E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δεύτερη ευκαιρία για ένταξη στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα

Δεύτερη ευκαιρία για ένταξη στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/1/2021 | 13:20

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 2 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να καταθέσουν αιτήσεις επιχειρήσεις, οι οποίες αποκλείστηκαν στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, όπως είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει τη δυνατότητα σε 10.000 επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 και από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2020 (και οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο από τα lockdowns), να λάβουν ποσά από 1.000 έως 4.000 ευρώ από το πρόγραμμα της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με κοινή απόφαση των υπουργών και των υφυπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα υπογραφεί άμεσα, θα καθορίζεται ότι ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που επλήγησαν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), μπορούν να ενταχθούν στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.

Επιπλέον, το υπουργείο δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ένταξης στο πρόγραμμα της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5» σε χιλιάδες επιχειρήσεις που συμπλήρωσαν τα στοιχεία του τζίρου ολοκλήρου του έτους 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport”, αλλά δεν υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.

Με την ίδια κοινή υπουργική απόφαση, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 19 Ιανουαρίου 2021 στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα “myBusinessSupport”, αλλά δεν συμπλήρωσαν μέχρι τότε τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι καταγράφεται αύξηση της αποταμίευσης σε τομείς της οικονομίας καταγράφηκε από το Νοέμβριο αύξηση τζίρου με βάση τα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Π.χ. στα ηλεκτρικά είδη η αύξηση είναι πάνω από 30%, Παράλληλα, έθεσε το θέμα του τζίρου αναφοράς, δηλαδή το ότι πολλές επιχειρήσεις το τετράμηνο που ζητούνταν στοιχεία δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι είχαν μίνιμουμ τζίρου τα 150 ευρώ. Ειδικά, ανέφερε σε σχέση με τα ταξί ότι πάνω από 16.000 εντάχθηκαν στο μέτρο ενώ 8. 238 ταξί δεν μπήκαν γιατί δεν μπορούσαν να αποδείξουν το τζίρο αναφοράς για το 2019. Σε σχέση με τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι εξετάζουν να δουν γιατί πάνω από 900 επιχειρήσεις δεν μπήκαν στην Επιστρεπτέα 5. Όπως είπε πιθανόν να έχουν γίνει λάθη.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως συνολικά, αυτή την εβδομάδα, εκταμιεύονται πάνω από ένα δισ. για πληρωμές που αφορούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή το επίδομα θέρμανσης και τις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια του Νοεμβρίου.

Για το μέλλον της οικονομίας τόνισε ότι «οι εκτιμήσεις που κάνουμε σήμερα δεν διαφοροποιούν αυτό που έχουμε προβλέψει. Το 2021 θα είναι καλύτερη χρονιά, αλλά δεν θα καλυφθούν όλες οι απώλειες του 2020. Η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή και θα πάρει μεγάλο κομμάτι και από το 2022. Η ΕΚΤ εκτιμά, μάλιστα, ότι θα γίνει το τέλος του 2022. Εμείς εκτιμούμε ότι θα γίνει νωρίτερα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Πριν 11 ώρες

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έγιναν παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των αεροσκαφών και πού οφείλονται οι παρεμβολές

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Πριν 11 ώρες

Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Πριν 11 ώρες

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Πριν 11 ώρες

Έρχεται τον Φεβρουάριο του 2026 - Τι καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς υπολογίζεται η ενίσχυση

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Πριν 11 ώρες

Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Πριν 11 ώρες

Οι πωλητές και οι παραγωγοί αντιδρούν στην ακρίβεια και τα φορολογικά μέτρα

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Πριν 11 ώρες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Χτες

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.