ήμουν υποχρεωμένος να κάθομαι να τρώω 15 σφαλιάρες τη μία πιο δυνατή από την άλλη σε σημείο που να πηγαίνω σπίτι μου και όταν έφτανε η ώρα να πηγαίνω στην παράσταση, να πηγαίνω με κλάματα, διότι θα έπρεπε να υποστώ το ξύλο.

Στα παρασκήνια τι σου έλεγε ο Μάρκος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είχαμε πολλά πολλά. Ήταν απόμακρος, δεν είχαμε και σχέσεις ιδιαίτερες. Εγώ για το ρόλο αυτό ήμουν επιλογή της Τίνας Σακελλάριου, που του έδωσε το έργο. Αυτός δεν είχε σκοπό να πάρει εμένα, προφανώς από εκεί ξεκίνησε αυτό το μένος εναντίον μου, γιατί μάλλον είχε άλλον να πάρει για το ρόλο του Βέγγου.
Πήγαινα με κλάματα στην παράσταση. Έπρεπε να υποστώ ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου δεν ήξερα πώς να αντιδράσω και εγώ έριχνα και το βάρος στον εαυτό μου, που δεν έκανα κάτι παραπάνω. Είχα σοκαριστεί με αυτό το πράγμα. Αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω και την παράσταση. Έφτασα όμως στο σημείο, εκτός από τον Μάρκο, να πάω και στον επιχειρηματία, τον Γιαννακό που είχε τότε το Θέατρο «Μινώα», να διαμαρτυρηθώ για αυτό το πράγμα. Να του μιλήσει κάποιος αυτού του ανθρώπου να σταματήσει να με βαράει για την παράσταση. Του μίλησε προφανώς, αλλά ήταν τέτοια η «δύναμη» του Μάρκου, ήταν και γεμάτο το θέατρο και δεν μπορούσανε να του επιβληθούν.

Σκέφτηκες να το καταγγείλεις;

Πού να το καταγγείλω; Το είπα στον επιχειρηματία του θεάτρου. Τι άλλο να κάνω; Αλλιώς έπρεπε να κατεβάσω μια παράσταση που έπαιζαν 15 ηθοποιοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άλλοι ηθοποιοί τι σου έλεγαν;

Δεν μπορούσα να τους έχω με το μέρος μου, γιατί, όπως καταλαβαίνεις, οι ηθοποιοί ήταν υπάλληλοί του.

Οι σχέσεις σου με τον Μάρκο πώς είναι;

Δεν μιλάμε. Αν τον συναντήσω, θα του πω ένα γεια. Εγώ είχα βγει από τότε και μίλησα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι άποψη έχει το ChatGPT για την τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη; Ο Λάκης Λαζόπουλος το ρώτησε!

Χτες

Παρουσίασε επίσης τις απόψεις των νέων ανθρώπων για την τροπολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

«Δεσποινίς, είστε θρασυτάτη!»: Η ιστορία της Ρούλας Βροχοπούλου με τον Ωνάση

Χτες

Η Ρούλα Βροχοπούλου πουλάει μια πινακίδα της Ολυμπιακής στο Cash or Trash

«Ξέσπασμα» Μάικλ Τζόρνταν για το σημερινό ΝΒΑ

Χτες

«Παίζεις τρεις ώρες την ημέρα, τι κάνεις τις άλλες 21;» - Βίντεο

Δύσκολες ώρες για τη Μάρα Θρασυβουλίδου: Πέθανε ο σύζυγός της, Γιώργος Νιάρχος

Χτες

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς

Ο Τζάστιν Τριντό τρελαμένος με την Κέιτι Πέρι – «Τη θεωρεί την τέλεια γυναίκα»

Χτες

Η εξέλιξη μιας απρόσμενης, αλλά έντονης χημείας

Το «τρελό» μυστικό πίσω από 3 πρώην του Tom Cruise – Tι σημαίνει ο αριθμός 33 που τους συνδέει

Χτες

Τυχαίο ή κάτι πολύ πιο σκοτεινό; Οι τρεις πρώην του Τομ Κρουζ είχαν όλες κάτι κοινό - κι αυτό έχει τρελάνει το ίντερνετ

Κατερίνα Καινούργιου: Ανυπομονώ να γίνω μανούλα, είναι πολύ ωραίο να καμαρώνεις το παιδί σου στις εθνικές γιορτές

Προχτές

Το σχόλιο της παρουσιάστριας ήρθε μετά την προβολή φωτογραφίας με έναν μαθητή, που κρατούσε την ελληνική σημαία

Η Καραμήτρου υποδέχθηκε ξανά τον μελισσοκόμο που την έκανε viral: «Βρέθηκε επιτέλους ο άνθρωπος που με αιφνιδίασε, έχετε respect»

Προχτές

Ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος, γραμματέας του Συλλόγου Μελισσοκόμων Καρδίτσας μίλησε στο Open για τα προβλήματα των μελισσοκόμων αλλά και για την αντίδραση της Μίνας Καραμήτρου που την αιφνιδίασε με την εμφάνισή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.